Bobři rozstříleli Uničov 11:1!

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V dalším kole II.ligy skupiny Východ přivítali Bobři celek Uničova, který ale přijel většinou s juniory a na ledě to bylo znát. I díky hattricku Matějného zvítězili Bobři vysoko 11:1. V bráně domácích se objevil Jakub Mocek.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, 34. kolo, sobota 30.1.2010
Valašské Meziříčí
Uničov
11:1
(5:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Sochorek (Bokroš, Šebesta), 2. Brunec (Kovář, Tatarčík), 8. Matějný (Kovář), 12. Matějný (Dvořák P., Růčka), 17. Bokroš (Šebesta), 25. Sochorek (Šebesta), 27. Lhotský (Dvořák P.), 29. Matějný (Lhotský, Blažek), 34. Tatarčík (Kovář), 48. Varga Mir. (Palík, Bokroš), 49. Krisl (Kovář, Tatarčík) - 55. Diviš (Sedlář, Molota.) Rozhodčí: . Kočí, Vengřín, Záviský Vyloučení: . 6:13, navíc Drábek 5+do konce utkání a Handl (oba Uničov) osobní trest 10 minut za nesportovní chování Diváci: . Průběh utkání:11:0, 11:1.
Valašské Meziříčí: Mocek (Krumpoch) - Blažek, Bokroš, Brunec, Dvořák O., Dvořák P., Kovář, Krisl, Lhotský, Matějný, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Tatarčík, Varga D., Dědek, Varga Mir., Vašut, Vnenk
Uničov: Koloušek (Hradil) - Hodulák, Heča, Diviš, Drábek, Handl, Molota, Jambor, Přikryl, Sedlář, Čerevata, Anděl, Baláž, Šnejdar, Provaz, Jeřábek, Šenk, Frieb

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do utkání proti velmi kombinované sestavě hostů z Uničova nasadil trenér Sedlák mezi tři tyče brankáře Jakuba Mocka. Domácí se ihned po úvodním hvizdu do svého soupeře velmi rychle zakousli a již po 44 vteřinách vsítili první branku zásluhou Dalibora Sochorka, který se dostal k odražené střele a bekhendem do prázdné brány vsítil svůj první gól v zápase. 1:0. Ovšem ihned v čase 1:19 se skóre mění opět a znovu zásluhou domácích borců. Na ledě byla jen chvíli v prvním střídání třetí formace Bobrů, která pořádně zatopila mladé obraně a po spolupráci Robina Kováře s Tomášem Bruncem vstřílí druhý jmenovaný druhou branku domácích 2:0. Až na začátku třetí minuty utkání se hosté pokusili více ohrozit domácího brankáře Mocka, ovšem bez úspěchu. Domácí Bobři si vytvářeli nadále jednu šanci za druhou, hostující Koloušek se mnohdy nestačil divit, cože to domácí hráči provádějí s jeho obranou před brankovištěm. Jen díky mnohdy překombinovaným akcím se ukazatel skóre do 7 minuty neměnil. Domácí měli možnost hrát i přesilovku pěti proti třem, tuto však nevyužili. Hokejisté Meziříčí sice svého soka zle zatlačili do defenzívy, nicméně mnoho přihrávek, málo střel na branku – to byl důvod nenavýšení skóre v dosavadním zápasu. To se změnilo v 8. minutě utkání. Bobři hrají opět přesilovku a Jan Matějný nadvakrát prostrčil puk mezi ležícím Kolouškem 3:0. Běží 12. minuta utkání a stejný hráč se prosazuje v zápase podruhé. Po krásném pasu od Petra Dvořáká střílí z první tento exvítkovický útočník puk na Kolouška, který se ovšem již nestačil přemístit. Bobři vedou v zápase 4:0 a vše se schyluje k exibici. V pokračujících minutách první třetiny si mohli vyzkoušet možnost přesilové hry i hosté, nicméně tato zůstala nevyužita a i při oslabení domácích se zdálo, že na ledě jsou síly vyrovnané. V 17. minutě utkání ujíždí Pavel Šebesta a Lukáš Bokroš na jednoho obránce hostů. Domácí kapitán předložil skvělou přihrávku na najíždějícího parťáka z útoku a Lukáš krásnou tečí pod břevno upravuje konečný výsledek po první třetině na 5:0.

I druhá třetina začala poměrně stejně jako ta první a bylo to na ledě znát. Domácí stále hýří aktivitou, hosté se snaží z ojedinělých brejků ohrozit domácího brankáře. Na začátku 24. minuty předvedl parádní zákrok brankář Mocek proti hostujícímu Šnejdarovi, který nedokázal ani na dvakrát prostrčit puk pod ležícím domácím gólmanem. Nadále pokračuje množství šancí, ovšem i hosté hrají početní výhody. Tu však nezahráli nejlépe a sami ve 25.minutě utkání inkasují. Po špatné rozehrávce hostujícího Kolouška zpoza brány vybojoval puk Pavel Šebesta, který jej naservíroval před bránu na volného Dalibora Sochorka a ten se již do prázdné brány nemýlil. 6:0. O chvíli později přišel moment, který se opakuje maximálně jednou za deset let :-) V čase 26:26 vstřílí sedmou branku domácích hráč číslo 26 Luděk Lhotský, který zužitkoval krásným příklepem nahrávku zpoza brány od Petra Dvořáka. 7:0. Trojkombinace těchto čísel tedy vyšla na jedničku. Hosté jen sporadicky nahazují na Mocka a do většího tlaku se vůbec nedostávají. V probíhající 29. minutě utkání vstřílí svou třetí branku v zápase Jan Matějný, který v úniku střelou do horního růžku nedává hostujícímu Kolouškovi šanci.8:0. Ve 34. minutě utkání se také prosazuje i Ondřej Tatarčík, který nadvakrát prostřeluje Kolouška a domácí vedou již úctyhodných 9:0. Domácí mají v následujících minutách opět možnost hrát zkrácenou přesilovku pěti proti třem, tuto opět nevyužívají. Hostující trojka se brání na hranici svých fyzických možností. Jelikož již v posledních vteřinách druhé třetiny branka nepadla, domácí odchází do kabin s výrazným náskokem.

Do třetí třetiny nechal trenér Sedlák odpočívat úderné duo Šebesta – Sochorek a obránce Ovšáka s třígolovým Matějným a naopak se do hry zapojili náhradní hráči na lavičce, jmenovitě Michal Palík, Ondřej Dvořák, Daniel Dědek a David a Miroslav Vargovi. Na začátku třetí třetiny vyfasoval za píchnutí holí domácího Petra Dvořáka hostující Drábek pětiminutový osobní trest plus DKU. Domácí však své šance překombinovávají, nebo končí mimo tři tyče Kolouška. Dlouhou dobu se čekalo na několikrát fanoušky provolávaný pokřik "deset, deset". Ani agilní Brunec či technický Kovář, ani bek Vnenk však své šance využít nedokázali. To se povedlo až na začátku 48. minuty střídajícímu Miroslavu Vargovi, který ač nejmladší v týmu bude muset zřejmě donést zápisné za svůj krásný desátý gól, jenž vstřelil z mezikruží pod břevno Kolouška. 10:0. Po dvaceti vteřinách hry udeřili opět domácí. Po skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Jiří Krisl, který vstřílí již jedenáctý gól domácích 11:0. V 55. minutě ukázali hosté jednu z mála hezkých kombinačních akcí, na jejímž konci stál Martin Diviš, který tak střílí čestný úspěch hostů. 11:1. Hra se poté již jen dohrává ku spokojenosti domácích hráčů a fanoušků.

Nutno dodat, že změny pravidel o nesestupování týmu v rozehraném ročníku neprospívá ke kvalitě ligy a naopak kazí již tak výbornou úroveň druhé ligy.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák ( HC Bobři Valašské Meziříčí) :

Myslím, že jsme dnešní úroveň zápasu očekávali, neboť Uničov dohrává soutěž s juniorama. Jsem rád, že jsme dnešního soupeře nepodcenili a dobře jsme k zápasu přistoupili. Dnes zahrál velmi dobře celý kádr a snad jsme i diváky potešili brankami, ikdyž jsme to pak vše zkoušeli dávat do prázdné. Věřím, že se ještě popereme o co nejlepší umístění v lize a uděláme pro to maximum.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Lukáš Pořický | 29. 1. 2010

Sérii čtyř domácích zápasů zakončí Bobři proti Uničovu

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka