V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Bobři odehráli své první přípravné utkání, které bylo zároveň debutem nového trenéra Jana Vavrečky na lavičce Valašského Meziříčí. Po prvních dvou třetinách vedli Bobři 1:0. Velkou měrou se o tento výsledek postaral Jiří Slovák, který svými zákroky držel střelce Orlové v šachu. A když jeho jmenovec vstřelil branku, bylo vedení Bobrů na světě. Ve třetí třetině se do brankoviště postavil Marek Netolička, který již tak úspěšný nebyl a pustil za svá záda pět kotoučů. Orlová tak zvítězila 5:1. Odveta je naplánovaná na pátek na ledě Valašského Meziříčí.
středa 14.8.2013
Orlová
Valašské Meziříčí
5:1
(0:0, 0:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 4. Pavlát (Kanaloš), 46. Klečka, 47. Tatarčík (Zámečník), 52. Matějíček, 58. Michálek – 31. Slovák (Stráněl, Mir.) Vyloučení: 6:5 Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Orlová: Kolář (32. Seifert) – Mintěl, Csöbök, Novák M., Fišera, Zámečník, Tomis, Vydra, Ondrek – Kotásek, Pavlát, Studený, Szajter, Zakuťanský, Kanaloš, Matějíček, Ciupa, Mareček, Tatarčík, Michálek, Klečka, Plášek
Valašské Meziříčí: Slovák (41. Netolička) – Heča, Prycl, Sochora, Kvapil, Kolovratník, Tomiga- Varga D., Stráněl, Polášek, Varga Mir., Varga Mar., Martiník, Babiš, Randýsek, Slovák, Krčma, Novosad

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Orli do zápasu vstoupili velmi aktivně a už v první minutě se do velké šance dostal Kotásek. Poté hráli Orli oslabení, ale zvládli jej bez jakýchkoliv problémů a další dobrou příležitost měl po Tomisově střele ve čtvrté minutě Szajter, ale ten byl při svém pokusu o zakončení podražen. V následné přesilovce větší šance nepřišly. Orlová se znovu dočkala až v půlce první části, ale Kanaloš s Kotáskem gólové příležitosti nevyužili. Domácí měli nadále více ze hry, ale branku se z převahy vytěžit nepovedlo. Nejblíže k ní měl Pavel Michálek, který byl v posledních sekundách prvního dějství podražen při samostatném úniku a možnost na reparát dostal při trestném střílení, ale brankář Slovák se vymíchat nenechal. První třetina tedy skončila smírně 0:0.

Třetina druhá pokračovala v podobném duchu. Puk byl opět častěji na orlovských hokejkách a Bobři se horko těžko dostávali do útočného pásma. Přesto se však ruce zvedaly nahoru na jejich straně. Tomáš Stráněl našel Jiřího Slováka na druhé straně útočného pásma a ten z první trefil odkrytou klec. Byla to první přímá střela, která na brankáře Koláře za druhou třetinu a není divu, že se studený brankář po desíti minutách půstu nestihl proti ráně přesunout. Gól však Orly nezlomil a nadále na ledě dominovali. Bobři, kterým gól mírně zvedl sebevědomí, si ovšem vytvořili také velmi slibné šance a v posledních sekundách druhé části navíc hráli přesilovku pěti proti třem, takže se dá říct, že jednogólová ztráta po čtyřiceti minutách Orlům vyhovovala.

Ve třetí části bylo klíčové, že domácí zvládli zbylou půlminutu ve třech i následný čas ve čtyřech a mohli se vrhnout do útoku. Vyrovnání vzal do svých rukou Jiří Pavlát, ale u této branky nelze nezmínit zásluhu Jiřího Kanaloše, který vybojoval puk za brankou a mazanou přihrávkou Pavláta našel před odkrytou klecí. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat a po sérii dorážek puk do branky došťouchal Vojtěch Klečka. No a aby radosti nebylo málo, tak ani ne minutu na to síť za Netoličkou přesnou ranou Ondřej Tatarčík. Z gólového příspěvku Orlové to však nebylo vše. Přišly ještě dvě trefy a každá z nich byla něčím kuriózní. Více hokejového umu však potřebovala paráda Marka Matějíčka! Ten předvedl nejen akci večera, ale troufám si říct, že šlo i jeden z nejhezčích gólů, které orlovský stadion viděl za poslední dva roky. Marek si ze Stráněla udělal kašpárka a prohodil mu puk parádní stahovačkou mezi nohama. Druhého obránce odmítl ramenem a rázem byl sám před brankářem Netoličkou, kterého roztáhl po čáře a puk bekhendem zasunul mezi jeho betony! Nelze, než za tuto nádheru Markovi vystřihnout poklonu!Po této brance mohl Netolička kroutit hlavou nad Markovými dovednostmi, ale při dalším gólu si mohl krk ukroutit po vlastní chybě. Pavel Michálek pálil, ale kotouč se o jednoho z obránců zvedl do vzduchu. Netolička chtěl touš vyhlavičkovat do rohu, ale šeredně se spálil. Masku nevystrčil dostatečně vysoko a kotouč doplachtil pod horní tyč.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka