Bobříci soupeřili se Zlínem

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V sobotu 21.11.2009 zajížděli ke svému mistrovskému utkání malí Bobři do Zlína. V místní PSG Aréně se postavili proti silnému protivníkovi. Předem je nutno říci, že mládežnická základna Zlína je natolik velká, že trenéři mohli do obou týmů ("A" i "B") postavit výkonostně stejné hráče, kteří kompletně chodí do třetí třídy. To se projevilo zejména při zápase "B" týmů, kde za Bobry nastupují předškoláci, prvňáci a druháci. I přes tento velký rozdíl bojovali malí Bobři ze všech sil. Zápas nakonec skončil jednoznačně pro PSG v poměru 22:1. Do druhého zápasu už trenéři Zlína upravili sestavu, nicméně pořád to byli samí třeťáci. Přesto Bobři zatli zuby a předvedli výborný výkon a i když prohráli 12:9, je skvělé, že dokázali vstřelit 9 branek. Trenéři Veselý i Šilhán vyzdvihli bojovný a nebojácný výkon celého týmu.

I přes tento velký rozdíl bojovali malí Bobři ze všech sil. Zápas nakonec skončil jednoznačně pro PSG v poměru 22:1. Do druhého zápasu už trenéři Zlína upravili sestavu, nicméně pořád to byli samí třeťáci. Přesto Bobři zatli zuby a předvedli výborný výkon a i když prohráli 12:9, je skvělé, že dokázali vstřelit 9 branek. Trenéři Veselý i Šilhán vyzdvihli bojovný a nebojácný výkon celého týmu.

PSG Zlín B - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 22:1
branky Bobrů:
Převor

PSG Zlín B - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 12:9
branky Bobrů:
Převor 4, Siner 4, Hrabovský

Sestava Bobrů: Grigar, Veselý - Převor, Siner, Frieb, Hrabovský, Ondřej, Smejkal, Tuček

"A" tým nastoupil, stejně jako "B" tým proti samým třeťákům. Přestože je v našem týmu třeťák pouze jeden, na ledě to vypadalo úplně naopak. Celý tým hrál nesmírně obětavě a Zlínští často nevěděli kde jim hlava stojí. Bojovnost a touha zvítězit hnali naše stále dopředu. Nakonec Bobři slavili trochu překvapivé, ale díky předvedené hře, naprosto zasloužené vítězství 2:7! Do druhého zápasu se proti Bobrům postavil daleko silnější protivník. Vzhledem k porážce v prvním zápase, postavili trenéři Zlína do druhého utkání výběr z těch nejlepších hráčů. Přestože soupeř střídal tři trojice proti našim dvěma, drželi naši překvapivě se soupeřem krok. V první třetině dokonce zaskočili svého soupeře dvěma rychlými góly. Během utkání se hra vyrovnala, a i když našim pomalu docházely síly, nenechali svého soupeře ani na okamžik v klidu. Po dramatické koncovce nakonec Bobři druhý zápas prohráli 4:3, ale na ledě nechali všichni hráči poslední zbytky sil. Po zápase v kabině také trenér Šilhán každému hráči poděkoval za předvedená výkon. "Prohrát se může, ale po boji. A to jste mi dnes předvedli. Všichni jste makali a nechali na ledě úplně všechno a tak to má být. Parádní výkon a jedno vítězství k tomu!" řekl po zápase tenér Jaroslav Šilhán.

PSG Zlín - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:7
branky Bobrů:
Kelnar 3, Pernický 2, Adámek, Sviták

PSG Zlín - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3
branky Bobrů:
Kelnar 3

Sestava Bobrů: Postava - Stodůlka, Kelnar, Sviták, Adámek, Veselá, Pernický

4. třídy nastoupily proti svým vrstevníkům ze Zlína ve velkém stylu. Hned ve druhé minutě otevřel skóre Šimon Kuchařík. 0:1. Postupem času naši stále více tlačili na svého soupeře a v desáté minutě se snaha odrazila i na skóre. Nejprve znovu Šimon Kuchařík po přihrávce Michala Škrhly zvýšil na 0:2 a v téže minutě ukázal Jiří Brodek všem přítomným na stadionu, jakým způsobem prováděl svá trestná střílení Martin Procházka. Luxusní blafák do bekhendu a zakončení pod víko znamenalo vedení 0:3! Druhá třetina začala stejně jako první hned ve třetí minutě zvýšil náskok Bobrů Filip Kubenka po asistenci Šimona Kuchaříka.0:4. Domácí však nesložili zbraně a několikrát "zavařili" Bobrům v jejich třetině. Ti však stále odolávali. V šesté minutě Bobři zbytečně faulovali a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil Adam Naňák. 1:4. Ještě blíž na dostřel se domácí dostali necelé tři minuty před koncem druhé třetiny, kdy svou šanci proměnil syn slavného otce Matyáš Hamrlík. 2:4. V šatně poté musel trenéři Šilhán a Brodkem třošku zklidnit kluky, aby se zbytečně nezačali strachovat o výsledek. Třetí třetinu také Bobři proměnili ve své galapředstavení. Vše začalo v 7 minutě, kdy po parádní přihrávce Jiřího Brodka skóroval do zcela odkryté branky Ondřej Mžik. 2:5. Po této brance otevřeli Bobři útočné stavidla naplno. 9. minuta skóruje po přihrávce Adama Goreje, Jiří Brodek. 2:6. Necelé 2 minuty a skóre se opět mění. Tentokrát si vyměnili role. Jiř Brodek přihrává a Adam Gorej skóruje. 2:7. Poslední gólovou kapku přidali o další tři minuty později asistující Dominik Vanduch a střílející Jiří Brodek. 2:8! Na posledních pět minut vystřídal v brance Bobrů do té chvíle chytajícího Evžena Oczadlého Michal Postava, aby si vítězství užili všichni hráči ze střídačky.

PSG Zlín - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:8
branky Bobrů:
2 Kuchařík, 10 Kuchařík (Škrhla), 10 Brodek (TS), 18 Kubenka (Kuchařík), 37 Mžik (Brodek), 39 Brodek (Gorej), 41 Gorej (Brodek), 44 Brodek (Vanduch)

Sestava Bobrů: Oczadly, Postava - Andris, Brodek, Denk, Gorej, Chmela, Kubenka, Kuchařík, Mžik, Škrhla, Vanduch

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka