V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Mladé naděje mezříčského hokeje nezahálely ani přes Vánoce, kdy měly opravdu perný program. Mladí Bobři představili na turnajích v Břeclavi či na domácím Bobr Cupu 2012. Jak si vedli? To se dozvíte v tomto článku.

27. a 28.12. 2012 Turnaj mladších žáků o pohár starosty města Břeclav.

Zúčastněné týmy:
1 - HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
2 - HC LVI BŘECLAV
3 - VIENNA JUNIOR CAPITALS
4 - HC OCELÁŘI TŘINEC
5 - HC SLAVOJ ČESKÝ KRUMLOV
6 - HOBA BRATISLAVA
7 - HC LETCI LETŇANY

Na turnaji jsme odehráli šest velmi kvalitních utkání se soupeři, se kterými se běžně nepotkáváme. Vzhledem k problémům se sestavou jsme kádr na turnaj doplnili o tři hráče - Romana Indru (HC Břeclav), Karla Holíka (HK Kroměříž) a Sebastiána Jasečka(HC Mountfield České Budějovice).

První zápas nás čekal hned ráno s baštou mládežnického hokeje Letňany. Zápas v obrovském tempu a se spoustou krásných hokejových momentů jsme smolně prohráli 2 - 1. Super výkon, škoda konečného výsledku, ale z ledu kluci odcházeli se vztyčenou hlavou. V druhém zápase s Třincem jsme chtěli navázat na výkon z prvního zápasů a urvat vítězství na naši stranu. Fyzicky vyspělý soupeř nám byl víc než vyrovnaným soupřem. V utkání jsme zlepšili důraz před soupeřovou brankou a díky dorážkám vyražených puků brankářem jsme vyhráli 2 - 1. Oba góly vstřelil Jasečko a s vítězstvím jsme se v poklidu vydali na oběd. Po obědě se šli kluci nátáhnout na hotel k načerpání sil na zbývající dvě utkání. Třetí utkání a zatím neporažená Břeclav -zápas dne.

Kluky jsme řádně namotivovali a pochválili za doposud předvedený výkon a vyrazili na led. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou a bylo otázkou času kdy vstřelíme nějakou branku. Po bezbrakové první třetině jsme kluky nabádali k trpělivosti a k nepolevení nasazeného úsílí. V druhé třetině kluci dvakrát skórovali a utkání jsme ovládli. S výsledkem 4 - 0 a bouřlivým aplausem rodičů bobříci odcházeli do kabin. V posledním dnešním večerním utkání (hrálo se v 19.30) byl našim protivníkem Slavoj Český Krumlov. Na soupeři se projevovala únava z dřívějších odehraných utkání a zejména kombinacím našeho prvního útoku nestíhal. V poklidném utkání jsme si celkem jasně dokráčeli pro vítězství. Skóre 5 - 2 bylo pro soupeře hodně mírné.(tři branky vstřelil Lukáš Adámek) V prvím hracím dnu jsme předváděli výborný hokej a zaslouženě uhráli šest bodů, které rodiče večer řádně oslavili. Kluci po večeři ulehli a v očekávání zítřejších vítězství usínali.

Vzhledem k začátků utkání až v 11.15 se kluci řádně prospali a následně vyrazili na stadión. V pátém utkání jsme narazili na Vídeň a v případě vítězství se nám otevře cesta k medaili. Velmi těžké utkání a nekvalitní led brzdil naše mužstvo v tlaku na soupeřovou branku. Urputnost a snaha hrát kvalitní hokej nám byla odměněna a výhra 2 - 0 (oba góly vstřelil Dan Stodůlka) nás posunula téměř na vrchol. Kluci si zašli na oběd a odpočívali před posledním zápasem s HOBOU Bratislava. Tentokrát jsme se s kluky zavřeli do kabiny o chviličku dřív a nabádali je k zopakování doposud předvedených výkonů. Vyzvedli jsme jejích hokejové umění a s jasným cílem zvítězit se vyrazilo na ledovou plochu. Naše menší nervozita a výborný brankář soupeře nám trochu svazovala ruce. Velmi vyrovnaný zápas se po dvou vstřelených gólech nakláněl na naší stranu. Soupeř záhy ale snížil, a možnost vyrovnat v trestném střílení zhatil skvělým zákrokem Michal Postava. Bouřlivým odpočítáváním posledních sekund skončil turnaj prvním místem.

V závěrečném ceremoniálu byly našim klukům pověšeny medaile za první místo. Nejlepším střelcem se stal Dan Stodůlka, který vstřelil sedm branek. Za předvedenou hru jsme si určitě tuhle medaili zasloužili a opět ukázali jak kvalitní mládež u nás máme. Je třeba říct, že noví kluci do týmu perfektně zapadli a byli určitě přínosem. Je jen škoda, že se někteří naši kmenoví hráči nezúčastnili z různých důvodů. Těžko někoho pochválit, výborně hráli všichni. První útok Jasečko-Stodůlka-Adámek nastřílel téměř všechny branky, v obraně perfektní Holík a Sviták, v brance bezchybný Postava no prostě všichni skvělí bobříci.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem za podporu a ochotu pomoci našim mladým Bobrům. Klubu HC Bobři Valašské Meziříčí, dále společnostem MEBES SECURITY s.r.o., Beta Spedice s.r.o., KOMPAKT VM s.r.o., Autodoprava Koubek, Valašské instalatérství Bechný a Kruťa a všem dalším.


Bobr Cup 2012

Zimní stadion ve Valašském Meziříčí byl ve dnech 14. -15. 12. 2012 svědkem celorepublikově uznávaného turnaje Bobr-cup. Již 3. ročník turnaje, uspořádaný tentokrát pro ročník 2004 a ml., proběhl za účasti devíti týmů: HC Kopřivnice, HK Kroměříž, HC Rožnov pod Radhoštěm, VHK Vsetín, Jokers Trenčín, HC Orlíci Uničov, HC Brumov Bylnice, HC Frýdek Místek a domácí tým Bobrů.

Systém turnaje byl náročný, neboť v první fázi turnaje se všichni soupeři utkali navzájem. Z těchto bojů se týmy kvalifikovaly do třech finálových skupin. Účast ve skupině o první místo si zajistily celky Uničova, Val.Meziříčí a Jokers Trenčína. V dramatických utkáních si prvenství vybojoval Jokers Trenčín před Orlíky z Uničova. K velké radosti publika obsadil třetí příčku domácí tým Bobrů.


Mladší žáci Bobrů roč.2001-2002 přijali ve dnech 21.-23.12. 2012 pozvání na turnaj, O pohár města Břeclavi. Turnajové boje proběhly za účasti sedmi družstev. Vedle hokejových klubů z Hodonína, Žďáru nad Sázavou, Valašského Meziříčí a Brna jsme poměřili síly i s hokejovými výběry: Jokers Trenčín, Top Team, Altrichter Team. S tradičními klubovými týmy sehráli vyrovnaný hokej, na hokejové výběry, hrající kvalitativně výše, bohužel nestačili, což se projevilo i v závěrečném hodnocení, kdy obsadili pátou příčku.


TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka