V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V sobotu 20.2.2010 přivítali na domácím stadioně mladí Bobři dalšího soupeře, celek HK Kroměříž. Jak B tým i A tým třetích tříd tak i hokejisté čtvrtých tříd své zápasy vyhráli a tak celek Kroměříže odjížděl bez jediného bodu.

Nejprve nastoupili ke svým zápasům 3. třídy obou týmů. "B" tým ve svém prvním zápase vycházel ze spolehlivé obrany a velké bojovnosti. Během zápasu podrželi svůj tým i oba brankáři. Výsledkem těchto okolností bylo vítězství Bobrů v poměru 3:0. Druhý zápas doplnilo tým Kroměříže pár hráčů z "A" týmu a bylo to poznat. Bobři se nedokázali prosadit a díky velkým chybám v obraně prohrávali během zápasu už 1:4. Po důrazné domluvě trenára Veselého začali pomalu stahovat náskok soupeře. Díky obrovskému úsilí a bojovnosti otočili skóre zápasu na 5:4. Utkání dospělo do dramatické koncovky, kdy Bobři odolávali obrovskému tlaku hráčů Kroměříže, kteří se snažili ze všech sil vyrovnat. Bobříci nakonec odolali a připsali si na své konto další cenné vítězství.

HC Bobři Valašské Meziříčí "B" - HK Kroměříž "B" 3:0
branky Bobrů: Převor, Frieb, Žlebek

HC Bobři Valašské Meziříčí "B" : HK Kroměříž "B" 5:4
branky Bobrů: Převor, Frieb, Ondřej, Hrabovský, Žlebek

sestava Bobrů: Grigar, Veselý - Převor, Ondřej, Frieb, Hrabovský, Smejkal, Žlebek, Leták, Vávra, Tuček, Ševčík, Hruška

"A" tým nastoupil do svého zápasu s odhodláním prodloužit vítěznou sérii. Vletěli na svého soupeře z Kroměříže a jeho hráči chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Výsledkem bylo vedení po 1. třetině 6:0. Další dvě třetiny už tempo lehce zvolnilo a skóre už se neposunovalo dopředu takovým tempem. Spoustu gólových šancí ještě malí Bobři neproměnili, nicméně konečný výsledek 11:1 svědčí o velké převaze malých Bobrů. Druhý zápas posílilo soupeře trio hráčů, kteří pravidelně nastupují za 4. třídy. Díky tomu byl začátek zápasu vyrovnaný a na ukazateli skóre dlouho svítilo 0:0. Potom však Bobři přidali na tempu a začali proměňovat gólové šance. Proti tomu obrana fungovala bezchybně a svého soupeře k ničemu nepustili. Po 1. třetině vedli Bobři 3:0. Potom se naplno otevřela ofenzívní stavidla domácích a ti svého soupeře doslova smetli z ledové plochy. V závěru se hráči Kroměříže dočkali alespoň čestného úspěchu. Konečný výsledek 10:1.

HC Bobři Valašské Meziříčí "A" - HK Kroměříž "A" 11:1
branky Bobrů: Kelnar 6, Adámek 2, Pernický 2, Sviták

HC Bobři Valašské Meziříčí "A" - HK Kroměříž "A" 10:1
branky Bobrů: Kelnar 3, Pernický 3, Stodůlka 2, Veselá 2

sestava Bobrů: Postava - Kelnar, Stodůlka, Sviták, Adámek, Veselá, Pernický

Čtvrťáci Bobrů chtěli svému soupeři vrátit porážku z předešlého zápasu v Kroměříži. Začátek zápasu domácím vyšel. Neustále se tlačili dopředu, vytvářeli si střelecké příležitosti, ale nezapomínali přitom poctivě bránit. Svého soupeře nepustili vůbec k ničemu. Pohříchu neproměnili žádnou šanci a soupeř při ojedinělé návštěvě útočného pásma a zaváhání obrany, vstřelil úvodní gól zápasu.K bližší tyči se trefil Ondřej Dufek, asistence Roman Pulišenský.0:1. Na začátku druhé třetiny se naši dále tlačili do zakončení s cílem otočit vývoj zápasu. Opět to však byli hosté, kteří ve čtvrté minutě využili zaváhání domácího brankáře a střelou mezi betony zvýšil Lukáš Světlík, asistence Filip Laciga. 0:2. Naši ale nesložili zbraně. Trenér Šilhán na tuto situaci reagoval střídáním brankářů. Evžena Oczadlého nahradil v brance Michal Postava. Na střídačce pak trenéři neustále burcovali tým a naši se ještě více zakousli do svého soupeře. Po necelé minutě hry konečně Bobři začali střílet ostrými a po asistenci Michala Škrhly a Tomáše Andise, snížil Šimon Kuchařík na 1:2. Za necelé 3. minuty už bylo srovnáno. Jiří Brodek se dostal až před bránu a jeho přihrávka našla Adama Goreje, na kterého zívala zcela prázdná branka. 2:2. Kroměříž však nesložila zbraně a hráči se snažili strhnout vedení opět na svou stranu. Netvalo jim to dlouho. Zmatku v obranném pásmu domácích využil nadvakrát Lukáš Světlík (asistence Filip Laciga) 2:3. Domácí se snažili srovnat krok a nakonec necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny po přihrávce Dominika Vanducha, vyrovnal Michal Škrhla. 3:3. Do třetí třetiny tak vstupovaly oba týmy ze stejné startovní pozice. Na rozdíl od předešlého vývoje zápasu Bobři pečlivě hlídali střední pásmo a svého oupeře nepustili do vážnější šance. Oproti tomu v útoku to byla jedna střela za druhou. Sedmá minuta třetí třetiny přinesla gólovou radost Bobrům. Po asistenci Michala Škrhly poslal Bobry poprvé v zápase do vedení kapitám Tomáš Andris. 4:3. Za dalších 16 sekund už byl náskok Bobrů dvougólový. To po přihrávce Adama Goreje protačil do brány puk Jiří Brodek. 5:3. Bobři ani teď nepolevili a Kroměříž se jen sporadicky dostávala na dostřel branky domácích. Konečnou podobu skóre dal po samostatné akci, necelé dvě minuty před koncem Michal Škrhla. 6:3. Bobři tak nakonec otočili nepříznivě se vyvíjející utkání a oplatili Kroměříži porážku.

Po zápase trenéři pochválili tým za velkou bojovnost a srdíčko. Hráči otočili zápas, který se pro nás nevyvíjel od začátku příznivě. Trenér Šilhán ještě navíc vyzdvihl výkon Michala Škrhly, který celý týden laboroval se zraněným kolenem. Brusle si vyzkoušel teprve den před zápasem, ale předvedl parádní výkon a velkou měrou se zasloužil o vítězství Bobrů.

HC Bobři Valašské Meziříčí - HK Kroměříž 6:3 (0:1, 3:2, 3:0)
branky: 19:47 Kuchařík (Škrhla, Andris), 22:06 Gorej (Brodek), 28:17 Škrhla (Vanduch), 37:01 Andris (Škrhla), 37:17 Brodek (Gorej), 43:40 Škrhla - 10:37 Dufek (Pulišenský), 18:23 Světlík (Laciga), 23:32 Světlík (Laciga)

Sestava Bobrů: Oczadly, Postava - Andris, Brodek, Denk, Gorej, Chmela, Kubenka, Kuchařík, Škrhla, Vanduch, Pernický, Stodůlka, Kelnar

Děkujeme všem fanouškúm, kteří přisli Bobry podpořit a vytvořili krásnou hokejovou atmosféru. Závěrem bychom chtěli tlumočit jeden vzkaz z kabiny. Tento zápas a vítězství věnovali všichni hráči svému kamarádovi, Petrovi Komáčkovi!

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka