V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Třetí zhodnocení sezóny vychází na juniorský tým Bobrů z Valašského Meziříčí. Junioři skončili v uplynulé sezoně na 3.místě. O její zhodnocení jsme požádali současného trenéra juniorů a dříve obránce "Valmezu" Jiřího Přivřela.

Jak byste zhodnotil z pozice trenéra sezonu u juniorů VM?
Sezóna začala 3 týdny před začátkem soutěže. Byl problém sestavit mužstvo, které by hrálo důstojnou roli v KPJ. Toto se podařilo na poslední chvíli za velkého přispění René Kajaby a Jiřího Zedníka. Začátek sezóny byl pro hráče náročný, jak fyzicky, tak herně, protože jak jsem již zmínil, byla příprava pouze 3 týdny. Začátek sezóny nebyl pro nás nejlepší, ale v průběhu se psychika týmu zvedla a i když bylo v jednu dobu mnoho zraněných, konec sezóny jsme již dohrávali v téměř plném počtu. Při některých utkáních doplnili náš tým i hráči dorostu.

Jste spokojen s výsledky týmu?
Po celou sezónu byla všechna utkání vyrovnaná. Ve dvaceti pěti utkání odehraných jsme 9 krát vyhráli, 5 krát remizovali a 11 utkání prohráli se skórem 101:101. Pouze se nám nedařilo od čtvrtého do devátého kola, kde jsme zaznamenali 6 proher v řadě.

S kterým týmem v soutěži byla největší rivalita?
V soutěži byla největší rivalita s týmem Rožnova ve valašském derby. K těmto utkáním hráči přistupovali se správným nabuzením. V každém utkání s tímto týmem byly zápasy vypjaté, ale zároveň byly odehrány fair play.

Je tým, proti kterému se vám hrálo dobře – špatně?
Dobře se nám hrálo s týmem Studénky a Rožnova, utkání s Kopřivnicí a Karvinou patřily k těm nejtěžším. S oběma byly odehrány vyrovnané utkání, ale pro nás se špatným koncem. Ale v této soutěži rozhodovala každá chyba a žádný zápas nebyl pro nás jednoduchý.

Jste spokojen s předváděnou hrou, taktikou, přístupem, zápalem pro hru?
Každé utkání mělo určitý náboj a byla velmi těžká jak fyzicky tak takticky. Kluci předváděli silné i slabé chvilky, po kterých se odrazil výsledek utkání. Někdy bylo těžké je motivovat před utkáním, v některých případech se hra dařila. Byly tam pěkné kombinace zakončené brankami.

3. místo hodnotíte kladně, nebo vidíte jisté rezervy?
Na začátku sezóny jsme chtěli postoupit do play off. Vzhledem k tomu, že se odhlásilo mužstvo Uherského Brodu, museli by jsme celou soutěž vyhrát. Toto se nám nepodařilo. Třetí místo po těžkém začátku sezóny proto hodnotím kladně.

V jakém složení byl realizační tým u juniorů?
Realizační tým fungoval ve složení asistent trenéra Lubomír Konečný, Jiří Zedník a René Kajaba. Za podporu děkujeme p. Mockovi a p. Jandíkovi.

Vidíte v některém talent, že by byl přínosem pro A mužstvo?
Jedním z hráčů, kteří hráli za A mužstvo a zároveň posílili naše řady, byl David Varga. Opačným směrem pendloval bratr Miroslav Varga. Z mladších ročníků bych zařadil Miroslava Mikela, který má předpoklady startovat v A mužstvu.

Mohl byste uvést hráče, kteří tým „táhli“ ?
Nerad bych někoho přímo jmenoval, protože hokej je kolektivní hra, vždy za výsledkem utkání stojí celý tým. Hráči musí spolu spolupracovat.

Na kterých hráčích chcete stavět příští rok?
Otázka je předmětem jednání jak s vedením HC Bobři Valašské Meziříčí, tak s hráči kteří letošní sezónu odehráli.

Co postup z krajské ligy do první ligy, je to cílem?
Samozřejmě by byl zájem hrát první ligu juniorů, avšak kvalita hráčů v této chvíli není na první ligu dostatečná. Jistě by byl zájem z vedení oddílu tak i z mé strany postoupit a doplnit hráče, aby byla možnost v budoucnu doplnění A mužstva.

Jak často junioři mívali tréninky?
Na začátku sezóny jsme mívali samostatné jeden a půl hodinové jednotky 4 krát týdně. Protože mužstvo bylo složeno ze 4 hráčů dorostu a (3 hráčů A mužstva), trénink složený pouze z juniorů by nesplňoval moje požadavky, dohodli jsme se že budeme trénovat společně s týmem dorostu.

Co Letní příprava? Byla kvalitní? Jak se budete chystat na příští sezonu?
Jak jsem již zmínil, letní příprava byla individuální. Vše závisí na jednání jak s hráči, tak s vedením klubu, které se uskuteční v nejbližších dnech.

Kolik hráčů je v týmu? S kolika počítáte do soutěže?
Jednání bude probíhat cca s dvaceti hráči. Jak jsem se zmínil, bude záviset na osobním jednání s hráči.

Jsou to většinou odchovanci meziříčského hokeje, nebo i hráči z jiných měst?
Složení mužstva bylo 7 hráčů z Valašského Meziříčí, 9 ze Vsetína, 2 hráči z Olomouce.

Je hokejová spolupráce s okolními městy?
Spolupracujeme s vedením VHK Vsetín, samozřejmě bychom chtěli další hráče. Současná situace toto neumožňuje. Určitě budou probíhat další osobní jednání.

Jak mladí přistupují k tréninkům, zápasům?
Tato otázka je individuální, dle možností pracovních, studijních atd. Celkově jsem byl spokojen.

Máte chuť pokračovat i dále u juniorů?
Ano, určitě mám chuť dále pracovat s týmem juniorů, otázkou bude jednání s vedením. A také záleží na tom, jaký tým bude možno sestavit na příští sezónu.

Jakou vidíte budoucnost mládežnického hokeje ve VM?
Budoucnost mládežnického hokeje je v tuto chvíli spojena se začínajícími hokejisty, což je přípravka a třetí třída. S těmito dětmi by se mělo dále pokračovat a dovést je až do kategorie juniorů-popřípadě mužů.

Spolupracuje se vám dobře s vedením, druhými (asistenty) trenéry?
Spolupráce byla s asistentem Lubomírem Konečným velmi dobrá. K všem situacím jak trenérským, tak organizačním přistupoval zodpovědně a spolehlivě. S vedením oddílu nebyly sebemenší problémy, snažili se nám vyjít vstříc ve všech našich požadavcích. Velký dík patří i trenéru mužů Romanu Sedlákovi a trenéru dorostu Janu Dědkovi, s kterými se dalo vždy domluvit na uvolnění hráčů.

Budou nějaké turnaje před začátkem soutěže?
Před začátkem soutěže turnaje pořádat nebudeme, v případě, že bude sestaveno mužstvo juniorů, budeme se snažit sehrát několik přátelských utkání.

S kolika týmy uvažujete o sehrání přátelských zápasů?
Tato otázka bude řešena na začátku srpna.

Vsetín spadl do první ligy, vy jste o soutěž níže, bylo by to hezké, kdyby se postoupilo, souhlasíte?
Ano, s touhle otázkou určitě souhlasím, avšak jak už jsem se jednou zmínil, tým juniorů zatím takových kvalit nedosahuje. Určitě bych byl rád, kdyby se nám podařilo mužstvo doplnit a bojovali jsme o postup do první ligy

Je nějaká spolupráce právě se Vsetínem v rámci mládeže?
Snažíme se s vedením VHK najít možnosti posílení juniorů avšak po sestupu do první ligy,tato možnost bude ještě složitější.

Je cítit od kluků chuť bojovat za mužstvo VM?
Je to založeno na kolektivu, který musí být soudržný. To si myslím že v úplynulé sezóně se to podařilo. Určitě je to otázka individualit, které toto mužstvo vedou.

Vy, jako bývalý obránce VM, jak jste viděl letošní sezonu?
Jako bývalý hráč Valašského Meziříčí musím říci, že se soutěž druhé NHL zkvalitnila. Letošní sezóna byla velmi úspěšná, kádr byl doplněn mnoha výbornými hráči. Škoda jen závěru sezóny, která byla tak dobře rozehraná, protože diváci i hráči by si určitě zasloužili vidět finále druhé NHL.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka