V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Kdo zavítal dnes na hokejový zápas meziříčských Bobrů s Břeclaví určitě neodcházel zklamaný. Bobři však opětovně nezachytili úvod zápasu a první třetinu prohráli „zaslouženě“ dvoubrankovým rozdílem. Druhá třetina již byla z pozice domácích mnohem lepší, nicméně obrovské šance domácích hráčů vždy dokázal lapit břeclavský brankář. Ovšem brankostroj, co Bobři začali předvádět ve třetí třetině pamatujeme snad jen ještě z dob slavného dua „Š + S“. Bobři naskočili do třetí třetiny jako vyměnění a jejich hra plná bojovnosti, napadání a hezkých kombinačních akcí přinesla tolik vytoužené branky. Celkem 5 branek ve třetí třetině již fanoušci neviděli pěkně dlouho. Tato důležitá výhra tak stále drží Bobry ve hře o 11.místo. Pro mužstvo je velkou vzpruhou, pro sebevědomí samotných hráčů před nadcházejícími posledními pěti utkáními je tak dnešní vítězství velice cenné.
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 39. kolo, středa 5.2.2014
Valašské Meziříčí
Břeclav
5:2
(0:2, 0:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 41. Novosad, 44. Martiník (Škutchan Adam), 52. Kubáč, 55. Varga David (Kvapil), 55. Martiník (Adam) – 3. Medřický (Zháňal), 18. Dora (Popolancký, Medřický) Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 1:2 Průběh utkání: 0:2, 5:2
Valašské Meziříčí: Slovák (Sekula) – Zábojník, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Řezáč, Kubáč, Martiník, Matušenko, Novosad, Škutchan Roman, Varga David, Varga Martin, Varga Miroslav, Randýsek, Matějek, Škutchan Adam, Baroš.
Břeclav: Jekel (Šurý) – Dora, Šaur, Novák, Kovář, Höss, Nekoranec, Piskoř, Popolancký, Bartoš, Bolfík, Medřický, Rejžek, Zháňal, Blaha, Průdek, Haman, Buhaj.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Opatrný vstup do zápasu z obou stran nenasvědčoval tomu, že bychom se v úvodních minutách měli dočkat branky. Ale opak byl pravdou. V podstatě první hostující střela na bránu skončila v síti. Zháňal výbornou přihrávkou vybídl ke skórování Patrika Medřického, který se v čase 02:01 přesnou střelou k levé tyči nemýlil a otevírá tedy skóre, 0:1! Břeclav tato branka hodně nakopla a hosté byli lepším celkem. Další branku mohl přidat Blaha, který se ocitl sám před Slovákem, proti kterému ale neuspěl. Na další zajímavější moment jsme museli čekat až do šestnácté minuty. V té byl vyloučen Matušenko a hosté hráli první přesilovou hru v zápase. Dlouho to vypadalo, že Bobři celou situaci ustojí, v čase 17:17 však inkasovali podruhé. Byl to Marek Dora, jehož přesná rána skočila v levém rohu Slovákovy brány, 0:2. Více nám už první část nepřinesla a to znamenalo jediné, po první části domácí prohrávali 0:2.

Bobři vstoupili do druhé třetiny výborně, v první velké šanci Baroš, ten však proti Jekelovi neuspěl. Za malou chvíli v další příležitosti Novosad, který využil skvělé přihrávky Kubáče. I ten ale nedokázal vstřelit branku. Domácí měli jasně navrch a hostující obránci měli opravdu spoustu práce. V deváté minutě třetí části se ve stoprocentní šanci ocitl Martiník, ale výsledek byl stejný, na ukazateli skóre u domácího celku i nadále svítila nula. V polovině zápasu dostali domácí obrovskou příležitost, na čtyři minuty byl vyloučen hostující Medřický. Přesilová hra Bobrům ale vůbec nevyšla, za celé čtyři minuty si nevytvořili ani žádný náznak šance. Zbytek třetiny už se dohrál v poklidném tempu, hosté se nikam nehnali, vedli totiž stále o dva góly, 0:2.

Lepší vstup do třetí části si snad ani nemohli domácí přát. Už po jedenácti vteřinách to bylo 1:2. Zmatek v hostujících řadách využil Zdeněk Novosad, který tak snížil na rozdíl jediné branky. A přesně tohle byl nejspíše klíčový moment zápasu. Bobři byli po této brance na koni. Vše vyústilo ve srovnání! Skvělou střelou se prezentoval Ondřej Martiník, na jehož pokus byl hostující brankář krátký, v čase 43:52 tak 2:2. A tlak Bobrů pokračoval. Do vedení mohl domácí poslat Martin Varga, jeho střela však o kousek minula hostující bránu. Jenže ukázalo se, že tohle domácí mrzet nemuselo. Čas 51:30 a domácí otáčejí stav zápasu, vedou 3:2. Ondřej Kubáč totiž své sólo zakončil krásnou střelou pod víko. Hosté působili hodně nervózním dojmem. A zanedlouho inkasovali počtvrté. David Varga dokázal skórovat v pádu a v čase 54:13 tak Bobři vedli 4:2! Třetina z říše snů pokračovala. Od poslední branky uběhlo čtyřicet vteřin a na ukazateli skóre svítil stav 5:2. Druhou brankou v zápase se prezentoval Ondřej Martiník. V tu chvíli si hosté vzali oddechový čas. Jekela v bráně nahradil Šurý, to už ale neměnilo nic na tom, že Bobři přes skvělou třetí třetinu v tomto zápase vítězí 5:2 a připisují si velmi cenné 3 body.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Vavrečka (HC Bobři Valašské Meziříčí): Gratulace našemu mužstvu, za charakter. Možná se budu opakovat, v první třetině jsme byli nervóznější. Samozřejmě, že jsme ve třetí třetině změnili taktiku. Buď vyhrajeme nebo prohrajeme vysoko, prostě jsme to otevřeli. No nic, dali jsme nakonec více gólů. První čtyřicet minut jsme hráli s hlavou dolů. První branka nás hodně nakopla a pak už to šlo. Ještě jednou obrovská gratulace celému mužstvu.

Michal Konečný (HC LVI Břeclav): Jsem neskutečně zklamaný a naštvaný zároveň. Když už nedokážeme vyhrát ani utkání, ve kterém hrajeme dobře, vedeme po dvou třetinách 2:0, tak už nevím, koho máme porazit. Asi si tu baráž zasloužíme nebo co. Po první brance jsme se úplně složili a dostali soupeře na koně. Oni byli také pod tlakem, ale pak ukázali, že tým špatný nemají a hokej hrát umí. Naštvaný jsem na Dominika Piskoře, kterého sice soupeř před třetím gólem bodl mezi nohy, on byl ale poslední hráč před brankářem a zůstal dlouho ležet a nechal si vzít puk. Další střídání už normálně hrál. To manšaft úplně položilo, morálka týmu šla pak úplně do kytek. Naplnil se katastrofický scénář. Prohráli jsme, navíc o tři branky, čímž máme s Bobry při případné rovnosti bodů horší vzájemné zápasy. Musíme se opravdu obávat baráže nebo se poohlédnout po nějaké volné druholigové licenci. (zdroj: ihcbreclav.dnh.cz)

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
David Kovář | 4. 2. 2014

Zápas naděje je zde. Bobři doma přivítají Břeclav.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka