V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Tvrdá střela, přesná rozehrávka, výtečné obranné činnosti a častá komunikace se svými spoluhráči, to je charakteristika robustního obránce Aleše Knesla, posily z prvoligového Prostějova. Pojďme si společně s tímto obráncem ještě připomenout jeho dojmy ze zápasu s Frýdkem-Místkem a trochu si i tohoto hráče představit.

Aleši,jak byste zhodnotil utkání z pozice obránce s Frýdkem-Místkem, hraném v Novém Jičíně?
Chtěli jsme si odvést tři body, bohužel se nám to nepovedlo, takže pro mě je to rozhodně zklamání. Zápas jsme nezačali špatně, vytvářeli jsme si spoustu šancí, dobře jsme bruslili, vypracovali jsme si i nějaké přesilovky, ale dali jsme pouze jednu branku v první třetině. To si myslím, že celý zápas rozhodlo.

Především v první půli zápasu jsme mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch, souhlasíte?
Bylo tam opravdu spoustu neproměněných šancí, a to hlavně při přesilovce 4 na 3. Pokud chce tým vyhrát, měl by tuto početní výhodu proměnit.

Patříte k obráncům, který má „tah na branku“, výborně střílí a má dobrou rozehrávku, jak se Vám s ostatními spoluhráči v lajně hraje?
Se spoluhráči v lajně se mi hraje dobře. Samozřejmě záleží na vývoji zápasu, protože jak se blíží zápas ke konci, se sestavou se hodně míchá, takže každé střídaní tam máte někoho jiného. Ale myslím, že si vyjdeme všichni vstříc.

Se svým prostějovským parťákem v obraně, Markem Kalužou, nastupujete v jedné obranné dvojici, bylo to tak i v Prostějově?
S Markem si opravdu rozumíme. Víme, co jeden od druhého můžeme čekat. V Prostějově jsme spolu nikdy nehráli, ale myslím, že to žádný vliv na nás nemá. Každý máme svoje přednosti a každé střídání děláme na maximum. Snažíme se hodně na ledě komunikovat a možná právě proto se nám hraje spolu dobře.

Jak prozatím hodnotíte své působení u Bobrů, líbí se Vám zde?
U Bobrů se mi líbí, v kabině je cítit pohoda a kluci se hokejem baví, to je strašně důležité. Ale na nějaké velké hodnocení je ještě brzy. Hráli jsme pouze tři zápasy a máme „jenom“ 4 body. Takže uvidíme časem, jestli moje působení bude přínosem. Věřím však, že ano a budeme vyhrávat co nejvíce zápasů.

Pro tým Bobrů jste určitě velkou posilou, vnímáte to tak také v kabině, či důvěrou od trenéra Vavrečky?
V kabině to vůbec nevnímám a myslím, že kluci mě tak neberou. Jsem součástí týmu, jako jakýkoliv jiný hráč. Samozřejmě jsem přišel, abych týmu pomohl, jak nejlépe dovedu. Od trenéra cítím velkou důvěru a za tu jsem hrozně rád, Doufám, že svými výkony jí potvrdím.

Na jak dlouho máte vyřízené hostování do týmu HC Bobři z Prostějova?
Myslím, že je to na 2 měsíce, ale všechno se bude odvíjet od mých výkonů u Bobrů a jak se bude dařit Prostějovu. Jestli se někdo třeba nezraní nebo trenéři nebudou chtít promíchat sestavu.

Přibližte prosím čtenářům, kterými kluby jste ve své dosavadní kariéře prošel? Mládež jsem odehrál na Spartě. Poté jsem se přesunul do Hvězdy Praha, kde jsem odehrál dorost i juniory. První dospělý hokej ve druhé lize jsem si zahrál v Jablonci, Roudnici nad Labem a Nymburce. Poté jsem se přesunul do první ligy do Havlíčkova Brodu, Berounu a loni jsem přišel do Prostějova.

Pojďme ještě k tomu včerejšímu nešťastnému prodloužení, setkal jste se někdy s takto uznanou brankou v podstatě v neexistujícím čase kdy několik hráčů signalizovalo evidentní pochybení a rozhodčí si toho nevšímali?
S ničím podobným jsem se v životě nesetkal. Byla to opravdu nešťastná branka, bohužel pro nás. Věřil jsem, že můžeme druhý bod urvat. Ale i to se někdy stává. Je to poučení pro příště, že se musíme soustředit pouze na hru.

děkuji za rozhovor.
úvodní foto: www.lhkjestrabi.cz

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka