Bobři vykáceli vsetínský les!

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Až překvapivě jednoznačný průběh mělo již v pořadí třetí ligové Valašské derby. Domácí Valašské Meziříčí vcelku hladce porazilo hostující Vsetínský tým 8:2 brankami Matějného, Dvořáka, Lhostkého (2), Brunce, Lukáše Bokroše (2) a Sochorka.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, 9. kolo, středa 14.10.2009
Valašské Meziříčí
Vsetín
8:2
(2:1, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Matějný (Dvořák), 12. Dvořák (Blažek, Růčka), 27. Lhotský (Růčka), 37. Brunec, 38. Bokroš L. (Šebesta), 40. Sochorek (Šebesta, Bokroš L.), 41. Lhotský (Dvořák, Vašut), 53. Bokroš L. (Šebesta) - 18. Knebl, 59. Korčák (Matějka, Matula). Rozhodčí: Krenželok, Vengřín, Záviský.. Vyloučení:9:10 . Využití: 3:1. V oslabení:0:0 . Střely na branku:30:28 . Průběh utkání:2:0, 2:1, 8:1, 8:2.
Valašské Meziříčí: Krumpoch (Popovič) - Blažek, Bokroš L., Brunec, Dědek, Dvořák P., Hruškovský, Lhotský, Matějný, Mikel, Mlynář, Růčka, Sochorek, Šebesta, Varga Mir., Vaněček, Varga D., Varga M., Vašut, Vnenk.
Vsetín: Plšek (Hromada) - Šimek, Haschka, Bořuta, Matula, Zavrtálek, Trška, Bokroš T., Tomis, Mokrejš, Tesařík, Finsterk, Štraub, Korčák, Sakrajda, Ševčík, Knebl, Mikeš, Matějka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Před zaplněným zimním stadionem a mezi první centry obou týmů vhodil rozhodčí Krenželok úvodní buly třetího ligového vzájemného derby. Úvodní minuta patřila spíše k poznávacím, neboť ani jeden tým nechtěl ihned inkasovat. Proto o „ajsingy“ ze začátku utkání nebylo nouze. V probíhající 4. minutě zápasu měli možnost první přesilové hry hráči hostujícího Vsetína. Přesilovka však hostujícímu týmu moc nevyšla, kdy se v podstatě neusadili v obranném pásmu Bobrů. Na začátku 6. minuty střílel nebezpečně exmeziříčský Zavrtálek, ovšem Michal Krumpoch v bráně dokázal jeho střelu vytěsnit. A tak staré známé přísloví – „nedáš – dostaneš“ se ukázalo jako zcela pravdivé. V čase 6.44 se nejlépe před bránou Plška zorientoval útočník Jan Matějný a na dvakrát z otočky překonává hostujícího Lukáše Plška. 1:0. Tento gól jako by vlil živou vodu na meziříčskou střídačku a Bobři v této fázi utkání byli lepším týmem. Velkou šanci spálil v deváté minutě zápasu ještě Tomáš Brunec, který svou rychlostí nejedenkrát provětral hostující obránce i brankáře. Jeho střela však skončila mimo tři tyče. V desáté minutě šikovně zatáhl puk do obranného pásma domácích vsetínský šikovný útočník Robin Ševčík, jehož přihrávka naslepo před bránu spoluhráče nenašla. Poté měli domácí možnost opět hrát přesilovou hru, kterou v čase 11.21 zužitkoval agilní Petr Dvořák. Tomu krásnou přihrávku poslal Luděk Růčka a pro Petra Dvořáka již nebyl problém prvně si zpracovat puk bruslí a následně do odkryté Plškovy brány zavěsit 2:0. Domácí tyto momenty na ledě zcela ovládali a velkou šanci na zvýšení stavu měl Dalibor Sochorek, jehož střela z mezikruží skončila jen těsně nad bránou. Ovšem tlak domácích přerušilo vyloučení Brunce, který dostal menší trest za napadení. Vsetín se přesilovkou vrátil do tempa a především útočník Marek Knebl prověřoval důkladně Michala Krumpocha. V 16.minutě se mu ještě překonat domácího mága v bráně nepodařilo, ovšem o necelou minutu později po chybě domácího beka střílí krásný kontaktní gól. 2:1. Touto brankou se vsetínští dostali zpět do zápasu a do konce první třetiny měli ještě šanci stav srovnat. Ovšem šance Štrauba ani Matějky v síti neskončily. První třetina tedy skončila jednobrankovým vedením domácích.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy velice zarputile. Bobři chtěli navýšit vedení, Vsetín naopak vyrovnat. Hostující Ševčík ani Korčák však brankáře domácích bezprostředně neohrozili. Poté byli hosté potrestání dvakrát po sobě dvouminutovým trestem, nejdříve Knebl, po něm i Bořuta. Domácí, ikdyž si vytvořili tlak, tak Plška v bráně nepřekonali. To, co si přáli domácí fanoušci se splnilo až v 27. minutě zápasu, kdy se nejlépe zorientoval před bránou Luděk Lhotský a zasunul puk do Plškovy brány. Druhou asistenci v tomto zápase si připisuje Luděk Růčka. Po domácím zvýšení stavu byl na trestnou lavici poslán domácí kapitán Šebesta. V následné přesilovce Vsetín uzamkl domácí v obranném pásmu a domácí brankář Michal Krumpoch chytá velmi nebezpečnou Bořutovu střelu od modré. V čase 34.18 byli vyloučeni jak domácí Blažek, tak hostující Matějka. Hra tedy pokračovala ve čtyřech na obou stranách. V 37. minutě přišla ovšem chvíle pro hráče, jenž ve Vsetíně trénoval a zvažoval i působení na Lapači – Tomáše Brunce. Tento valašský expres na bruslích se však poté rozhodl pro dres s Bobrem na hrudi. Tento však ujel po levé straně hřiště a střelou zápěstím nedal Plškovi šanci. 4:1. Tlak Bobrů v závěrečné fázi druhé třetiny ještě zúročil Lukáš Bokroš, který ve 38. minutě využil krásnou přihrávku od Pavla Šebesty a zvýšil vedení domácích na 5:1. Kdo se rozhodl, že se půjde občerstvit dříve, mohl litovat. Po faulu Matějky na Růčku, které rozhodčí Krenželok ohodnotil trestem 2 plus 2 minuty se ještě těsně před koncem třetiny prosadil domácí velezkušený útočník Dalibor Sochorek, který střelou zápěstím do protipohybu brankáře navýšil skore a stanovil tak výsledek po druhé třetině na 6:1 pro domácí.

V třetí třetině dostali v dresu Meziříčí příležitosti i hráči na lavičce, takže se na ledě představili všichni bratři Vargové, Daniel Dědek či obránce Miroslav Mikel. Neuběhla ještě ani první minuta z třetí třetiny a prosazují se znovu Bobři zásluhou Luďka Lhotského, jemuž asistovali Přemysl Vašut a Dvořák Petr. 7:1. V 47. minutě vsetínští fanoušci zapálili dýmovnice, takže stadion se po chvíli ponořil do mlhy, která paradoxně více „ublížila“ hostujícímu brankáři Plškovi, na jehož straně se dým postupně soustřeďoval a vznášel. Vhazovalo se v obranném pásmu Vsetína, časomíra ukazovala 53.minutu utkání a ihned po buly nahrával domácí kapitán Šebesta zcela volnému Lukáši Bokrošovi, který krásnou střelou pod břevno navýšil skore na 8:1. Gesto hostujícího brankáře nepotřeboval komentář. Poté ještě hosté zkorigovali stavu utkání. Běžela 59. minuta zápasu a prosazují se i vsetínští hráči, jmenovitě Jiří Korčák. Ten se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou Krumpocha a dorazil puk do domácí brány. Po dalších vyloučeních domácích však gól již nepadl, a tak se fanoušci domácích mohli začít radovat z dalšího tříbodového vítězství v letošní sezoně. Domácí hráči po závěrečném hvizdu několikrát poděkovali svým fanouškům, kteří si to jistě také zasloužili.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák (HC Bobři Valašské Meziříčí)
Dnes se to dobře hodnotí, derby nám vyšlo hlavně střelecky, když jsme se poslední zápasy trápili. Dneska zahráli všechny tři lajny skvěle, navíc hodně dobře zachytal Michal Krumpoch. Jsme rádi, že jsme lidem udělali radost, ale sezona je dlouhá nyní slavíme za týden to může být jinak. Já ale věřím, že se od tohoto zápasu odrazíme a půjdeme ještě výš.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Lukáš Pořický | 12. 10. 2009

Valašské derby: Bobři přivítají Vsetín

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka