V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - HC Bobři Valašské Meziříčí hlásí příchod posily. Mnozí fanoušci si jej pamatují zejména ze sezóny 2009/2010 a 2012/2013. Kdy byl velkou oporou týmu z Orlové. Řeč není o nikom jiném než o útočníkovi Václavu Studeném, který přichází k Bobrům na hostování do konce sezóny.

Václav Studený patřil dlouhé léta k hlavním oporám týmu HC (Plus Oil) Orlová. Na konci minulé sezóny se ovšem nepohodl s vedením a ocitl se rázem bez angažmá.

Václav Studený začal svou kariéru v Havířově, kde si zahrál jak extraligu dorostu, tak juniorů, na svém kontě má také 10 startů za Havířov v Extralize mužů. Působil také v Uničově, Prostějově, Šumperku, Přerovu, Orlové, či Karviné. V letošní sezóně působil v týmu HC Krnov. Ve druhé lize Studený odehrál zatím 339 zápasů, ve kterých nasbíral 119 gólů a 149 asistencí.


Fanoušci Bobrů si mohou pamatovat útočníka číslo „17“, z mistrovské sezóny Bobrů. Václav patřil mezi hlavní tahouny Orlové v semifinálových kláních. Ty meziříčští hokejisté pod taktovkou dua Š+S nakonec vyhráli poměrem 3:0. Václav byl vidět zejména v prvním semifinále na ledě Bobrů, kdy celkem čtyřikrát čelil na samostatných nájezdech výborně chytajícímu Michalu Krumpochovi, proměnil první tři, jeho čtvrtý nájezd Krumpoch vychytal.

Další sezóna, kdy si Bobři museli dát na tohoto hráče pozor, bylo v ročníku 2012/2013, kdy vedl Orlovou jako kapitán do barážového souboje s naším týmem. Jak si všichni dobře pamatujeme, sérii nakonec i přes prvotní nepříznivý stav otočili Bobři na 2:1 a udrželi si tak druholigovou příslušnost.


Minulý rok (kdy i přes neúspěšnou baráž Orlová nakonec získala druholigovou licenci) společně s Liborem Pavlišem zachránili potácející se Orlovou před barážovým kláním, Studený v této sezóně nasbíral ze 44 zápasů 19 gólů a 18 asistencí. Orlová i přes to ovšem do dalšího ročníku již nenastoupila.

Václav Studený teď tedy již nebude hlavním konkurentem Bobrů, ale naopak bude jejich součástí a fanoušci se na něj mohou těšit již ve středu 17. prosince v utkání proti Frýdku-Místku!

Václava jsme se zeptali při jeho příchodu do klubu na pár otázek:


Jak zrodilo tvé angažmá u Bobrů?
Už v létě proběhlo nějaké lehké oťukávání, ale to ještě nedopadlo. Až asi před týdnem se ozval manažer pan Kovář s konkrétní nabídkou a celkem rychle jsme se dohodli.

Na meziříčský zimní stadion jsi zatím vždy přijel jako hostující hráč. Jak se ti na tomto stadionu hrálo? Jak jsi vůbec vnímal Bobry jako soupeře?
Musím říct, že ve Valmezu se mi vždy hrálo velmi dobře. Rád jsem sem jako hráč přijížděl. Vždy tu byla krásná hokejová atmosféra. Skvělí diváci, hezký stadion. A Bobři byli vždy velmi hokejový soupeř. Hrál se technický hokej, nahoru dolů a padalo vždy hodně branek a to hráče i diváky určitě baví.

Určitě musím zmínit i semifinálové souboje mezi Orlovou a ValMezem. Hlavně utkání na ledě ValMezu, který měl dramatickou koncovku v samostatných nájezdech. Sám jsi jich několik proměnil, přesto jste se do Orlové vraceli s prázdnou. Vzpomínáš si na tento zápas a tvé pocity po něm?
Tehdy to byl opravdu krásný zápas s dramatickým průběhem a infarktovými nájezdy nakonec. Bohužel pro nás jsme prohráli a určitě nás to velmi mrzelo, ale zpětně na to určitě vzpomínám v dobrém. Takové zápasy nehrajete každý den a pamatujete si je dlouho.

V letošní sezoně jsi nastupoval v dresu Krnova v Krajském přeboru. Máš za sebou i utkání proti Kopřivnici, v jejímž dresu nastupuje Radek Bonk. Jak se ti proti němu hrálo?
Kopřivnice má letos opravdu kvalitní tým. Hraje za ně hodně kluků, co mají ambice s Kopřivnicí postoupit do druhé ligy. A Radek Bonk? Co dodat.....je to stále pan hokejista. Stále mu to bruslí, je silný na puku, má přehled a zkušenosti na rozdávání a všechny kolem sebe v Kopřivnici svou přítomností obrovsky zvedl. Je to cítit, že si nikdo z jeho spoluhráčů nedovolí vypustit jeden souboj, jedinou herní situaci. Takže myslím, že Kopřivnice je opravdu hlavním favoritem na doplnění druhé ligy.

Jak se do ValMezu těšíš? Znáš někoho z kádru Bobrů?
Je to pro mě nová výzva. Jak říkám, ve Valmezu jsem se cítil vždy dobře, doufám že to mu tak bude i nadále. Osobně z momentálního kádru se znám s Ondrou Martiníkem a Lukášem Smolkou. Se zbytkem se znám z tvrdých soubojů u mantinelu, ale věřím, že je tady dobrá parta a že i já brzy zapadnu.

Co od svého angažmá u Bobrů očekáváš?
Očekávám kvalitní hokej, spoustu nových vítězství, posun v tabulce směrem vzhůru, spokojené fanoušky a celkově radost z hokeje pro všechny okolo.

Na kterého soupeře v rámci II.ligy se těšíš nejvíce a na kterého nejméně?
Určitě se těším do Přerova, tam byla vždy fantastická atmosféra před plným stadionem. Jinak si užiju určitě každého soupeře a vyloženě že bych se netěšil říct nemůžu....snad jen že v Opavě je vždy strašná zima.

Znáš se s Petrem Dvořákem, který v minulosti patřil k tahounům Bobrů. Neláká tě přemluvit jej k návratu do ValMezu, a nastoupit tak spolu v jednom dresu?
S Dvořkou jsme teď během jeho polské mise nebyli úplně v těsném kontaktu, ale bylo by to opravdu skvělé zahrát si zde ve Valmezu s takovým hráčem, jako je on. Můžeme mu jen držet palce, ať mu to stále střílí a v případě, že by se rozhodl z Polska vrátit domů, tak věřím, že Valmez pro něj bude jasná volba.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka