V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Uplynulá sezona je minulostí, do té následující je zase daleko. Nastává tedy doba bilancování a plánování věcí budoucích. V tomto rozhovoru shrnul sezonu žákovských kategorií a dorostu trenér Jaroslav Pokorný. Jak byl s výsledky svých svěřenců spokojen? Bude i nadále pokračovat u Bobrů? I to se dočtete v tomto rozhovoru.

Jak byste shrnul sezonu mladších a starších žáků?
Byla to hodně vydařená sezona. Oba celky postoupily do nadstavby, ve které se utkaly čtyři nejlepší týmy ze Zlínského kraje a čtyři nejlepší týmy z Jihomoravského kraje. 2. místo obou celků je výborný výsledek. Porazit takové hokejové bašty jako je Zlín nebo Kometa Brno je super. Byla to skvělá sezona, se kterou jsem spokojen.

Dorostence čekala první sezona vůbec, přesto svými výkony rozhodně ostudu neudělali. Jak byste zhodnotil jejich sezonu?
Byla to sice první sezona dorostu, ale popravdě, čekal jsem lepší výkony. Na druhou stranu musím přihlédnout k tomu, že tým nebyl až tak kvalitní a hráče jsme museli učit od základu některé věci, které musí v dorostu už umět. Chyběl nám v této kategorii hlavně střelec. Náš tým byl také nejmladší v soutěži a pravidelně nastupovali starší žáci. To také někdo rozhodovalo, jelikož v této kategorii se hraje hodně silově. Doufám, že další sezona bude lepší a už teď se na ni těším.

Uplynulý rok tak ukázal, že mládež ve Valašském Meziříčí směřuje správným směrem, souhlasíte?
Každopádně souhlasím! Je pravda, že v uplynulé sezoně se nám v obou žákovských celcích sešly silné ročníky a výsledkově to bylo vidět. V následující sezoně se vše posouvá a týmy budou jiné. Práce se ale nemění - budeme se dále snažit držet tento směr a dělat všem, kteří si najdou cestu na náš zimní stadion, jen radost.

V průběhu sezony ovšem mládežnický hokej potkala ztráta v podobě úmrtí pana Šilhána. Následující období asi nebylo zrovna jednoduché...
Ano, ztráta Jardy Šilhána byla pro nás velká rána! Byl to trenér, který bezesporu nastartoval mládežnický hokej ve Valašském Meziříčí. Kluky naučil vše od základu a já se snažím pokračovat v jeho práci. Bylo těžké postavil kluky na nohy po takové ráně, ale zvládli to a myslím, že by byl na ně Jarda pyšný. Kluci každý zápas bojovali i za něj.

Na tyto roky našeho společného trénování rád vzpomínám. Jestli je odlišná? Ano, je! V čem, to nebudu rozvádět. Jsem nyní ve ValMezu a budu se snažit zde odvádět tu nejlepší práci

Který z hráčů, ať už v žákovských nebo dorosteneckých kategorií, měl za poslední sezonu asi největší progres, nebo kterého byste rád vyzdvihl?
V každém týmu se najdou individuality a tahouni, i my je máme. Vyzdvihovat ale nikoho nebudu. Hokej je kolektivní sport, to je základ. Pokud se sejde dobrá parta, tak je to pak vidět i na výsledcích. Já vyžaduju hru celku, ne jednotlivce. Samozřejmě je ale třeba mít dobrého golmana, obránce a pochopitelně i střelce.

Máte nějakého oblíbeného, nebo naopak neoblíbeného, soupeře?
Nemáme, proti každému soupeři nastupujeme s cílem vyhrát! Jen možná proti Zlínu a Vsetínu je ten chtíč porazit soupeře větší. Přece jen, jsou to derby.

Překvapil Vás nějaký soupeř v uplynulé sezoně něčím?
Ne, nikdo. Soupeře známe, hlavně v žákovské kategorii. Kluci se potkávají už od 3.třídy.

Hráči se v sezoně utkali i se zahraničními kluby, vnímali tyto zápasy trošku jinak?
Určitě, každý hráč v těchto utkáních chce ukázat, že je Čech a chce vyhrát. Je to pro ně taková malá reprezentace státu.

Probíhá na nějaký tým speciální příprava?
Ne, určitě ne. Na každý tým je příprava stejná. Myslím, že je naprosto zbytečné hráče před zápasem v tomto věku zatěžovat nějakou taktikou. Herní situace řešíme vždy podle toho, jak se jednotlivé utkání vyvíjí.

V minulosti jste spolu s trenérem Šilhánem trénoval mládež i na Vsetíně. Je v něčem práce ve Valašském Meziříčí odlišná od Vašeho působení na Vsetíně?
Budete v trénování mládeže Bobrů pokračovat i v další sezoně?
Ano! I když jsem měl nabídky od dvou jiných klubů, tak Bobři jsou u mě číslo 1. S vedením jsme se domluvili na smlouvě a jsem rád, že zůstávám zde, ve Valašském Meziříčí.

Kdy bude hráčům začínat letní příprava? Bude se v něčem lišit oproti minulým sezonám?
Letní příprava začala pro všechny mládežnické týmy 6.5. a končit bude 28.6. Trénujeme 4x týdně. Oproti minulým sezonám budeme střídat sportoviště. Nebudeme trénovat pouze na zimním stadionu, jak tomu bylo v předešlých letech. Červenec budou mít hráči volný a sejdeme se až začátkem srpna. Pak bude naše příprava na novou sezonu pokračovat na ledě.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka