Bobři si po velkém boji odváží z Prostějova tři body

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - I s novou tváří v brance Bobrů - Michalem Gleichem, který oblékal dříve i dres domácích Jestřábů, zvítězili hosté z Valašského Meziříčí po velmi napínavém a vyrovnaném zápase s Prostějovem 6:4. Na úvodní branku Lukáše Bokroše dokázali domácí odpovědět do konce první třetiny dvěma rychlými góly zásluhou Piechy a Zábranského. Ve druhé dvacetiminutovce hosté otočili stav utkání díky brankami obránců Blažka a Ovšáka. Poslední část hry přinesla velmi vyrovnaný souboj. Úspěšnější nakonec byli hosté z Valašska, kteří díky druhé brance Bokroše a Ovšáka a jedné Krisla, dokázali z Hané odvézt všechny tři body a potvrdit tak první místo v tabulce. Nic na tom nezměnily ani branky v poslední části prostějovských hráčů Stejskala a Piluši.
2. liga - skupina Východ 2009/2010, 35. kolo, středa 3.2.2010
Prostějov
Valašské Meziříčí
4:6
(2:1, 0:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 16. Piecha (Smejkal), 19. Zábranský (Piluša),49. Stejskal (Paška), 55. Piluša - 15. Bokroš (Vašut, Šebesta), 26. Ovšák (Sochorek),39. Blažek (Dvořák, Matějný),45. Krisl (Holík), 51. Bokroš (Sochorek, Šebesta), 58. Ovšák (Sochorek, Šebesta) Rozhodčí:Volf - Held, Trunečka Vyloučení:7:8 Využití:2:3 Průběh utkání: O:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6
Prostějov: Sedlář (Musil) - Zientek, Hajas, Paška, Jedlička, Kolibár, Doseděl, Plzák - Duba, Stejskal, Brynecký - Matějka, Piecha, Smejkal - Zábranský, Piluša, Kováč - Berčák, Skácel, Bordowski
Valašské Meziříčí: Gleich (Krumpoch) - Blažek, Růčka, Ovšák, Vašut, Krisl, Vnenk, Palík, Dvořák O., Matějný, Dvořák P., Tatarčík, Bokroš, Sochorek, Šebesta, Varga D., Holík, Brunec, Varga M., Dědek

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Ihned od začátku zápasu hráči Valašského Meziříčí zaměstnávali brankáře Prostějova Dalibora Sedláře (jenž kdysi chytal také v dresu Bobrů). V 7mé minutě zápasu našel domácí Piecha najíždějícího Smejkala, který puk vystřelil pouze do Gleicha. Téměř o minutu později se nechal vyloučit hostující Petr Holík a tak měli prostějovští hráči šanci dostat se do vedení, ovšem až na střelu Zientka téměř neohrozili bránu Gleicha. V 15té minutě se dostali Bobři do vedení, Pavel Šebesta našel na druhé straně najíždějícího Lukáše Bokroše, který se do prázdné brány nemýlil. Z gólu se ovšem hostující Bobři moc dlouho neradovali přibližně půl minuty na to, při signalizovaném vyloučení, se dostal k puku Smejkal, který našel před bránou volného Piechu a ten srovnal stav zápasu na 1:1. Prostějov se dostal do konce třetiny dokonce do vedení. V přesilové hře se mezi obránci jenž střežili Bobři svatyni protáhl Zábranský, který prostřelil z mezikruží brankáře Gleicha.

Na začátku druhé třetiny měli z počátku větší převahu domácí hokejisté, využít ji ovšem nedokázali, když Bordowský netrefil zcela prázdnou bránu Bobrů. Od této chvíli byli Bobři lepším týmem, ve 26té minutě, v přesilové hře našel Dalibor Sochorek skvěle postaveného Milana Ovšáka, který umístil svou střelu nad vyrážečku Sedláře a vyrovnal tak skóre zápasu. Nerozhodný stav vydržel až téměř do konce druhé třetiny. Při přesilové hře, se dostal puk na modrou, k zcela volnému Jakobovi Blažkovi, který svou ranou nedal domácímu brankáři nejmenší šanci.

I když se na začátku třetiny snažili domácí vyrovnat stav zápasu, branku vsítili hostující Bobři. Nováček mezi modro-bílými barvami Bobrů – Petr Holík, výborně našel na modré čáře číhajícího Jiřího Krisla, který bez menších problémů poslal projektil přímo do brány Sedláře. Jestřábi se však nevzdali a to jim přineslo v 49té minutě ovoce. Stejskal vyslal střelu mezi betony hostujícího Gleicha a Prostějov tak prohrával zase o jednu branku. Netrvalo ovšem dlouho a Bobři vedli opět o 2 branky, Dalibor Sochorek našel křižmo Lukáše Bokroše, který vsítil svůj druhý gól v tomto zápase. Prostějovští hráči se ovšem nevzdali a srdnatě bojovali až do konce, zápas 6 minut před koncem dokázal zdramatizovat Piluša, který vystřelil, střela se odrazila od holenních chráničů jednoho z hostujících obránců a puk se tak dostal za Gleichovi záda. Bobři si, ale zápas pohlídali a před koncem zápasu si ještě pojistili své vítězství krásnou kombinací na jejíž konci byl podruhé v tomto zápase Milan Ovšák.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák (trenér HC Bobři Valašské Meziříčí): Jsme rádi, že nám pokračuje vítězná série. Po špatném vstupu do nového roku jsme se hodně zvedli, posily se dobře zapracovaly do týmu a do týmu zapadli i oba mladíci Michal Gleich a Petr Holík, kteří mě dnes svým výkonem nezklamali. Sice nám nevyšla první třetina, ale postupem času jsme se čím dál víc dostávali do hry a nakonec domácí tým přehráli. Musím však přiznat, že trošku nervózní jsem byl, a to vždycky, když Prostějov dokázal stáhnout na rozdíl jediné branky a když v utkání vedl. Naštěstí ani jedna ze situací netrvala tak dlouho, aby přinesla nervozitu na naše hokejky. Závěr utkání jsme pak už zvládli zkušeně a soupeře nepustili ani k power-play.

Aleš Tomášek (trenér HK Jestřábi Prostějov): Těžko se mi o tom mluví, protože naše hra byla chyba na chybě. To je stále dokola ta sama situace, kreslíme hráčům herní situace na tabulku, vysvětlujeme, trénujeme a stejně přijde utkání a je to celé k ničemu. Já už opravdu nevím, co s tím dělat, opravdu ne. Hrajeme to celé strašně složitě, zatímco soupeř sklízí úspěchy s jednoduchostí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Aktuální zprávy
Michal Václav | 1. 2. 2010

Bobři se představí v Prostějově, uspějí i nadále?

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka