Po skvělém výkonu porazili Bobři Orlovou 7:2

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Ve šlágru kola proti sobě nastoupily celky Valašského Meziříčí a Orlové. Kdo čekal vyrovnaný průběh utkání byl zklamán, Bobři jasně na ledě dominovali a porazili silnou Orlovou 7:2. V dresu Bobrů nastoupila i nová posila Robin Kovář a připsal si svou první letošní branku. Utkání vyšlo třetí řadě Bobrů ve složení Kovář, Brunec, Tatarčík, kteří si připsali každý po jedné brance. Další utkání čeká Bobry v sobotu, kdy hostí na domácím ledě Uničov.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, 33. kolo, středa 27.1.2010
Valašské Meziříčí
Orlová
7:2
(2:0,3:1,2:1)
Branky a nahrávky: 15. Krisl (Dvořák P.),20. Brunec (Tatarčík) ,23. Bokroš (Šebesta),28. Ovšák ,30. Lhotský (Matějný, Ovšák) , 54. Kovář (Brunec, Tatarčík), 57. Tatarčík (Brunec),- 27. Stránský (Mintěl) , 60. Stránský (Vydra) . Rozhodčí: Jeřábek ml.- Štěpán, Adamec. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 700. Střely na branku:28:25 . Průběh utkání: .
Valašské Meziříčí: Krumpoch (Mocek) - Blažek, Bokroš, Brunec, Dvořák O., Dvořák P., Krisl, Lhotský, Matějný, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Tatarčík, Varga D., Varga Mir., Vašut, Vnenk ,Kovář , Varga Mar.
Orlová: Šafránek (Unzeitig) - Urbánek, Mintěl, Grygar, Kraft, Prokop, Škatula, Potočný, Rozum, Hegegy, Vydra, Stránský, Studený, Samiec, Valchař, Golab, Kotásek, Najdek, Sznapka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Domácí Bobři začali zápas velice aktivně, v první šanci se objevil domácí útočník Luděk Lhotský, jeho střelu však Dušan Šafránek pokryl. Následně se poprvé vylučovalo. Na trestnou lavici dochází hostující Golab za podražení. Domácí v přesilové hře uzamkli Orlovou v obranném pásmu, nicméně i přes hezké kombinace si z počátku vyloženou šanci nepřipravili. Ta se zrodila až na začátku páté minuty utkání, kdy Lukáš Bokroš netrefil přesně puk, který by jinak směřoval za Šafránkova záda. Orlová postupem času začala hrát aktivněji, ikdyž mířila na Krumpocha jen z velké vzdálenosti. Početná základna fanoušků Slovanu hnala své hráče dopředu, to samé se dá říci o fanoušcích Valašského Meziříčí. V 8. minutě utkání odchází podruhé na hanbu hosté. Jmenovitě ostrostřelec Slovanu Petr Škatula. Domácí však i druhou nabízenou přesilovou hru neproměnili, neboť hosté dobře zahušťovali střední pásmo a následně prostor před svým brankářem, takže čím dál bylo jasné, že kdo vstřelí první branku zápasu bude na koni. Ta přišla v 15. minutě utkání a do vedení šli domácí. V přečíslení dva na jednoho ujížděl Tomáš Brunec, který krásným pasem našel obránce Jiřího Krisla, který tvrdou střelou z voleje trefil růžek orlovské branky. 1:0. Orlová po obdržené brance snažila hru více otevřít na brejky, nicméně ani šance Stránského a Potočného k vyrovnání nevedly.V 17. minutě utkání ujížděl hostující útočník od útočné modré sám na Krumpocha, ten však jeho pokus o blafák skryl pod své tělo. V 18. minutě utkání již potřetí usedá hráč Slovanu vedle boxu časoměřičů na trestnou lavici. Mintěl obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Když už se zdálo, že přesilovka zůstane nevyužita, tak vyrazila na steč třetí lajna domácích, do které vnesl velký přehled nově hrající Robin Kovář a zásluhou Tomáše Brunce zvýšili na rozdíl dvou branek. Robin Kovář zatáhl puk do pásma, kde nadvakrát zkoušel prostřelit hostujícího Šafránka. Ten však puk vyrazil jen před sebe, kde se puku ujal Ondřej Tatarčík. Ten také ještě nebyl úspěšný, třetí útočník třetí formace však již přesný byl a do poloodkryté brány zasouvá puk 2:0. První třetina tedy skončila dvoubrankovým vedením domácích Bobrů.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s cílem snížit a zkorigovat stav utkání. Domácí Michal Krumpoch však byl proti a šance hostujících útočníků vždy končily před brankovou čárou pod kontrolou domácího mága. Běžela 22.minuta utkání a do brejku za hostující obranu vyslal Pavel Šebesta parťáka z formace Lukáše Bokroše, který kličkou do forhendu prostřelil gólmana Šafránka potřetí 3:0. V 25. minut utkání usedá poprvé na trestnou lavici domácí Lhotský. Bobři se v oslabení ubránili nebezpečným střelám orlovských obránců, nicméně pár vteřin po vypršení trestu vystřelil puk na Krumpocha Mintěl. Ten jeho střelu jen vyrazil před sebe, kde stál zcela nekrytý útočník Stránský a bekhendem k tyči snížil na 3:1. Uběhla však pouze minuta utkání a k puku se dostal exorlovský obránce Milan Ovšák. Ten krásně vypíchl puk při rozehrávce hostů a od modré pelášil na Šafránka. Tomu předvedl krásnou kličku a zasunul puk do zcela odkryté klece. 4:1. Valašské Meziříčí v této fázi utkání bylo lepším týmem, následný protiútok a střela Ondřeje Tatarčíka končí jen těsně mimo.Svůj velký tlak zužitkovali domácí Bobři ve 30. minutě utkání. Po krásné kombinaci první lajny domácích střílí svůj gól také Luděk Lhotský, který krátkou kličkou posílá puk k tyči a zvyšuje vedení Bobrů již na 5:1. Po tomto gólu ujíždí hostující Šafránek z brány ven a hosté si berou oddechový čas. Namísto střídání Unzeitigem se však prvně jmenovaný brankář Orlové po poradě s trenérem vrací mezi tři tyče. V 31. minutě utkání je vyloučen i Dalibor Sochorek. Přesilovku hosté nevyužívají. Běžela 36. minuta a Dalibor Sochorek ujížděl sám na Šafránka. Svou kličku však překombinoval a puk již neodkázal zasunout za ležícího hostujícího brankáře. Přes pár šancí na obou stranách však již do konce druhé třetiny skóre změněno nebylo, a tak domácí odcházeli spokojeně do kabin se čtyř brankovým rozdílem.

Třetí třetina začala nešťastně. Již po minutě a půl vypálil z levé strany hostující hráč a svou tvrdou střelou rozbil plexisklo na vrátkách pro vjezd rolby. Hráči obou týmů tak odešli opět do svých kabin. Po 15 minutách se vše spravilo a hra mohla v klidu pokračovat. Ve 43. minutě padl do střely hostů Brunec, jenže ovšem svou nohou zachytil hostujícího hráče a byl vyloučen za podražení. I v této přesilové hře se však domácí mužstvo ubránilo a nedovolilo Orlové více ohrozit domácí svatyni. Domácí kontrolovali zápas a všechny tři formace hráli na výbornou. Běžela 54. minuta utkání a domácí vsítili již šestý gól. Po krásné akci třetího útoku, který pořádně zamotal hlavu hostujícím obráncům se prosazuje agilní Robin Kovář. 6:1. Bobři nepouštějí dál svého soupeře k větší blízkosti Krumpocha a neustále se ženou za další brankou. Tu dosáhli v 57.minutě utkání. Po krásné přihrávce od Tomáše Brunce do volného prostoru najel Ondřej tatarčík, který rychlou stahovačkou a bekhendovou střelou pod břevno střílí sedmou branku domácích. 7:1. Na výsledku a radosti domácích hráčů a fanoušků již nezměnilo ani v 60. minutě utkání snížení z hole Stránského. Bobři tak oplácí porážku Orlové z předešlého zápasu a tímto vítězstvím si stále drží krásné druhé místo v tabulce.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák ( HC Bobři Valašské Meziříčí):
Určitě se dnešní zápas hodnotí dobře. Již před samotným zápasem jsem říkal v kabině, že dnes je to takový test před Play-Off. Určitě jsme rádi, že jsme zápas zvládli a dokázali si, že na to máme. Proti Orlové se nám však dlouhodobě nedaří, nicméně tentokrát jsme si zápas pohlídali a šli více za vítězstvím. Vyzdvihl bych výkon brankáře Šafránka, který hosty hodně podržel, vychytal nám spoustu dalších šancí. Od příchodu nových posil jsme začali hrát velmi dobře dozadu, hra se zlepšila a debut Robina Kováře byl pro nás velkým přínosem.

FOTOGALERIE

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka