Dorostenci si dnes ROZHODNĚ zasloužili vyhrát

Ve středu 20. listopadu neodjeli Bobři jen do Poruby, ale jejich nástupci v podobě dorostenců přivítali na svém ledě patrně svého největšího soupeře - Nové Mesto nad Váhom.
Krajská liga dorostu, 6. kolo, sobota 9.11.2013, Bobr Aréna
Valašské Meziříčí
Nové Mesto nad Váhom
4:4
(0:1. 2:1, 2:2)
Branky domácích: Jochymek 2x, Brodek, Bártek
Valašské Meziříčí: Sestava domácích: Oczadly, Pokorný - Grygařík, Kuchařík, Jochymek, Škrla, Humplík, Hurta, Sušeň, Mžik, Bártek, Vanduch, Drda, Kubénka, Brodek, Andris, Denk, Gorej, Beránek

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Domácí opět nebyli kompletní, ale odhodlaní zůstat na vítězné vlně a udržet si tak první místo v tabulce. V první třetině je ale z počátku slovenský soupeř mírně zaskočil. Prosazoval se především individuálně a někteří jeho hráči využívali svých fyzických předností. Bobříci se neuměli dostat ke své hře a často ztráceli puky. Postupem času se však jejich větší kompaktnost a vyrovnanost řad začala projevovat. Bohužel pro ně, byl to den, který by se dal nazvat festivalem zahozených šancí. A tak hosté trestali. Využili nedůrazu v obraně a ujali se vedení - 0:1. Tak i přes velikou snahu domácích třetina skončila.

Ve druhé části Bobříci soupeře zatlačili, zrychlili a velmi dobře kombinovali v útočné třetině. Slováci místy nevěděli kam dřív skočit, ale jejich gólman čaroval. Dá se říci, že především jeho fantastický výkon a nedůrazná koncovka domácích zápas dávno nezlomila ve prospěch Valachů. Přesto se ale dokázali prosadit. Jochymek po krásné kombinační akci z boku srovnal - 1:1 a zdálo se, že teď se bude ukazatel gólů měnit jen na straně Bobrů. Bohužel, tlak na branku a relativně otevřená hra umožňovala některým dobře rychlostně i individuálně vybaveným hráčům hostů nepříjmně vjíždět až před branku domácích.

A to se také Valachům vymstilo. Rýchlý brejk a Slováci šli opět do vedení - 1:2. Meziříčtí dorostenci ale bojovali dál a všem přítomným ukazovali, že dneska jsou lepším mužstvem a prohrát určitě nechtějí. V přesilovce od modré napřáhl Bártek a ukázkově prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Bílomodří chtěli zápas zlomit ve svůj prospěch, ale stále se zadrhávali na koncovce. Druhá část tak skončila remízou.

Do třetí třetiny Bobři doslova vlétli. Uzamkli soupeře na jeho třetině a stále se tlačili do branky. Jejich snaha ovšem opět otevírala v zadu vrátka a těch hosté hojně využívali. A proto to také byli oni, kdo šli potřetí  v zápase do vedení - 2:3. Domácí se chvíli vzpamatovávali, ale za několik minut znova nekompromisně uzavírali slovenské sousedy před jejich svatyní.

Dnes velmi aktivní Jochymek, na první pohled česko-slovenským derby nažhavený, postupoval spousty osobních soubojů a hledal si střelecké možnosti. Jednu takovou mu za brankou nabídl Kuchařík a bylo to opět nerozhodně - 3:3. Tlak domácích rostl, soupeř nestíhal. Bylo jen otázkou času, kdy se Bobříci trefí počtvrté. Šťastným střelcem se nakonec stal Brodek, který měl o víkendu 4 gólové představení za žáky - 4:3.

Do konce utkání zbývalo několik minut, a proto záleželo jen na tom, jak domácí uhlídají jednoho, dva soupeřovic rychlíky, kteří jim po celý zápas dělali nemalé problémy. A bohužel neuhlídali. V poslední minutě jim po taktické chybě v útočné třetině jeden z nich upláchl a srovnal zápas na nespravedlivých - 4:4. Nespravedlivých proto, že hokej, jako kolektivní sport, dokáže u mladších kategorií zásadním způsobem ovlivnit jeden nebo dva jedinci, fyzicky a individuálně vyspělejší. Nedá se nic dělat, i s tím se musí soupeři vyrovnat. Dnes se to Valachům moc nepovedlo.

Až odezní zklamání ze ztracené výhry, musí se na to kluci podívat bez emocí a vzít si z toho to dobré. Dnes dokázali, že jako tým v této soutěži asi nemají konkurenci. Jejich výkon nestojí na výrazných individualitách (i když jich tam rozhodně několik hraje taky), ale na bojovnosti, kolektivním přístupu a nasazení. A to, že se mezi nimi neztratí ani kluci, kteří ještě věkem patří do žáků - to je v každém případě dobrá vizitka práce s mladeží v HC Bobři Valašské Meziříčí.

OHLASY TRENÉRŮ

Trenér Bobrů Jaroslav Pokorný: Kdo dnes přišel na náš stadion určitě nelitoval. Podle mě to bylo nadprůměrné utkání na tuhle soutěž, což mě potvrdil i trenér hostů. Trošku mě mrzí, že jsme nedokázali udržet vedení a v poslední minutě jsme si nechali ujet nejlepšího hráče hostů, ale to je hokej. Uznávám sílu soupeře a svým hochům musím složit poklonu za předvedenou hru. Výkon, počínaje od gólmana Pokorného, přes všechny hráče, byl hodně kolektivní. Nás trenéry a doufám, že i diváky potěšil."

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka