Po oslavách postupu přes Žďár nad Sázavou přichází znovu plná koncentrace na dalšího soupeře. Nedělní výsledky zbytku sérií přisoudili Valachům do semifinálové série Havlíčkův Brod, dalšího z aspirantů na postup do Chance ligy. Stejně jako s Plameny vám přinášíme článek, ve kterém vám našeho dalšího soupeře znovu přibližujeme.

Vyjde napotřetí útok na Chance ligu?

V Havlíčkově Brodě šli do letošní sezóny s jediným cílem, nic jiného už vlastně nepřipadá v úvahu. Postup o soutěž výš je po dvou letech, kdy to Bruslařům jen o skóre v prvním roce, a o rok později díky vyššímu počtu vstřelených branek Poruby v závěrečné kvalifikaci pokaždé nevyšlo, konečně nasnadě. Už čtvrtfinále ale ukázalo, že Havlíčkův Brod čeká cesta trnitá.

S čtvrtou Kopřivnicí po základní části musel čtvrtfinálové měření sil rozhodnout až finální pátý duel na ledě havlíčkobrodských. Ten vyzněl pro domácí jasně v poměru 7:1. Předchozí duely ale vždy rozhodovala jediná branka, z toho tři z nich došly až do prodloužení. Tatrovka může být v tomhle ohledu pro Valachy bezpochyby inspirací, že i s vítězem skupiny Jih lze sehrát vyrovnanou partii.

První místo zachráněno na poslední chvíli

Po několika klopýtnutích to s Rebely nevypadalo příliš nadějně, co se týká usednutí na trůn jižní skupiny po základní části soutěže. Neuvěřitelná forma a osm vítězství za tři body za sebou nakonec posunuly družinu trenéra Cachnína na vrcholek sousední skupiny.

foto: Věra Václavková, Draci Šumperk

Play-off je ale úplně jiná soutěž a Havlíčkův Brod to po skvělé sérii vítězství pocítil na vlastní kůži už ve čtvrtfinále s Kopřivnicí. Stanou se Valaši stopkou pro Rebely na cestě za vysněným postupem nebo si vítěz skupiny Jih poradí i s druhým celkem z východní části druhé ligy?

Gólový účet ozdobou Bruslařů

Napříč celou třetí nejvyšší soutěží byste marně hledali mnoho týmů, které vsítily v základní části více branek než Havlíčkův Brod. Brankostroj Rebelů se zastavil na čísle 176, což z nich činí čtvrtý nejproduktivnější útok ze všech 49 účastníků druhé ligy.

Gólové předpoklady naplnili Bruslaři i ve čtvrtfinále. 23 gólů v pěti zápasech v kopřivnické brance budí dostatečný respekt a nejen obrana Valachů se bude muset mít před produktivním útokem soupeře pořádně na pozoru.

Milfait lídrem statistik, za ním Třetina a Voříšek

Jméno Jana Milfaita bude jedno z těch jmen, na které si Bobři budou muset dát zvláštní pozor. Útočník Bruslařů zvládl za pět zápasů nastřádat hned jedenáct bodů, což z něj činí suveréně nejproduktivnějšího hráče play-off druhé ligy.

Hned za ním jsou v celkovém bodování soutěže Miroslav Třetina s deseti body, Luboš Voříšek s body devíti a nejproduktivnější čtveřici Rebelů uzavírá Jakub Matušík, ten nastřádal za pět zápasů bodů osm.

Jan Milfait, BK Havlíčkův Brod

Valaši uhasili Plameny ze Žďáru

Po prvním utkání to vypadalo na pohlídanou jízdu jasného favorita za postupem do semifinále. Urvané druhé vítězství na domácím ledě v prodloužení, vysoká výhra na ledě Žďáru a závěrečná bitva ozdobená dalším skvělým výkonem nakonec ale posunuly do dalšího kola Bobry z Valašského Meziříčí.

Svěřenci trenéra Weintritta tak dosáhli už nyní úspěchu v podobě postupu do další fáze vyřazovacích bojů druhým rokem za sebou. V loňském semifinále podlehli později postupivští Porubě ve vyrovnané sérii 3:2 na zápasy. Posunou Bobři letos laťku zase o kousek výš?

Daňkova formace a lídr Dvořák nastřádali nejvíce bodů

Petr Dvořák potvrdil i v play-off nabranou formu ze základní části, ve které získal nejvíce bodů ze všech Bobrů. Hrající manažer se podílel bodově na čtyřech brankách Valachů a vedle kapitána Tomáše Brunce nastřádal prozatím bodů také nejvíce.

Jen těžko ale lze kohokoliv vyzdvihovat. Celý postup do semifinále přišel hlavně díky skvělé týmové práci na všech frontách, za zmínku ale stojí nenápadný brankový příspěvek druhé útočné formace ve složení Brunec, Daněk a Dalajka.

Hlavně nejmladší z útočné formace Patrik Dalajka se postaral o jeden z neklíčovějších okamžiků celého čtvrtfinále, když ve druhém utkání vystřelil v prodloužení Valachům první bod série a odvrátil tak dvoubrankové vedení soupeře v sérii, které by se už horko těžko odvracelo.

Domácí prostředí nehrálo roli

Havlíčkův Brod je jasným favoritem celé semifinálové série. Bobři ale už několikrát v letošní sezóně ukázali, že se nikoho nezaleknou a umí zahrát i na největšího favorita soutěže. Důkazem budiž vzájemné měření sil v letošní sezóně.

To první ovládli Bruslaři na ledě Valašského Meziříčí, když rozhodli o svém tříbodovém zisku ve třetí třetině třemi rychlými brankami. Druhý vzájemný duel ale vyzněl jednoznačně lépe pro Bobry z Valašského Meziříčí, kteří si z Kotliny odvezli výhru v poměru 5:0.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:

Valašské Meziříčí 1:4 Havlíčkův Brod
Branky a nahrávky: 39. Brunec (Weintritt, Ostrčil) – 24. Ludvík (Chlubna, Semrád), 54. Třetina (Přidal, Michálek), 56. Michálek, 58. Semrád.

Havlíčkův Brod 0:5 Valašské Meziříčí
Branky a nahrávky: 4. Martiník (Holiš, Pořický), 10. Vaněk (Seidler, Báchor), 49. Dvořák, 53. Paťava (Dvořák, Ostrčil), 55. Pořický (Holiš, Martiník).

Program semifinále play-off

Všechny série vyřazovacích bojů třetí nejvyšší soutěže se až s výjimkou Superfinále hrají na tři vítězné duely. Pravidlem zůstává střídání pořadatelství jednotlivých mužstvem a utkání vždy každý druhý den. Vstupné na domácí zápasy činí 70 Kč.

Klub HC Bobři Valašské Meziříčí pořádá v případě dostatečného zájmu autobusový výjezd na první utkání semifinále. Své případné přihlášky podávejte do zpráv na Facebook oficiálních stránek klubu do pondělí 20:00.

Je nutné uvést své jméno, počet osob a své telefonní číslo. Po pondělních 20:00 budeme všechny přihlášené kontaktovat, zda-li se zájezd uskuteční nebo nikoliv.

Semifinále Havlíčkův Brod vs. Valašské Meziříčí:
SF1: středa 13. března v 18:00 venku.
SF2: pátek 15. března v 18:00 doma. (Vstupné: 70 Kč)
SF3: neděle 17. března v 17:00 venku.
případné SF4: úterý 19. března v 18:00 doma. (Vstupné: 70 Kč)
případné SF5: čtvrtek 21. března v 18:00 venku.

Druhá SF dvojice ze skupin Jih a Východ:
Šumperk vs. Moravské Budějovice

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka