Bobři těsně prohráli v Opavě

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Bobři na ledě Opavy do utkání vstoupili odvážně a ze začátku obraně domácích zle zatápěli. Bohužel bez gólového efektu. A tak přišel trest v pdoboě dvou branek Opavy. Ta nakonec vedla dokonce 3:1, ale Kvapil vykřesal naději pro Bobry. Ti celou třetí třetinu mířili za vyrovnáním, avšak bohužel neúspěšně. Nepomohla ani závěrečná power-play.
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 4. kolo, středa 25.9.2013
Opava
Valašské Meziříčí
3:2
(1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Herman (Měch), 22. Barinka, 35. Chalupa (Herman, Tichý) – 31. Martiník (Varga D., Kubáč), 39. Varga Mir. (Kvapil, Varga D.) Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler Vyloučení: 8:7, navíc Stráněl (VAL) 5+do konce utkání Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Opava: Šafránek (Kober) – Kysela, Vrabel, Galvas, Tichý, Tůma, Pavelek, Mosler, Bednárek – Džemla, Měch, Herman, Barinka, Vítek, Polok, Vlašánek, Wolf, Černý, Baďura, Svoboda, Chalupa
Valašské Meziříčí: Slovák I. (Smolka) – Ferenc, Hartmann, Heča, Kubáč, Zábojník, Kvapil, Martiník, Matušenko, Prycl, Randýsek, Slovák II., Stráněl, Tomiga, Vaněk, Varga D., Varga Ma., Varga Mi.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání začalo pěkně zostra. Již na konci úvodní minuty otestoval Šafránka nepříjemnou střelou z pravého kruhu hostující kapitán David Varga. Slezan reagoval o chvíli později, když se svůj důraz pokoušel uplatnil Tomáš Polok, který však před bránou na ležícího Slováka nevyzrál. Opavský tlak postupně stoupal, své ovoce ale ještě nepřinesl. V 8. minutě pálili z bezprostřední blízkosti Chalupa s Hermanem, stav se ovšem neměnil. O tři minuty později to stadionem jen zahučelo. Stalo se tak poté, co neskončila vedoucí brankou ani nebezpečná kombinace Měcha s Barinkou.

Ani další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Slovák byl v těchto chvílích v ohni střel, s vypětím sil ale odolával. A to i ve 13. minutě v poměrně krkolomné pozici, poražen z toho souboje ovšem odešel Chalupa, nikoliv gólman z Valašska. O tři minuty později už byl ale i senzačně chytající Jiří Slovák bezmocný. Slezan hrál v signalizované výhodě v šesti a svou početní převahu přetavil v první gól. Ten vznikl po rychlé, nátlakové akci, po které se do střelecké listiny zapsal Bohumil Herman.

Opavský tlak pokračoval i nadále. Štěstí zkoušel třeba mladý Svoboda, jehož pokud prosvištěl kolem pravé tyče. V poslední minutě první třetiny se dostali Bobři do přečíslení, které však uhasil Mosler. Následně se stejná herní situace zrodila také na druhé straně kluziště, ani Opava se však neprosadila a následovalo pouze vhazování. Ještě je potřeba zmínit další důležitý moment, který se udál v závěrečných sekundách dějství. Stráněl narazil na mantinel domácího beka Vrabela, který se jen velmi těžce zvedal ze země. Hostující hokejista si za svůj počin vykoledoval pětiminutový trest i ten do konce utkání. Do druhé fáze hry tak Opava vstupovala s dlouhou výhodou muže v poli.

Tu mohli domácí zužitkovat již po třiceti vteřinách, Slovák však svůj beton vymrštil proti střele Černého z bezprostřední blízkosti brány, který by jinak znamenal zcela jasný gól. O pár chvil později už se ale Opavané přeci jen radovali. Svůj premiérový soutěžní gól v opavském dresu zaznamenal Peter Barinka, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Slovákem, kde padlo k zemi hned několik hráčů, a poslal kotouč do prázdné brány. Hosté protestovali, ale nic nezmohli. Tlak domácích trval i nadále, další tečované rány se ale staly kořistí Jiřího Slováka.

V 31. minutě se o slovo přihlásili také Bobři, paradoxně poté, co Opava ubránila dlouhé oslabení. Při hře v plném počtu se prosadil Ondřej Martiník a rozjásal tak skupinu asi dvaceti fandů z Valašského Meziříčí. Ve 34. minutě hledal Barinka ze strany před brankou Černého, ten ale puk netrefil. To Petr Chalupa už si vedl chvíli poté lépe. Se střelou Hermana si Slovák ještě poradil, proti v brankovišti důraznému Chalupovi už ale neměl nárok. Ve 38. minutě se dostal do brejku hostující Kubáč, zamířil ale příliš vysoko. O necelou minutu později už ale Bobři slavili. V přesilové hře tečoval ránu Miroslava Vargy Martin Kvapil a Šafránek byl bezmocný. Následně mohl na druhé straně udeřit Chalupa, Slovák ale vytáhl proti jeho střele svůj beton.

Třetí třetina již byla na šance trochu chudší, rozhodně se ale bylo na co dívat, vždyť dosavadní průběh sliboval velké drama až do poslední minuty! Ve 47. minutě měli Bobři obrovskou porci štěstí, když za zády Slováka zazvonila branková konstrukce. Dvě minuty poté se do puku opřel Tichý a někteří diváci se již radovali, gól to ale nebyl ani v tomto případě. Následovala série vyloučení, která změnu stavu nepřinesla.

Hosté postupně vrhali veškeré síly do útoku a vypracovali si závěrečný tlak. Na konci 57. minuty pálil z mezikruží v dobré příležitosti Miroslav Varga jen do hloučku těl před sebou. Minutu před koncem zkusili Bobři štěstí v šesti hráčích bez Slováka v brankovišti a Šafránek musel být v plné permanenci, když si připsal dva výborné zákroky betonem a lapačkou.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Vavrečka (Valašské Meziříčí): Dva góly jsme inkasovali po našich chybách. Jinak náš celek podal výborný výkon, za který chci klukům poděkovat. Jednu z obdržených branek ale přičítám rozhodčím, v brankovišti ležel na našem gólmanovi hráč, hra měla být přerušena.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Jakub Nikl | 24. 9. 2013

Bobři se představí na ledě Opavy

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka