Bobři proti Orlové již s Robinem Kovářem

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Bobři z Valašského Meziříčí přivítají na svém ledě dalšího soupeře ze silné čtverky východní skupiny – hokejový klub Slovan Orlová. Tento soupeř ze severu Moravy se prozatím nachází na 4. místě tabulky, jeho kvalita týmu patří k určitě k tomu nejlepšímu, co můžeme vidět na druholigových stadionech. V minulém kole, pro Orlovou slavnostním, neboť slavila 80.výročí založení klubu hostil Slovan celek z Hodonína a prohrál 3:5. To Bobři porazili Břeclav a drží se stále s jednobodovým odstupem za vedoucím Přerovem. Zápas mezi Bobry a Orly začíná ve středu, 27. ledna od 18.00 na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí. Domácí tým má svému soupeři určitě co vracet a již právě proti tomuto soupeři vyjedou Bobři i se zatím poslední posilou - útočníkem PSG Zlín Robinem Kovářem. Více uvnitř článku.

Novou posilu před zítřejším utkáním s Orlovou hlásí hokejisté Valmezu. Na základě dohody s PSG Zlín přichází syn manažera Bobrů Petra Kováře - útočník Robin Kovář a to na hostování do konce sezóny. Tento pětadvacetiletý hráč PSG Zlín má za sebou zkušenosti z Extraligy a zámořských juniorských soutěží.

Robin Kovář pochází z Valašského Meziříčí, kde také s hokejem začínal. Jeho kariéra je však spjata se vsetínským hokejem, kde také nakoukl do extraligových soutěží tří nejsledovanějších věkových kategorií. Celý tento "hattrick" stihl dokonce ještě v sezóně 2000-01, ačkoliv byl v té době stále v dorosteneckém věku. To však na dva roky byla i symbolická tečka za působením ve Vsetíně. Vydal se totiž za oceán do Vancouveru, kde oblékal dvě sezóny dres tamních Obrů ve Western Hockey League. Po rozpačité sezóně 2001-02, se v té následující vsetínský odchovanec dočkal téměř všech zápasů sezóny a nakoukl i do play-off soutěže. S Vancouverem se v další sezóně rozloučil, šel však hrát kousek dál - do týmu Regina Pats. V následující sezóně si střihl zatím krátký návrat do Vsetína. Kromě vsetínského působení se v této sezóně Robin oděl i do dresu Bobrů z Valašského Meziříčí a ve čtyřech duelech 2.ligy si připsal 3 body (2+1). V dalších letech se mu však v extralize v dresu Zlína moc nedařilo, a tak jej čekaly i prvoligové štace v Havířově, Třebíči a v Kometě Brno. Dalšími štacemi útočníka draftovaného Olejáři z Edmontonu byly kluby Šumperka či slovenského týmu Liptovského Mikuláše či letošního holandského Eindhovenu.

Tým Bobrů naopak opouští jednatřicetiletý útočník Roman Vaněček. Ten odehrál v dresu Bobrů 5 kompletních sezón a i s dosavadní letošní si připsal 52 branek a 43 asistencí. Za redakci webu, přejeme Romanovi hodně štěstí jak v hokejovém tak osobním životě.

Vizitka Robina Kováře:
Klub: PSG Zlín
Narozen: 2. dubna 1984
Výška/váha: 186 cm, 86 kg.
Hůl: P
Premiéra v nejvyšší soutěži: v utkání Vsetín - Sparta, sezona 2000-01.
Dřívější kluby: odchovanec Valašského Meziříčí, poté působil ve Vsetíně. Tři sezony strávil v kanadské juniorské Western Hockey League, kde nastupoval za týmy Vancouver Giants a Regina Pats.
Reprezentace: Pravidelně startoval v mládežnických výběrech všech věkových kategorií. V roce 2002 byl členem širšího kádru osmnáctky, MS v Piešťanech se ovšem nezúčastnil.
Zajímavost: v roce 2002 byl draftován jako 123. v pořadí Edmontonem. Jenže Kovář předtím nepodal přihlášku do draftu a výběr Oilers byl tedy neplatný.

A zpět k samotnému zápasu a představení soupeře.Jak už bylo zmíněno, hokejisté Valašského Meziříčí porazili v minulém zápase celek HC Břeclav 7:3 i přes né příliš oslnivou první půli zápasu. Brankami se opět zaskvěl první útok Bobrů, který dohromady vstřelil 4 góly (Petr Dvořák 2, Lhotský, Matějný). Po jedné přidali Šebesta, Vnenk a Tatarčík. Bobři tak vítězstvím stále drží krásné umístění v tabulce zaručující začátek vyřazovacích bojů na svém ledě. Proti Orlové bude jistě zajímavý zápas i pro domácí hráče, neboť spousta hráčů Bobrů prošla právě i hostujícím týmem. Nejvíce však pikantní bude pro Milana Ovšáka, který byl právě jedním z nejlepších beků Slovanu v dosavadní sezoně, poté však vedení Bobrů odvedlo kus dobré práce a přivedlo tohoto ofenzivního obránce na Valašsko. Valašské Meziříčí stejně jako Orlová dokázalo vždy loupit na ledě soupeře. V prvním vzájemném zápase na Valašsku vyhrál Slovan, v následující odvětě na ledě Orlové to byli Valaši. V předehrávce 44. kola však již domácí nepřipustili export bodů na Valašsko. Jsou tedy na řadě domácí Bobři, kteří se pokusí srovnat sérií vítězství na domácím stadionu proti tomuto soupeři.

HC Slovan Orlová měl velké přípravy před zápasem právě proti dalšímu top týmu východní skupiny - Hodonínu. Orlová slavila 80 let hokeje ve městě. Zápas začal oproti klasickému hracímu času až o hodinu a půl později, neboť před mistrovským zápasem se na ledě střetli v exhibičním zápase domácí legendy proti staré gardě z Vítkovic. Zpět však k samotnému zápasu mezi A týmy Orlové a Hodonína. Orlová ikdyž se v průběhu sezóny propadla z prvního na nynější čtvrté místo má stále velmi silný tým, který je podpořen výbornými výkony brankáře Dušana Šafránka. Navíc jako ofenzivní tým je třetí nejproduktivnější se 146 vstřelenými brankami. Svou sílu, kvalitu a produktivitu určitě představují hráči, jako jsou Daniel Kraft, Petr Grygar, Petr Škatula či Jakub Dušek. Velice platným a zkušeným hráčem Orlové je zajisté i Martin Potočný, který si letos vyzkoušel i působení v prvoligovém Šumperku.

V obraně je zkušenost především postavena na starších hráčích, kterými jsou Martin Mintěl společně s Radimem Golabem. Nesmíme však opomenout ani na Alexandra Hegegyho.

Fanoušci Orlové vypravují autobus na tento zápas. Domácí Bobři budou mít svému soupeři určitě co vracet, v posledním měření sil na ledě Orlové prohráli vysoko 5:1.

Předchozí zápasy:
HC Bobři Val. Meziříčí - HC Břeclav 7:3 (1:0, 2:2, 4:1)
HC Orlová - SHK Hodonín 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)

Sestavy v minulém kole:
HC Bobři Val. Meziříčí: Krumpoch (Popovič) - Blažek, Bokroš, Brunec, Dědek, Dvořák O., Dvořák P., Krisl, Lhotský, Matějný, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Tatarčík, Varga D., Varga Mir., Vašut, Vnenk

HC Orlová: Šafránek (Unzeitig) - Urbánek, Mintěl, Grygar, Kraft, Prokop, Škatula, Potočný, Rozum, Hegegy, Vydra, Stránský, Studený, Samiec, Valchař, Golab, Kotásek, Najdek, Sznapka.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka