9.11. 10:00
Krajská liga dorostu, 7. kolo, neděle 10.11.2013
Valašské Meziříčí
Technika Brno
2:4
(0:2, 1:0, 1:2)
Pernický Vojtěch, Hurta Vladimír
Valašské Meziříčí: Sestava domácích: Pokorný, Oczadly, Bártek, Beránek, Blaha, Brázdil, Denk, Drda, Gorej, Humplík, Hurta, Jochymek, Kubenka, Kuchařík, Mžík, Sušeň, Škrhla, Vanduch, Pernický

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

HOKEJ: Hned na začátku této reportáže musím podotknout, že fandové meziříčského hokeje by měli rozhodně sem tam zavítat i na souboje věkové kategorie, označované jako dorost.

Nejenže si užijí spoustu dramatických situací před oběma brankami, ale především bojovnost, nasazení a nadšení, které toto mládí na ledě provází. A nebylo tomu jinak ani dnes. Domácí Bobři, kteří letos ještě neztratili ani bodík, přivítali druhou Techniku Brno. Čekal se super hokej, i když domácí sužuje nemalá marodka několika opor.

Dnes ale domácí nevstoupili do utkání vůbec dobře. Hned v páté minutě se nešťastně zranil útočník David Blaha. "Když jsem vskakoval na led, hloupě jsem se srazil čelo na čelo, a koleno na koleno se soupeřem. Ucítil jsem velikou bolest a bylo mi jasné, že dneska jsem dohrál," popisuje inkriminovanou situaci hráč.

Další veliká rána pro domácí, která jen podtrhla to, co se odehrávalo na ledě. Po velkých individuálních chybách inkasovali Bobři do 10. minuty hned dvakrát - 0:2 a jejich hlavy (nebo špíše helmy:-) hleděli sklopené na led. Nutno dodat, že velikou zásluhu měl na tom i soupeř, což pak potvrzoval celý zbytek utkání. Jarda Pokorný (trenér Bobrů) se proto rozhodl udělat změnu. Stáhnul Kubu Pokorného a místo něj poslal chytat Evžena Oczadlyho. "Nebylo to o Kubovi, chtěl jsem najít impuls pro mužstvo, začátek jsme úplně prospali," vysvětluje svůj úmysl kouč.

Valaši notně přidali a na ledě se začal odehrávat boj, který pro nezávislého diváka by se dal nazvat útočným hokejem s potřebným důrazem a snahou vstřelit branku. Obě mužstva bojovala o puk s velikým nasazením, na ledě se sem tam i jiskřilo a Bobři postupem času začali mít navrch. Pochvalu si z mého nezávislého pohledu zaslouží i výkon rozhodčího, který nechal hru plynout, vstupoval do ní jen při situacích zcela nepřehlédnutelných.

Bobři svým nasazením, důrazem a svým tlakem na puk dokázali v druhé třetině nakonec skórovat. Šťastným to střeleckým novicem se v přesilovce stal Vojtěch Pernický (2001), který byl na ledě suverénně nejmladším hráčem - 1:2. To nabudilo domácí ještě více, a po ledě začali doslova lítat. Ale pozor ! Ne jinak se chovali Brňané, takže z pohledu brankářů se jednalo o akční podívanou, do níž byli vtaženi jako hlavní hrdinové. 

Kdybychom na obou stranách počítali šance, došli bychom určitě k dvojciferným hodnotám. Domácí měli mnohem více "tutovek", které však nedokázali proměňovat. Hostující brankář místy přiváděl domácí až k zoufalství. Když už se zdálo, že výsledek zápasu se nezmění, přišla poslední tříminutovka a děly se věci ! Nejprve do otevřené obrany vletěli hosté a zvýšili - 1:3. Zdálo se být po zápase, když pár desítek sekund poté brilantní individuální akcí konec utkání opět zdramatizoval Vláďa Hurta - 2:3. Časomíra ukazovala 58:42.

Času už moc nezbývalo, proto se Bobři rozhodli hrát vabank. Odvolali brankáře a zkusili power play. Vytvořili si několik dobrých možností, ale Technika nakonec pláchla, a uzavřela skóre na konečných - 2:4. Co dodat? To, co na začátku. Kdo neviděl, může litovat. Opravdu. Tímto nabádám všechny pravé fanoušky Bobrů, aby si našli i v dopoledních víkendových hodinách čas a přišli podpořit meziříčskou líheň. Věřte, stojí to za to.

Hodnocení trenéra: 
Dnes jsme si zápas prohráli sami. Především kvůli malému důrazu v zakončení. Soupeřův gólman byl sice výborný, ale některé naše tutovky ... To prostě musíme proměňovat. Musím ovšem kluky pochválit za bojovnost a snahu, že se dokázali z toho špatného začátku zvednout.

HC Bobři - HC Technika Brno
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Střelci domácích: Pernický Vojtěch, Hurta Vladimír

Sestava domácích: Pokorný, Oczadly, Bártek, Beránek, Blaha, Brázdil, Denk, Drda, Gorej, Humplík, Hurta, Jochymek, Kubenka, Kuchařík, Mžík, Sušeň, Škrhla, Vanduch, Pernický

MINI ROZHOVOR: 
A ještě malý pohled na novopečeného nejmladšího střelce domácích - Vojtu Pernického

  • Vojto, jak se ti v dorostu hraje? (podotýkáme, že je kmenových hráčem žáků)

Dobře. Je to tady rychlejší, tvrdší a techničtější. Jsem rád, že mi trenér dává šanci, ale za žáky hraju taky rád.

  • Jak se ti dnes hrálo?

I když jsme prohráli, tak celkem dobře. Jsem v dobré lajně s Vláďou Hurtou a Ondrou Mžíkem.

  • Jaké jsou Tvé hokejové vzory?

U nás je to David Varga a na světě Jevgenij Malkin.

AUTOR: Tomáš Koutný

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka