V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Působí jako manažer "A" týmu Bobrů, současně je také jeho hráčem, kde vede klubovou statistiku. Řeč je o Petrovi Dvořákovi, který se po šesti letech vrátil na "Bobří hráz", aby pomohl Valašskému Meziříčí do vyšších pater hokejové tabulky. Konec roku je časem bilancování, proto jsme se rozhodli, že se Petra Dvořáka zeptáme na jeho novou roli v týmu a potažmo klubu, kde působí nově i jako jeho místopředseda.

Petře, nastoupil jste před sezónou do pozice manažera klubu, co vše vaše práci obnáší?
Mám na starost fungování ,,A" mužstva od shánění hráčů počínaje, zajišťování výstroje a výzbroje, uzavírání smluv, vyřizování hostování a přestupů, prostě všechno co se týká "provozu" A mužstva.

Zároveň působíte jako hráč u Bobrů, jak složité je skloubit tyto dvě profese?
Ze začátku to bylo něco nového a zároveň těžkého, ale postupem času jsem se do toho dostal a ta práce mě baví. Jako téměř každý z kluků, který chodí do práce a večer jde na trénink to není nic jednoduchého. U mě je to ještě o něco těžší v tom, že jako manažer sedím s klukama normálně v šatně, někdy určitě dávají pozor co říkají přede mnou, ale jinak si myslím, že všechno probíhá v pořádku.

V rámci osobních statistik se Vám daří, jak se hodnotíte?
Spokojený nebudu asi nikdy... Jde mi hlavně o to, aby jsme hráli dobře jako tým a především vyhrávali a aby byla dobrá parta v šatně, která jde za stejným cílem.

Co je pro Vás těžší - dělat administrativně manažerskou profesi nebo hrát a podílet se na brankách na ledě?
To je těžké říct, asi jak kdy. Ale na ledě je to kolikrát opravdu těžké, každý by chtěl dávat góly, nebo se na nich podílet.

Valmez letos zažívá konečně lepší sezónu, tabulka je hodně vyrovnaná co do počtu bodů, předpokládal jste tak vyrovnanou soutěž?
Před sezónou to asi každý nepředpokládal, ale já osobně jsem něco podobného čekal. Každý zápas je těžký, každý může porazit každého a je to jenom dobře pro kvalitu soutěže.

Přesto je cíl jasný - play-off s Bobry, souhlasíte?
Samozřejmě, jasným cílem je a bylo play-off. Ještě nás čeká dost zápasů, aby se naše postavení v tabulce změnilo a šli do play-off z lepšího umístěni, tudíž na relativně přijatelnějšího soupeře. Pro mě osobně je naše postavení v tabulce zklamáním, po letní přípravě a po přípravných zápasech jsem myslel, že se budeme pohybovat o něco výš. Musím na rovinu říct, že někteří kluci, do kterých jsem vkládal velké naděje a kteří dostali prostor k tomu, aby ukázali co v nic je, mě zklamali.

Kromě manažerské pozice u "A" mužstva jste se stal na členské schůzi zapsaného spolku v rámci volby i místopředsedou klubu, tedy člověkem zodpovědným i za chod mládeže, co to vše obnáší a bude obnášet do další sezony?
Podílím se na chodu mládeže, to znamená že s šéftrenérem řešíme určité věci a od nového roku bych společně i s předsedou klubu chtěl udělat nějaké kroky, aby se zvýšila kvalita tréninku všech mládežnický kategorií a především, aby nám děti nekončili, nebo neodcházeli do jiných klubů. Víc k tomu nechci být momentálně konkrétnější...

V "A" týmu máme hodně vlastních hráčů, potažmo hráčů "kolem komína", dáváte šanci mladým odchovancům, budete touto cestou pokračovat i nadále?
To je určitě cesta, v které bychom chtěli pokračovat i do budoucna a já pevně věřím, že zejména našich odchovanců bude do "A" týmu přibývat.

Jak vnímáte podporu města, případně jeho zástupců v klubu?
Bez podpory města by náš klub nemohl fungovat a my jsme opravdu moc vděční za to, že nám tak pomáhá a i touto cestou bych ještě jednou městu Valašské Meziříčí moc poděkovat. Zástupci města v našem klubu nám samozřejmě dost pomáhají a především pak dávají informace městu, zastupitelům a panu starostovi o dění v klubu.

Jak těžké je shánění financí na chod mužského klubu z vašeho pohledu?
Je to strašně těžké, jsme rádi a vděční za každou korunu, která připluje do rozpočtu. Nikdo si nedokáže představit, jak je to někdy opravdu těžké.

Co místní významné firmy, podporují hokej už v letošním roce v novém personálním složení, případně jsou nějaké možnosti kontinuální podpory pro další roky?
Některé místní větší firmy nás podporují, některé nechtějí vzhledem k minulosti klubu a s některýma jsme v jednání. Jak už jsem zmínil, je to někdy opravdu velký boj.

Angažování Romana Čechmánka - určitě významný tah směrem k veřejnosti, PR a zviditelnění klubu, bylo složité přivést tuto legendu českého hokeje na Bobří hráz?
Já jsem přivedl pana Čechmánka především jako trenéra, kterému jsem věřil, že nám pomůže a už na prvním jednání jsem si říkal, že to bude fungovat. Zavedl spoustu změn, které pevně věřím, že se brzy projeví. Složité to asi svým způsobem bylo, ale pan Čechmánek měl a má do trénování obrovskou chuť a to byl jeden z hlavních faktorů, proč tady dneska je. Samozřejmě jsem si byl vědom toho, že když přivedete takovou osobnost, co to může spustit za vlnu reakcí, zviditelněni a propagaci našeho klubu svým způsobem, ale já ho bral především jako trenéra s velice podobným pohledem na hokej jako já.

Co byste vy sám chtěl zlepšit/změnit do příštího roku v chodu klubu?
Bude toho hodně, začínám se tím zabývat, proto nechci být konkrétní...

Vaše přání fanouškům, hráčům všech věkových kategorií a všem našim partnerům do nového roku?
Já bych chtěl všem popřát především zdraví do nového roku, pokud možno klidný a pohodový rok 2017 a touto cestou ještě jednou poděkovat všem za podporu našeho klubu a zejména našim fanouškům, kterých si nesmírně vážíme. Děkuji

Děkujeme za rozhovor

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka