V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V tomto kole zajížděli hokejisté Valašského Meziříčí na led Slezanu Opava. Po druhé třetině sice Bobři prohrávali už 3:1, ale po srdnatém výkonu ve třetí části dokázali zápas dokonce otočit, nicméně zásluhou elitního domácího střelce Glabazni po šedesáti minutách svítilo na výsledkové tabuli nerozhodné skóre 4:4. Druhý bod zajistil Bobrům kapitán mužstva Pavel Šebesta.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, 16. kolo, úterý 17.11.2009
Opava
Valašské Meziříčí
4:5p
(1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Glabazňa (Tůma), 30. Grofek (Tichý, Měch), 31. Kocián (Polok), 54. Glabazňa (Měch, Grofek) - 27. Varga (Bokroš, Dvořák), 44. Sochorek, 51. Růčka (Matějný, Dvořák P.), 51. Sochorek (Šebesta), 62. Šebesta (Růčka, Sochorek) Rozhodčí: Smeták. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4, 4:4, 5:4
Opava: Trenčan - Kukol, Tichý, Plánovský, Měkýš, Vitásek, Schreier, Grofek, Měch, Černý, Kovalovský, Polok, Kocián, Suchánek, Tůma, Glabazňa
Valašské Meziříčí: Krumpoch - Blažek, Bokroš, Brunec, Dvořák, Hruškovský, Lhotský, Matějný, Vnenk, Mlynář, Růčka, Sochorek, Šebesta, Vaněček, Varga, Dvořák, Vašut

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na začátek tohoto zápasu nebude nejspíš v dobrém vzpomínat hostující Luděk Lhotský, který již po deseti vteřinách hry zůstal ležet na ledě po zákroku domácího útočníka Měcha. Luďkovo zranění si vyžádalo ošetření klubového lékaře domácího týmu. V nabízené přesilové hře se však hostující Bobři i přes šance Růčky a Blažka neprosadili. Na začátku druhé minuty se síly na ledě srovnaly a první nebezpečné střely se snesly na Krumpocha z hokejky domácího Glabazni. Hostující brankář však ještě tento minisouboj vyhrál. Domácí ve třetí minutě utkání měli velkou šanci na změnu stavu, kdy šanci spálil utočník Grofek. Jeho střela zápěstím skončila v lapačce Michala Krumpocha. V 5. minutě utkání měl prozměnu velkou šanci David Varga, jehož v nejnevhodnějším okamžiku puk přeskočil čepel hole. V 6.minutě utkání se opět ve velké šanci objevil domácí Kamil Glabazňa, který svou střelu ihned po buly situoval do horní poloviny brány. Tam však stál připravený Michal Krumpoch a jeho střelu zneškodnil. Hostům se v těchto chvílích nedařil jednoduchý přesun do útočného pásma a domácí hráči toho využívali k rychlým brejkům. Jmenovitě dvojice Měch –Grofek neustále zaměstnávala hostující obranu. Domácí hráli v desáté minutě utkání přesilovou hru a velmi dobře od modré střílel Tichý, jehož střela končí pod kontrolou Krumpocha. Domácí se snažili dát vedoucí gól, tlak však přeměnili v úvodní branku až na začátku 14. minuty, kdy se nejlepší střelec Opavy – Kamil Glabazňa dostal k odraženému puku, obkroužil Krumpochovu bránu a střelou pod horní tyčku poslal domácí do vedení. 1:0. Po tomto gólu však Bobři přidali na tempu, ale šance Bokroše, Šebesty ani Blažka gólem neskončily. Proti byl výborně chytající Adam Trenčan. První třetinu tak domácí vyhráli jednobrankovým rozdílem.

Hned na začátku druhého dějství zahrozila první lajna Bobrů, Jan Matějný však kotouč do brány neprotlačil. Běžela 24. minuta utkání a 100% šanci domácích promarnil Grofek, který byl tváří v tvář hostujícímu brankáři, jeho střelu však Krumpoch vytěsnil. V 26. minutě ujížděl na bránu Petr Dvořák, který však byl podražen domácím obráncem a rozhodčí Smeták nařídil trestné střílení. Toho se ujal sám poškozený, ale svou kličkou do bekhendu neuspěl. Vyrovnání se dočkali hosté minutu na to, v čase 26:53 vybídl Ondřej Dvořák krásným pasem z vlastní třetiny na červenou čáru Davida Vargu, který ujížděl na Trenčana a kličkou do forhendu svůj nájezd krásně proměnil. 1:1. Ovšem radost hostů netrvalo dlouho, v čase 29:54. se domácí ujímají opět vedení. Obránce Tichý střílí od modré, puk se ve skrumáži před Krumpochem odráží k volnému Grofkovi, a ten již neměl sebemenší potíž puk vstřelit do prázdné brány. 2:1. Domácí tento gól nakopl a netrvalo dlouho a stav utkání se měnil znova. V čase 30:16 se po zaváhání hostující obrany dostává k puku zcela volný Ivo Kocián, který prostřelil Krumpocha mezi betony 3:1. Minutu na to ujížděli hostující Bokroš s Bruncem v akci dva na jednoho, prvně jmenovaný však svou střelu situoval jen do náruče domácího brankáře. Domácí však poslední desetiminutovku druhé třetiny byli lepším týmem. Převelikou šanci doslova spálil domácí Polok, který již oklamal hostujícího Krumpocha kličkou a před sebou měl prázdnou bránu. Kličku však k nevíře všech přítomných na stadionu nedokončil, když už i brankový rozhodčí v přesvědčení, že to musí být gól, rozsvítil na chvíli červené světlo. Puk však prošel rovnoměrně s brankovou čárou. Druhá třetina tak skončila vítězstvím domácích 2:1.

Do třetí vstoupili lépe hosté. V čase 43:23 přišla chvíle Dalibora Sochorka poprvé. Po přihrávce Vašuta střílí z první golfovým úderem na Trenčana a puk končí za brankovou čárou. 3:2. Bobři po této brance neskutečně ožili a pokud druhá třetina patřila domácím, tak vstup a průběh třetí třetiny patřila hostům. Avšak znova šance Dvořáka, Sochorka, Šebesty zůstaly nevyužity. Velkou příležitost odskočit měl domácí Kukol, který střílel v přesilové hře z mezikruží na Krumpocha. Ten zázračně střelu vyráží mimo nebezpečí. Vyrovnání stavu utkání měl v 50.minutě utkání Lhotský, kterému krásně nahrál Petr Dvořák. Tomu však naneštěstí puk sjel z hokejky a přání meziříčských fanoušků o srovnání stavu tak prozatím ještě vyslyšeno nebylo. Stalo se tak necelou minutu poté, kdy po krásné akci 1.útoku nahrál Petr Dvořák obránci Růčkovi, který střelou po zemi z mezikruží překvapil domácího brankáře a rozveselil hostující hráče a fanoušky.3:3. Aby toho nebylo málo, v téže minutě ještě předvedl své velké představení Dalibor Sochorek, který si krásně povodil hostující obránce a kličkou překonal Trenčana počtvrté. 3:4. Hosté tak obrátili nepříznivý vývoj a ujali se vedení. Domácí však chtěli srovnat a ve své přesilové hře se jim to podařilo. Útočník Měch našel krásnou příčnou přihrávkou volného střelce Glabazňu, který prostřelil hostujícího Krumpocha počtvrté a srovnal tak stav utkání na 4:4. Bobři však šli více v posledních minutách za vítězstvím a největší šanci neproměnil patnáct vteřin před koncem Luděk Lhotský, který měl na hokejce tříbodové vítězství pro Bobry. Jeho střela tváří v tvář Trenčanovi však skončila těsně nad horní tyčkou. Bobři tak ve třetí třetině ukázali vekou vůli po srovnání stavu a po vítězství.

V prodloužení se po uvodní šanci Opavy dostal do útočné třetiny druhý útok hostů. Od modré čáry vypálil tahem svou střelu Růčka a jemnou tečí hostující kapitán Šebesta sklepl puk až za Trenčanova záda. 4:5. Bobři tak otočili nepříznivý stav a dokázali odvést zpět na Valašsko dva cenné body.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák ( HC Bobři Valašské Meziříčí)

Určitě dnes těžké a vydřené vítězství, bereme dva body po tom průběhu, kdy jsme se v zápase sehrávali. Výsledkově se nám to po druhé třetině nelíbilo, ale pevně jsem věřil, že máme dost zkušený mančaft na srovnání stavu, navíc se nám minule střelecky dařilo, takže ikdyž jsme štastným golem vyrovnali, rozhodčí ho uznal, jsme spokojeni a musím klukům poděkovat. Jsem rád, že se prosadil střelecky i Dalibor Sochorek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Lukáš Pořický | 16. 11. 2009

Bobři zajíždějí do Opavy

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka