Pod lupou: Petr Dvořák

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Petr Dvořák, elitní útočník Bobrů, který svými technickými kousky a přesnými nahrávkami motá hlavu nejednomu obránci soupeře. Není divu, že tento šikovný útočník hrál 1. národní ligu. Rozhodli jsme se Vám přiblížit jeho hokejový život formou dalšího seriálu s názvem pod lupou.

Jak jsi se k hokeji dostal a v kolika letech?
K hokeji mě přivedl otec v pěti letech v Rožnově pod Radhoštěm.

Jak se vyvíjela tvá kariéra, a kterými týmy jsi prošel?
Do páté třídy jsem hrál v Rožnově a pak jsem hodně cestoval a střídal kluby. V žákovských soutěžích jsem nastupoval jednu sezonu ve Vsetíně a Olomouci, pote dvě sezony v Opavě, ale tam jsem toho moc neodehrál kvůli vážné nemoci. Z Opavy jsem se stěhoval do Havířova, kde jsem nastupoval za dorost a za juniory. V druhé sezoně u juniorů se mi docela dařilo,byl jsem na několika reprezentačních srazech a po sezóně mě draftoval Washington Capitals. Přímo na draftu jsem nebyl, moc jsem nepočítal, že si mě někdo vybere. Těsně po draftu mi volal kamarád Rosťa Klesla z Ameriky, že si mě vybral právě Washington. Nechal jsem se přemluvit, že půjdu hrát do Kanady juniorskou ligu a tak si mě vybrala Regina Pats, kde jsem odehrál jednu sezonu. Začátek tam byl hodně těžký, ale postupě jsem se tam otrkal a skončil jsem druhý v klubovém kanadském bodovaní. Po sezoně jsem se vrátil do Česka a hned putoval do Třince a po přípravě mě hned poslali do 1.ligy do Havířova. Odehrál jsem tam dvě sezony, v kterých mě hodně pronásledovaly zraněni. Další sezonu jsem čekal na angažmá v cizině, které nakonec nevyšlo a tak jsem necelou sezonu odehrál za Bobry. A hned po sezoně jsem odešel do Vrchlabí, se kterým jsme vybojovali postup do 1.ligy. Jenže na konci přípravy přisel novy trenér a ten mě v mužstvu nechtěl. A tak jsem se zase vrátil k Bobrům.

Jak ses dostal do týmu HC Bobři?
Vrchlabský trenér mě v mužstvu nechtěl, a tak jsem sám zavolal panu Kovářovi, jestli nemá zájem, následně jsme se domluvili. A jsem tady vlastně doteď.

Co říkáš na současný kádr Bobrů?
Náš kádr je určitě hodně kvalitní, což jsme ukázali v letošní sezoně. Ale asi pár změn bude potřebovat. Nejvíc mě mrzí, že dlouhou dobu nemohl chytat Míša Krumpoch.

S kým si nejvíc rozumíš v kabině?
Určitě si nejvic rozumím s Luďou Růčkou a Kubou Blažkem, se kterýma společně zažijeme hodně legrace. Myslím si, že celkově je v kabině dobrá parta, a že si pomůžeme a vyhovíme, když je třeba.

Máš nějaký hokejový vzor?
Hokejový vzor nemám, ale pár hráčů se mi líbí. Tak třeba Aleš Hemský, to je podle mě hráč s neskutečným přehledem a klidem a má strašně šikovné ruce. Letos mě velice zaujal Martin Straka, co ten předváděl v extralize, klobouk dolu!

Čemu se kromě hokeje nejvíce věnuješ?
Nejvíc se samozřejmě věnuji svoji manželce a také rodině. V zimě toho času moc není, ale v létě strašně rád hraji tenis a fotbal.

Máš nějaké speciální rituály před zápasem?
Vždy si obaluji nové hokejky až těsně před zápasem, to znamená, že na rozbruslení mám na hokejce pásku z předešlého dne. Jinak nic speciálního.

Tvůj oblíbený tým?
NHL, extraliga, první liga.
V NHL se mi líbí Colorado Avalanche a v poslední době i Vancouver Canucks. V extralize po letošní sezoně určitě Plzeň a v 1.lize nemám žádný oblíbený tým, ale mám jeden neoblíbený a to je Havířov!

Jaké je tvé nejoblíbenější jídlo a pití?
Musím se přiznat, že mám strašně rád zelí, takže všechny možné kombinace se zelím, ať už je to vepřo knedlo zelo,nebo segedinský guláš. Samozřejmě, že v sezoně a hlavně před zápasem jim hodně těstoviny, které mi taky hodně chutnají. K pití si rád dám kolu light, nebo slazenou minerálku.

Jakou posloucháš hudbu, a jaké máš oblíbené filmy?
Já poslouchám úplně všechno, rád si poslechnu cokoliv. Z filmu mam určitě nejradši české komedie, nejlépe s Bolkem Polívkou v hlavni roli.

Prozradil by jsi něco ze svého soukromí?
Nevím co bych měl prozradit, snad jen, že jsem ženatý.

Co říkáš na fanoušky Valašského Meziříčí?
Fanoušci jsou opravdu skvělí. Letos jezdili ve velkém počtu i na venkovní zápasy, což mě hodně překvapilo a jsem za to strašně rád a chtěl bych jim poděkovat. I diky nim jsme přivezli hodně bodů z venku.

Bereš hokej jako své povolání, nebo přivýdělek ke studiu, práci?
V sezoně to beru jako povolání a po sezoně si musím vždy přivydělat.

Co je podle tebe základem úspěchu v hokeji?
Hokej je kolektivní sport, takže si myslím,že základem úspěchu je mít v kabině dobrou atmosféru a musí všichni táhnout za jeden provaz.

Jaká je tvá přezdívka a jak vznikla?
Všichni mi říkají Dvořka. Určitě to vzniklo podle jména, já už si ani nevzpomínám, to už je fakt dávno.

Co je tvou nejsilnější stránkou v hokeji?
To je asi otázka pro někoho jiného. Ale myslím si že mám docela dobrý přehled a dobrou nahrávku. Pořád se snažím pro své spoluhráče v pětce něco vymyslet.

Co by jsi chtěl vzkázat fanouškům Bobrů?
Ať příští rok chodí aspoň v takovém počtu jako letos a ať jsou občas i trpěliví! Každopádně bych jim chtěl poděkovat za celou letošní sezonu,diky!

Jak vzpomínáš na postup do 1.ligy s Vrchlabím???
Vzpomínám na to strašně rád! Měli jsme dobrou partu po celou sezonu. Základní část jsme jednoznačně vyhráli a čekalo se, jak to zvládnem v playoff. Párkrát jsme zaváhali ,ale zvládli jsme to. V celém městě zavládla neskutečná euforie. A můžu přiznat, že se s malými přestávkami slavilo tři dny, ale hodně intenzivně!!!

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka