Vítězná série našich dorostenců.

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Za poslední dva víkendy odehráli dorostenci celkem 3 zápasy. Podařilo se jim naskočit na vítěznou vlnu a dokázali zvítězit ve všech třech zápasech. Plný bodový zisk je opět vrátil na „medailové umístění“ v tabulce.

Dorostenci - neděle 30.11.2014
11. kolo krajského přeboru dorostenců se hrálo na jihu Moravy. Družstvo Hodonína „B“ má domácí stadion v Uherském Ostrohu. Začátek utkání hrozil debaklem. Velmi špatná hra plná nepřesností dala možnost vyniknout soupeři. Ten bohudík nevyužil nabízené šance a tak skončila třetina bezgólově. Důrazná domluva v šatně přinesla na led jakoby nepatrně jiné hráče a nepatrně jiný styl hokeje. Postupně kluci zjišťovali, že se nemají od soupeře čeho bát, takže si začali více věřit. Rozdíl ve hře byl znatelný, ale stále to nebylo ono. Přesto si Bobři stihli vytvořit do konce druhé třetiny 6-ti brankový náskok, který ve třetí třetině postupně zvyšovali. Velkou dávku sebedůvěry získali poté, když se jim podařilo ve vlastním oslabení dvakrát skórovat. Proto se hra chvílemi proměnila v exhibici, kde u některých akci pak množství kombinací nakonec znemožnilo gólové zakončení. Až přehnaná sebedůvěra Bobrů dovolila domacím hráčům vstřelit alespoň čestný gól 4,5 min. před koncem, takže se jinak dobře chytajícímu Honzovi Bartoňkovi nepodařilo uhájit čisté konto. Škoda.
SHK Hodonín „B“ - HC Bobři Valašské Meziříčí 1:9 (0:0, 0:6, 1:3)
Branky a asistence Bobrů: 24´- Blaha David (Grygařík Petr), 26´ - Kuchařík Šimon (Škrhla Michal), 33´ - Kuchařík Šimon ( - ), 34´ - Blaha David ( - ), 36´ - Lukáš Petr (Kuchařík Šimon), 36´ - Kuchařík Šimon (Grygařík Petr), 45´ - Grygařík Petr (Kundrát Matěj), 46´ - Grygařík Petr ( - ), 54´ - Blaha David (Kubenka Filip).
Sestava Bobrů: Bartoněk Jan, Oczadly Evžen – Beránek Michal, Blaha David, Brázdil Filip, Denk Tomáš, Grygařík Petr, Kubenka Filip, Kuchařík Šimon, Kundrát Matěj, Lukáš Petr, Mžik Ondřej, Sušeň Dominik, Škrhla Michal, Vanduch Dominik.
Komentář trenéra Petra Pernického: „První třetina, která skončila bez branek, měla s hokejem pramálo společného. Kluci pouze odhazovali kotouče od sebe a nenahrali si ani na metr, což je naše největší celosezónní bolest. Ve druhé třetině to bylo o něco málo lepší - padly nám tam slepené goly a třetina skončila 6:0. Třetí třetina se pouze dohrávala ve vlažném tempu. Výsledek 9:1 je sice pěkný, ale nebýt dobře chytajícího Honzy Bartoňka, který inkasoval gól až 4 min před koncem (asi se zalekl svačinky, kterou by musel spoluhráčům nachystat za vychytanou nulu) mohlo skoré na naší straně vypadat jinak."

Dorostenci - sobota 6.12.2014
12. kolo krajského přeboru dorostenců se hrálo na domácím ledu. Soupeřem byl Kroměříž. Rychlý gól hned na začátku 2 min jakoby vnutil dorostencům myšlenku, že to půjde samo. Bohužel nešlo. Opět přišla na řadu snaha o umístění co nejhezčího gólu. Výsledkem byla zbytečně složitá a překombinovaná hra. Teprve po návratu k jednoduchosti se dostavily i úspěchy v podobě dalších gólů. Nakonec sice kluci dokráčeli pohodlným krokem k vítězství. Se silnějším soupeřem by se jim však taková hra nemusela vyplatit.
HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Kroměříž 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Branky a asistence Bobrů: 2´- Kuchařík Šimon (Řečínský Radek), 11´ - Mžik Ondřej (Kundrát Matěj), 32´ - Kuchařík Šimon (Pernický Lukáš), 46´ - Kundrát Matěj (Lukáš Petr, Řečínský Radek), 55´ - Řečínský Radek (Kundrát Matěj), 56´ - Lukáš Petr (Vanduch Dominik).
Sestava Bobrů: Oczadly Evžen – Beránek Michal, Blaha David, Brázdil Filip, Denk Tomáš, Gorej Adam, Grygařík Petr, Pernický Lukáš, Pernický Vojtěch, Křenek Michal, Kuchařík Šimon, Kundrát Matěj, Lukáš Petr, Řečínský Radek, Mžik Ondřej, Sušeň Dominik, Škrhla Michal, Vanduch Dominik.
Komentář trenéra Jaroslava Pokorného: „Hodně jsme se napracovali, než jsme dali gól. Mnohdy to bylo až zbytečně na krásu - kdyby jsme to hráli jednoduše s častější střelbou, tak by byl výsledek rozhodnutý dřív. Jinak s hrou a pohybem po ledě jsem spokojen a doufám že náš herní projev udržíme i v dalších zápasech, které nás čekají."

Dorostenci - neděle 7.12.2014
13. kolo krajského přeboru dorostenců dovedlo Bobry opět na „Uherskú stranu“, tentokráte do Uherského Brodu. Zápasy v Brodě nejsou nikdy jednoduché. V minulosti jsme již několikrát narazili na falešný pocit jistoty, který plynul z letmého pohledu do tabulky. Poslední místo u soupeře opět tento pocit vyvolal, takže nebylo pochyb o tom, kdo je papírovým favoritem utkání. Vývoj utkání nebyl tak jednoznačný, jak by se mohlo zdát. S napětím jsme očekávali začátek druhé třetiny, do kterého si Bobři donesli nepatrný náskok 1:3. Stačilo dát kontaktní gól a hra mohla vypadat úplně jinak. Naštěstí se tak nestalo a kluci vždy dovedli v případě obdržené branky nakopnout „brankostroj“ a odpovědět dvěma brankami. V závěru se hra celkem přitvrdila a tak není divu, že rozhodčí udělili i nějaký ten vyšší trest. Kdyby hra pokračovala o několik minut, tak je pravděpodobné, že zraněných hráčů bychom z ledu odnesli daleko více !!!
HC Spartak Uherský Brod - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:9 (1:3, 3:4, 0:2)
Branky a asistence Bobrů: 9´- Řečínský Radek (Kuchařík Šimon), 10´ - Beránek Michal (Gorej Adam), 12´ - Kuchařík Šimon (Lukáš Petr), 25´ - Sušeň Dominik ( - ), 26´ - Grygařík Petr (Lukáš Petr), 32´ - Grygařík Petr (Kuchařík Šimon), 35´ - Kuchařík Šimon (Denk Tomáš), 51´ - Kundrát Matěj (Grygařík Petr, Blaha David), 57´ - Kuchařík Šimon ( - ).
Sestava Bobrů: Bartoněk Jan, Oczadly Evžen – Beránek Michal, Blaha David, Brázdil Filip, Denk Tomáš, Gorej Adam, Grygařík Petr, Pernický Lukáš, Pernický Vojtěch, Kuchařík Šimon, Kundrát Matěj, Lukáš Petr, Řečínský Radek, Mžik Ondřej, Sušeň Dominik, Škrhla Michal, Vanduch Dominik.
Komentář trenéra Jaroslava Pokorného: „Myslím, že jsme zápas, až na některé hrubé individuální chyby, zvládli celkem v pohodě. Hrálo se prakticky na jednu bránu, ale domácí měli nebezpečné protiútoky a když se k nám dostali tak to hořelo. Vyhrát byla víceméně povinnost vzhledem k postavení obou týmů v soutěži a jsem rád že to kluci nepodcenili a zvítězili.“

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka