V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V sobotu 6.3.2010 přivítali malí Bobříci na svém ledě celek Uherského Hradiště. 3. třídy svého soupeře porazli. Zápas 4.tříd ale vyhráli hosté.

"B" tým, za který nastoupili, poprvé v dresu Bobrů, také naděje z nedávno skončené školy bruslení, nedal svým protějškům z Hradiště žádnou šanci. Od prvního vhazování měli oba duely plnně pod svou kontrolou. Tentokrát si výborně plnili všechny úkoly v obraně i v útoku. Také brankář svůj tým podržel a proto malí Bobři zaslouženě vyhráli 8:1 a 14:5.

HC Bobři Valašské Meziříčí "B" - HC Uherské Hradiště "B" 8:1
branky Bobrů:
Hrabovský 3, Převor 2, Veselá, Ondřej, Ševčík.

HC Bobři Valašské Meziříčí "B" - HC Uherské Hradiště "B" 14:5
branky Bobrů:
Hrabovský 2, Převor 4, Veselá 3, Ondřej 2, Leták 2, Hruška.

sestava Bobrů: Grygar - Převor, Veselá, Ondřej, Leták, Hrabovský, Ševčík, Tuček, Hruška, Vávra, Smejkal, Beránek

"A" tým nastoupil ve svém již tradičním složení. Celý zápas si bez větších problémů udržovali dostatečný náskok a až v závěru zápasu po individuálních chybách inkasovali 2 góly. Střelecky se tentokrát prosadila pouze druhá řada (Adámek, Pernický, Siner), která zařídila všechny góly domácích. Konečný výsledek 6:2.

Druhý zápas začal zvolna, stejně jako končil duel předešlý. Skóre 2:2 po první třetině naznačovalo velké překvapení. Po důrazném proslovu trenéra Šilhána zařadili malí Bobři vyšší rychlostní stupeň a hned od prvních minut druhé třetiny dali svému soupeři jasně najevo kdo je na ledě pánem. Kombinační hra malých Bobrů dělala hráčům soupeře velké problémy. Protože si také hráči plnili své povinnosti v obraně, narůstalo skóre pouze na straně Bobrů. Střelecky se prosadila zase první formace domácích (Stodůlka, Siviták, Kelnar). Konečný výsledek 12:3.

HC Bobři Valašské Meziříčí "A" - HC Uherské Hradiště "A" 6:2
branky Bobrů:
Pernický 4, Adámek, Siner

HC Bobři Valašské Meziříčí "A" - HC Uherské Hradiště "A" 12:3
branky Bobrů:
Kelnar 5, Stodůlka 3, Siner 2, Adámek, Sviták

sestava Bobrů: Postava - Adámek, Pernický, Siner, Sviták, Stodůlka, Kelnar

Po úpravě ledové plochy vyjeli ke svému utkání hráči 4. třídy. Pochvalu zaslouží oba týmy za předvedenou hru. Hokej nahoru dolů se musel líbit všem přítomným divákům. Přestože měli naši optickou převahu, do vedení se dostal soupeř. Přihrávku Josefa Hromady využil v čase 7:16 Vojtěch Dobiaš. 0:1. Do konce první třetiny se naši ještě více tlačili dopředu, ale vyrovnat se jim, přes slibné příležitosti, nepodařilo. Ve 4. minutě druhé třetiny zvýšili hosté svůj náskok, kdy po asistenci Martina Hrabce zvýšil na 0:2 Josef Hromada. Naši byli na malou chvíli zaskočeni vývojem skóre. Trenéři si proto vyžádali oddechový čas. Při něm burcovali své svěřence a ti se do svého protivníka potom zakousli jako bobr do zdravého stromu. Za malou chvíli se jim tato snaha vyplatila, když vstřelili kontaktní gól. K údivu všech přítomných (včetně trenérů Uherského Hradiště) rozhodčí Janiš tento gól neuznal. Toto podivné rozhodnutí se potom s hráči táhlo po celý zbytek zápasu.

V 5. minutě třetí třetiny, po několika vyložených šancích Bobrů, zvýšil náskok hostů v přesilové hře po nahození na bránu a zaváhání brankáře opět Josef Hromada. 0:3. Za necelé 3. minuty vykřesal jiskřičku naděje domácí hráč Jiří Brodek. 1:3. Poté měl Šimon Kuchařík na hokejce kontaktní gól. Své trestné střílení však neproměnil. Bobři až do konce zápasu marně dobívali branku Hradiště a nepomohla jim ani téměř dvouminutová powerplay. Konečný výsledek 1:3.

Po utkání řekl trenér Šilhám: "Dnes to bylo o disciplíně. V tréninku nabádáme všechny ať si dáváme pozor na odražené puky a v zápase téměř všechny končily na hokejkách soupeře. V neposlední řadě se taky musíme koncentrovat po celou dobu zápasu, viz. laciný třetí gól do naší sítě. Poslední dobou nám dělá problém využít šance, i když se na střelbu často zaměřujeme. Co se týká výkonu rozhodčího, nemám co říct. Viděli to všichni a potvrdili mi to i trenéři soupeře. Přestože jsme několikrát upozorňovali, že tohoto rozhodčího nechceme, opět nám ukázal kdo je na ledě pánem. Při posledním zápase sezóny v domácím prostředí jsme chtěli poděkovat za dobrou práci a výkony rozhodčímu Ríšovi Zuzaňákovi. Bohužel nám to nebylo dopřáno. Děkuji všem rodičům a divákům kteří nás po celou sezónu podporovali. Vytvořili nám opravdu domácí prostředí. Velký dík také patří vedení klubu, Celou sezónu nás maximálně podporovali. Příští týden zakončíme sezónu ve Zlíně, ale díky vedení našeho klubu máme možnost reprezentovat Bobry na několika turnajích všech věkových kategorií (Trenčín, Šumperk, Prostějov, Praha - Neratovice)."

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka