V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V posledním domácím utkání sezony byl Bobrům soupeřem Písek, kterému stačil bod na postupovou jistotu. Díky Krislovi šli ale Bobři do vedení. Písek sice zápas otočil, ale Bokroš zajistil Bobrům alespoň bod a poslal zápas do prodloužení. V něm gól nepadl a na řadu přišly nájezdy. V nich byl úspěšnější Písek a odváží si dva body. Bobři nemusí smutnit. Pořád jsou totiž ve hře o postupu do I. ligy. Při stejném počtu bodů totiž rozhoduje vzájemný zápas. Boj s Litoměřicemi o druhé postupové místo tedy není ztracen.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, Kv4, neděle 18.4.2010
Valašské Meziříčí
Písek
2:3sn
(1:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: . 8. Krisl (Vnenk), 55. Bokroš (Šebesta, Vašut) - 13. Urbanec (Mrkvička, Bláha), 24. Mošovský (Šulčík), rozh. nájezd Procházka R. Rozhodčí: . Pešina - Dančišin, Matějček Vyloučení: . 6:11, navíc Kovář (VAL) 10 minut osobní trest za úder na hlavu, Stejskal a Novák (PIS) 10 minut osobní trest za nesportovní chování Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Valašské Meziříčí: Gleich (Popovič) - Blažek, Bokroš, Brunec, Dědek, Dvořák O., Dvořák P., Kovář, Krisl, Matějný, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Varga Mar., Varga D., Varga Mir., Vašut, Vnenk
Písek: Hrubec (Pinkas) - Mazanec, Heršálek, Procházka R., Vomela, Procházka P., Mrkvička, Kalečík, Mošovský, Suchánek, Novák, Ježek, Rezek, Šulčík, Kořánek, Bláha, Urbanec, Rod, Vaniš, Stejskal

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Bobři začali zápas dobře a hned ze začátku třetiny na svého jihočeského soupeře vlétli. První střelu na brankáře Hrubce vyslal již po pár vteřinách hry domácí Dvořák. Ve třetí minutě utkání byl potrestán domácí kapitán Šebesta osobním desetiminutovým trestem za nesportovní chování. Předcházel tomu však neodpískaný faul a krvavý šrám v obličeji, který nebyl potrestán. O minutu později se rozhodl rozhodčí Pešina opět poslat domácí na trestnou lavici. Tentokrát byl vyloučen Robin Kovář, který navíc také vyfasoval osobní desetiminutový trest. V 6. minutě utkání měli velkou šanci ke skórování dvojice Dvořák s Bruncem, kteří ujížděli na jediného obránce hostů. Svou akci však nedovedli k tolik očekávané první brance. V 7. minutě utkání v početní výhodě střílí od modré Luděk Růčka a jeho střela jen o centimetry míjí píseckou klec. Bobři v přesilové hře uzamkli svého soupeře a odměnou jim byla první branka z hole Jiřího Krisla. Lukáš Vnenk zachytil na modré čáře vyhozený kotouč, poslal ho ihned k najíždějícímu spoluhráči, který přesnou tvrdou střelou rozjásal domácí hráče i fanoušky 1:0. Poté měli možnost hrát přesilovku znova hosté, domácí brankář Gleich však nepřipustil změnu stavu. V 10. minutě utkání osobní trest také na straně hostů pro Stejskala za nesportovní chování. V následující minutě měli hosté také své šance, nejprve Vomela a poté i Mošovský však nedokázali překonat domácí Gleicha v bráně. Svou šanci dokázali hosté využít ve 13. minutě utkání, kdy z prostoru brankoviště dokázal na několikrát propasírovat puk pod Gleichem písecký Urbanec 1:1. O dvě minuty později se ve své velké šanci zjevil Jan Matějný, který ovšem sám před brankářem přestřelil. Nadále trval tlak domácích, kteří zahazovali i ty největší šance, postupně Šebesta či Kovář nedokázali prostřelit dobře chytajícího Hrubce. První třetina již změnu stavu nepřinesla. Bobři byli lepším týmem, nicméně na pozorného brankáře hostů vícekrát nevyzráli.

Do druhé třetiny opět vstoupili s větším elánem domácí hokejisté. Šanci obránce Růčky však reflexivně chytá Hrubec do své lapačky. Poté byl tentýž obránce vyloučen za hru vysokou holí. Hosté se v přesilové hře usadili v obranném pásmu Bobrů a několikrát si vytvořili šance ke skórování. Příležitost v této přesilovce měl Mazanec, který však ve své šanci střílí z mezikruží jen do hrudi domácí brankáře. Naopak po chvíli se dostal do úniku Robin Kovář, který tísněn několika protihráči již nemohl puk usměrnit mezi tři tyče píseckého brankáře. A tak přišel trest na druhé straně. Mošovský se dostal k odraženému puku a posílá hosty do vedení 1:2. Domácí hokejisty však inkasovaná branka nezlomila a nadále si vytvářely šance, které však nedokázaly proměnit. Ve 30. minutě utkání měli hosté na svých čepelích zvýšení stavu utkání, ovšem domácí Gleich tuto velkou šanci překazil. Následně z protiútoku mohl vyrovnat agilní Brunec, který však svou tvrdou střelou nepřekonal Hrubce. Běžela 33. minuta utkání a na holi měl vyrovnání obránce Ovšák, kterému krásně nahrál do jízdy Sochorek. Ten tváří v tvář píseckému brankáři neproměňuje svou obrovskou šanci. V další minutě utkání měli domácí hokejisté opět velmi dobrou příležitost ke skórování, kterou vypracoval výborně hrající Robin Kovář. Ten obehrál hostujícího obránce, aby nahrál puk na najíždějícího Krisla, který však nedává. Do konce druhé dvacetiminutovky se však změna stavu utkání již nekonala. Hosté zvýšili tempo oproti první třetině a od 30. minuty utkání se hrál vyrovnaný útočný hokej s šancemi na obou stranách.

Třetí třetina začala dle očekávání. Domácí museli vstřelit branku, hosté hráli dobře zezadu a nikam se nehnali. Hned ve 41. minutě utkání nahazoval Sochorek puk před bránu na kapitána Šebestu, který tečoval puk těsně mimo. Hosté se mnohdy bránili jen za cenu zakázaných uvolnění, kterých bylo v půlminutě utkání celkem 4. Ve 45. minutě měl domácí Šebesta na své holi vyrovnání. Nikým nehlídaný vystřelil na brankáře Hrubce z prostoru kruhu. Hrubec koncem vyrážečky vytěsnil puk mimo bránu. Domácí hráči byli dále mnohem aktivnější, zásluhou jim byla vyrovnávací branka z 55. minuty utkání z hole Lukáše Bokroše, který prostřelil z blízka hostujícího jinak výborně chytajícího brankáře. Po vyrovnání se domácí opět tlačili do šancí, hosté však dobře bránili modrou čáru a přechod do útočné třetiny byl hodně stížený. Bobři však již nedokázali strhnout vítězství na svou stranu a po 60. minutách hry byl stav nerozhodný 2:2.

Na řadu přišlo prodloužení. V obrovské šanci hned po úvodním buly se zjevil Petr Dvořák, který využil pochybení Hrubce. Domácí nejproduktivnější útočník udělal kličku, ovšem zcela prázdnou bránu netrefil. Jak domácí hokejisté, tak i hostující však hráli prodloužení velmi zodpovědně. Moc brankových příležitostípak v nastavených 5 minutách hry k vidění nebylo. Po skončení prodloužení vypukla na straně hostů radost, neboť právě bod jim zaručil již postup do 1.ligy.

Po úpravě ledu přišly na řadu samostatné nájezdy. Za domácí hokejisty dvakrát proměnili Sochorek a Šebesta, na straně hostů se blýskl 4 brankami Robert Procházka, který rozhodl o tom, že bonusový bod poputuje do jižních Čech a hosté vyhrávají 2:3.

Domácí hokejisté tak získali jeden bod do tabulky, který je však velmi cenný pro poslední zápas kvalifikace proti Litoměřicím.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák (HC Bobři Valašské Meziříčí): Výkon týmu se určitě zlepšil, zase jsme chtěli strašně moc, pár šancí jsme nedali, soupeř dobře bránil a brankář jim zachytal skvěle. Škoda jenom toho závěru, ale já myslím, že nám ten bod mohl teoreticky trošku pomoct, stejně ale musíme jet do Litoměřic vyhrát. Jsme rádi, že jsme to uhráli aspoň na tu remízu, předpokládejme, že Písek to doma Litoměřicím pustí, jelikož ten tam už je. Je to dobré, že je to do poslední kola, takže si zahrajeme o přímý postup v Litoměřicích, možná se ještě někteří zranění hráči vrátí a budeme kompletní. Stále je o co hrát, kluci se na to těší a já doufám, že fanoušky Bobrů potěšíme a postoupíme!

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Aktuální zprávy
Lukáš Pořický | 17. 4. 2010

Bobry čeká veledůležitý zápas s Pískem!

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka