V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - O velikonočním víkendu se mladí bobříci ročníku 2002 zúčastnili turnaje v pražských Letňanech. Turnaj byl velmi dobře obsazen a již dostat se přímo do Ice arény v Letňanech byl obrovský úspěch. Mnohá mužstva s daleko větší hokejovou tradicí a minulosti zůstala před branami Prahy. Dvanáct mužstev svedlo velké hokejové klání o pomyslné zlato.

Týmy byly rozděleny do čtyř skupin o třech účastnících. První dva týmy postupovaly do čtvrtfinálové skupiny, poslední tým hrál ve skupině o deváté místo. Do skupiny Bobrům byly nalosovány domácí Letňany a Litoměřice. Slavnostní zahájení, ohňostroj, zahajovací projevy a hokejové šílenství vypuklo.

V prvním zápase se Bobrům příliš nevedlo a prohra 1:6 s domácímy Letci byla dost krutá. Kluci doplatili na rozehranost soupeře a malinko propadli atmosféře turnaje. Druhý zápas ve skupině a zápas s Litoměřicemi byl už o něčem jiném. Kluci hráli velmi odpovědně a neustálým tlakem jsme si vytvářeli jednu šanci za druhou. Hra se odvíjela převážně před brankou soupeře a gól visel na vlásku. Gólem do prázdné branky soupeře Bobři stanovili konečné skóre na 3:1 a postup do čtvrtfinálové skupiny byl zpečetěn. Zde kluci malinko doplatili na krutost systému, kde se výsledek s Letňany započítaval.

Dalšími soupeři byly Karlovy Vary a Bílí tygři Liberec. V ranním utkání nejdříve Letňany porazily Vary brankou v poslední minutě 1:0 a z předvedené hry Karlových Varů šel respekt. V případě vítězství by Bobři byli díky ostatním výsledkům skupiny v semifinále. Kluci nastoupili s velkým odhodláním a k překvapení diváků a všech na stadióně diktovali tempo hry a byli lepším týmem. Vytvářeli si jednu šanci za druhou, ale dopláceli na jejích promněňování. Vstřelit úvodní gól se Bobrům nakonec podařilo, ale bohužel soupeř z ojedinělé akce ihned vyrovnal. Hra se záhy vyrovnala a šance střídala šanci. Soupeř střídal tři vyrovnané útoky a ValMez od půlky zápasů pouze sedm hráčů. V poslední minutě Bobři nabídli soupeři přesilovku pět na tři, která skončila rozvlněním sítě. Krutý konec utkání, ve kterém si Bobři zasloužili zvítězit. Kluci hráli daleko nad svými možnostmi a nechali zde vše co v nich bylo. Opravdu velké dík klukům. Prohra nakonec ValMez posunula do skupiny o páté místo. Zápas s Bílými tygry už na konečné umístění neměl vliv. Konečný stav 1:1 odpovídal dění na hokejovém ledě.

V třetím hracím dnu čekal mezříčské boj s Vítkovicemi a v případě vítězství boj o konečné páté místo. Bobříkům už malinko docházely síly a výkon už nebyl ideální, i tak byl výsledek nepohledného utkání na vážkách. Jedinou branku utkání vstřelilli hráči Vítkovic a odsoudili Bobry do boje o sedmé místo. Zde opět čekal na kluky soupeř s bohatou hokejovou základnou HC Verva Litvínov. Poslední zápas turnaje a Bobrům to začalo konečně střílet. Výsledek 4:0 byl naprosto zasloužený. Po poslední siréně byly bobříkům zavěšeny na krk medaile za sedmé místo.

V Praze se naděje mezříčského hokeje určitě neztratili a vzhledém k velkému množství absencí lze považovat sedmé místo za úspěch. Při účastí všech hráčů by se určitě zapojili do bitvy o medalie nejcenější. Nedostatky v bruslení kluci nahrazovali obrovskou bojovností a určitě patřili po celé tři dny k tomu lepšímu, co bylo v Ice aréně k vidění. Velké dík patří společnosti ROBE lighting s.r.o., dalším sponzorům a rodičům, bez jejíchž pomoci by Bobříkům byly brány tohoto turnaje uzavřeny.

Celkové pořadí
1. HC Sparta Praha
2. HC Lvi Břeclav
3. HC Letci Letňany
4. HC Energie Karlovy Vary
5. HC Bílí Tygři Liberec
6. HC Vítkovice Steel
7. HC Bobři Valašské Meziříčí
8. HC Verva Litvínov
9. SC Kolínští Kozlové
10. HC Hvězda Praha
11. HC Stadion Litoměřice
12. HC Slovan Ústečtí Lvi

Bobry reprezentovali:
Brankáři: Michal Tuček, Petr Grygar
Hráči: Štěpán Smejkal, Matěj Sviták, Erik Siner, Richard Vávra, Eliška Veselá, Sebastián Jasečko, Lukáš Adámek, Erik Nevrla,Břetislav Hruška, Jan Leták, Marek Hrabovský, Vojtěch Frieb


ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka