Do konce základní části zbývá šest utkání. Těsně před uzavřením přestupového okna dokázal jako sportovní manažer dotáhnout příchod útočníka Josefa Fojtíka a navíc dojednal střídavé starty hráčů ze Vsetína a Havířova. S výsledky a výhrami nad soupeři z čela jižní skupiny je spokojený, nejvíce ale mrzí Petra Dvořáka návštěvnost a podpora ze strany fanoušků na domácích zápasech.

Pane Dvořáku, co stálo za příchodem Josefa Fojtíka?
Chtěli jsme tým posílit jak na postu útočníka, tak na postu obránce. Máme spoustu zraněných hráčů a především jsme chtěli kádr rozšířit, proto když byla šance přivést Pepu Fojtíka, tak jsme neváhali a udělali vše pro to, aby u nás dohrál sezónu. Je to zkušený hráč, který nám, doufám, pomůže trochu s produktivitou a především v případném play-off ukáže svou kvalitu.

Jak to vypadá na obranné pozici?
Obránce se nám nakonec na stálo nepovedlo přivést. Měli jsme vytipovaných několik kluků, ale buď je nepustily mateřské kluby, nebo byli někteří i zranění. Můžeme ale formou střídavých startů využívat čtyři obránce z první ligy, a to tři ze Vsetína a jednoho z Havířova. Co se ještě týče útočníků, tak můžeme využívat trojici ze Vsetína, kdy vlastně Tomáš Vávra nastoupil už v sobotu ve Žďáru a ukázal svoji kvalitu a hlavně chuť do hry.

Jak jste spokojen s výsledky, přeci jen jisté výkyvy formy tým neminuly?
Jsem moc rád, že hlavně po tom Písku se tým dal zase v hlavách dohromady a ukázal, že to byl a pevně věřím, pouze výpadek a nešťastné utkání. Že jsme vyhráli devět z posledních jedenácti zápasů ukazuje, že tým dobře pracuje na trénincích. Trenér umí tým zdravě namotivovat a hlídá disciplínu při trénincích. I přes spoustu zranění, které nás potkaly, nebo různé záskoky, kdy Josef Daněk občas hraje v obraně, tým hraje tak, jak trenér chce a ty výsledky se dostavují. Zároveň je tam spousta detailů, které dáváme dohromady, používáme video-rozbory a podobné techniky.

Čemu vděčíte za skalpy dvou silných soupeřů z jižní skupiny?
Musím říct, že především zápasy v Havlíčkově Brodu a i teď ve Žďáru, ale vlastně také doma s Moravskými Budějovicemi, byly jako zápasy play-off a celý mančaft bojoval a hrál neskutečně obětavě. Kluci padali do střel s rizikem zranění a za to celému mančaftu patří velké poděkovaní a uznání. Jsem rád, že můžu být součástí takové party kluků. Klobouk dolů před všemi!

Je před vámi posledních šest zápasů základní části. Jaké je momentální rozpoložení mužstva?
My jdeme zápas od zápasu, soustředíme se vždy pouze na následující utkání a trenér nás na něj připravuje jak na ledě, tak i mimo led. Všichni naši kluci moc dobře vědí, v jakých skromných podmínkách tady fungujeme, a i možná proto je v šatně výborná atmosféra, a především skvělá parta.

Co blížící se play-off?
Nemáme ještě nic jistého, proto říkám že trenér nás připravuje pouze na následující utkání a nedíváme se dopředu, uděláme vše pro to, abychom do play-off postoupili a pak si to se vším všudy pořádně užili. Motivace třeba může být i loňská sezóna, kdy to play-off tým odmakal neskutečně a odměnou za to bylo málem finále.

Týmu se daří, když se ale podíváte na tribunu, tak návštěvnost je velmi slabá…
Je to pro nás všechny zklamání, dovolím si říct, že takový hokej se tady nehrál spoustu let a ta návštěvnost je opravdu malá. Kluci by si zasloužili větší podporu při domácích zápasech, hlavně teď, kdy bojujeme o play-off. Kdekoliv přijedeme, tak ty domácí mančafty mají o dost větší podporu než my doma a jsou to i týmy, které jsou ve své skupině u dna tabulky.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka