V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Valašské Meziříčí zajíždělo na led SHK Hodonín, jenž byl soupeřem Valachů ve vzájemném finále roku 2010. Že to bylo nyní setkání pro Valachy neúspěšné viděl každý již po první třetině. Bobři svému soupeři podlehli až nečekaně vysoko rozdílem sedmi branek. Valašské Meziříčí alespoň v posledních dvou minutách snížilo stav utkání čestnou brankou Wernera Hartmanna. Na tento zápas však Bobři musejí co nejdříve zapomenout, neboť je v sobotu čeká další z týmů čela tabulky, Přerov. Produktivita je nyní to, co svěřence trenéra Vavrečky trápí patrně ze všeho nejvíce. Věříme, že zápas s Přerovem bude „jinou ligou“ a Bobři na domácím ledě ukáží, že jejich zatracování a vylepšování skóre a kanadských bodů svých soupeřů nebude pokračovat.
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 10. kolo, středa 16.10.2013
Hodonín
Valašské Meziříčí
8:1
(3:0, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 13. Laporte (Belisle, Špok), 16. Škorík (Smetana T.), 20. Belisle z trestného střílení, 32. Smetana R. (Laporte), 43. Jurásek (Velechovský, Skočovský), 54. Skočovský (Jurásek, Velechovský), 55. Peš, 59. Škorík (Smetana T., Peš) - 58. Hartmann (Heča). Rozhodčí: Pokorný - Musil, Klouda. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 937. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1.
Hodonín: Barus (Kotvan) - Pokorný, Polesný, Skočovský, Komárek, Miklík, Koukal, Směřička, Kulyk - Špok, Kříž, Charvát - Velechovský, Jurásek, Vrba - Peš, Škorík, Smetana T. - Laporte, Smetana R., Belisle
Valašské Meziříčí: Slovák (55. Smolka) - Ferenc, Hartmann, Heča, Kubáč, Kundera, Kvapil, Martinik, Matušenko, Prycl, Randýsek, Slovák, Stráměl, Tomiga, Vaněk, Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Zábojník

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Hokejisté Valašského Meziříčí dorazili na jih Moravy s asi půlhodinovým zpožděním. Do tempa se ale svěřenci trenéra Vavrečky mohli dostat už po dvou minutách hry, kdy se Valachům naskytla první možnost přesilovky. Hodonínská čtveřice ji ale zvládla ubránit bez potíží. O pár minut později měl tutéž výhodu i domácí tým, i Bobři ale oslabení přečkali bez úhony. Na první branku si tak diváci museli počkat až do třinácté minuty.

Američan Belisle napálil kotouč na Slováka, ten jej vyrazil jen vedle sebe a další zámořská akvizice v dresu SHK kanaďan Nick Laporte zametl poskakující puk do opuštěné klece. Už otři minuty později se domácí střídačka mohla radovat znova. To když Stanislav Škorík obkroužil branku a chytrou střelou po zemi ke vzdálenější tyči pokořil Slováka v krátkém sledu podruhé.

Hosté se do vyloženější příležitosti dostali až na konci devatenácté minuty, ale Barus si připsal hned několik velmi dobrých zákroků. V závěrečných vteřinách úvodního dějství se opět ukázalo staré dobré pořekadlo nedáš - dostaneš. V čase 19:54 byl v samostatném úniku faulován Cory Belisle, který si s nařízeným trestným střílením poradil na jedničku. Útočník čtvrté formace Drtičů nic nevymýšlel a tvrdou ranou z mezikruží zařídil svému týmu tříbrankový náskok.

Ke čtvrtému přesnému zásahu byli domácí už po třech minutách druhé dvacetiminutovky. Ve vlastním oslabení vypálil od modré kapitán SHK Pokorný a po jeho ráně zazvonila za Slovákem konstrukce jeho svatyně. Na Bobrech byla jasně vidět snaha s výsledkem ještě něco udělat a zasypali domácí branku jen ve druhé části celkem čtrnácti střelami, ale Barus dnes předváděl jisté a důležité zákroky.

V polovině utkání se skóre zápasu měnilo počtvrté. Kolem pravého mantinelu pláchl hostující obraně Laporte, přihrál před bránu Bobrů, kde měl ideálně nastavenou čepel své hole Radoslav Smetana. Proti teči mladého slovenského forvarda neměl Slovák šanci zareagovat a Drtiči vedli 4:0. Tento stav svítil na světelné tabuli i po skončení prostřední dvacetiminutovky.

Domácím hráčům navíc vyšel parádně vstup do závěrečné pasáže. V probíhající třiačtyřicáté minutě se v přesilovce nekompromisní ránou nad pravý Slovákův beton prosadil Zdeněk Jurásek, a o vítězi dnešního zápasu už nebylo pochyb. Následně měli Bobři výhodu dvojnásobné přesilovky, ale ani v ní se hostům nepovedlo na ve velké pohodě chytajícího Baruse vyzrát.

Jen co se oba hodonínští hříšníci vrátili z trestné lavice, usedli na lavici hanby pro změnu dva hostující borci a přesilovku pět na tři si zahráli i Drtiči. Branka v ní sice nepadla, ale po bombě Koukala se podruhé za Slovákem rozezvučila branková konstrukce. Ve dvaapadesáté minutě zbytečně fauloval valašskomeziříčský Kubáč a v klasické početní výhodě se už Drtiči šestého přesného zásahu dočkali. David Skočovský napřáhl a Slovák, jenž měl v momentě střely zakrytý, neměl šanci zasáhnout.

A Drtiči neměli dost. Přesně o minutu později, taktéž v přesilovce, našlápl k parádnímu sólu z vlastní třetiny Petr Peš, který sedmou brankou vyhnal Slováka z hostujícího brankoviště. Jeho místo zaujal náhradník Smolka. Až za stavu 7:0 se svého čestného úspěchu dočkali i Bobři. Barus nejprve parádně vytáhl Hečovu ránu, o pár vteřin později ale přes clonící hráče neviděl střelu Wernera Hartmanna, který dvě a půl minuty před koncem zápasu zhatil domácímu golmanovi čisté konto.

Poslední slovo si ale vzali stylově domácí borci, konkrétně Stanislav Škorík. Člen třetího útoku Hodonína se z bezprostřední blízkosti dokázal v pádu trefit do poskakujícího kotouče a svou druhou brankou v zápase dal pečeť na vysoké vítězství Drtičů 8:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Svatopluk Kosík (trenér SHK Hodonín):
Podařilo se nám splnit to, co jsme si předsevzali. Vyhráli jsme, tři body zůstaly doma a potěšili jsme naše fanoušky osmi góly v soupeřově síti. Celý zápas jsme odehráli na čtyři formace, což je dobře, protože se nám podařilo rozmělnit zátěž na všechny hráče. Škoda jen, že jsme v závěru po zbytečném faulu inkasovali branku. Filip by si za dnešní výkon nulu rozhodně zasloužil. První dvě třetiny nás střelecky táhla čtvrtá lajna, která dnes odehrála velmi povedený zápas. V poslední části se přidala i druhá a třetí a i když se první formaci moc nedařilo, je jenom dobře, se můžeme spolehnout na všechny. Valmez měl spoustu velkých šancí, ale Filip dnes odchytal výborné utkání. Chtěl bych soupeře pochválit za to, že celých šedesát minut hrál otevřený hokej a nespoléhal se jen na bránění.

Jan Vavrečka (trenér HC Bobři Valašské Meziříčí):
Bohužel jsme do zápasu vstoupili naprosto špatně. Nepovedená první třetina, v níž jsme třikrát inkasovali, ovlivnila zbytek zápasu. Ve druhé jsme byli trochu více ve hře, ale bohužel nás teď trápí střelecká impotence. Nejsem spokojen s přístupem některých mladých hráčů. Chtěli jsme hrát na čtyři pětky, ale musel jsem to nakonec stáhnout jen na tři, které chtěly aspoň bojovat. Nevadí mi, když se prohraje, ale na ledě se musí nechat srdíčko. To se v první části rozhodně nestalo a to bylo tím hlavním faktorem, který rozhodl zápas. Hodonín nás, když to řeknu slušně, zmlátil. Dal nám osm branek a vyhrál naprosto zaslouženě. My jsme byli v zápase jen chviličku ve druhé třetině, zbytek zápasu byli domácí jasně lepší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
David Kovář | 14. 10. 2013

Bobři zajíždění do Hodonína

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka