V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Druhý dubnový víkend, přesněji od 9.-11.4 2010 byli malí Bobři pozváni na velmi silně obsazený turnaj "Prevent cup 2010" do Neratovic. Osobně nás na tento turnaj pozval bývalý trenér Letňan, p. Miroslav Hes, který byl se svým týmem na našem Vánočním turnaji. Tentokrát sestavil svůj vlastní tým, který hrál pod názvem GOOOL TEAM. Zpestřením byla také účast dvou finských hráčů v tomto mužstvu.Velmi jsme si pozvání cenili a zároveň to byl pro kluky takový bonbónek a odměna za celoroční úsilí a snahu.

Turnaje Prevent cup se zůčastnili tyto týmy: HC Sparta Praha, GOOOL Team, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC EATON Pardubice, HC Příbram, HC Slavoj Č. Krumlov a HC VOKD Poruba.

Některé naše kluky jsme museli nechat doma, protože jednou z hlavních podmínek byla účast max. 3 hráčů ročníku 1999. Abychom doplnili tým a mohli hrát na tři pětky, přijali naše pozvání kluci, kteří s námi více či méně pravidelně trénují: Matěj Sumec, Lucas Soška a Michal Vavřík z Rožnova (2000) a hráči, kteří s námi absolvovali několik turnajů Honza Már a Petr Komáčka (2000).

Směr Praha jsme vyrazili v pátek 9.4.2010 dopoledne. V plánu byla, na přání kluků, zastávka v Praze, s prohlídkou Staroměstského náměstí s orlojem a Karlova mostu. V Praze bylo "blaze" a my jsme vyrazili do Neratovic, kde jsme byli ubytovaní hned vedle zimního stadionu.

První zápas sehráli naši v sobotu dopoledne proti týmu Českého Krumlova. Standardní nástup našich do zápasu, po několika vteřinách prohráváme 0:1. Od této chvíle naši svého soupeře nepustili pomalu za červenou čáru a bušili do jejich obranných řad ze všech sil. Ve druhé třetině byl obrázek pořád stejný, naši útočili a soupeř se sporadicky pouštěl do protiútoků. Jeden z nich mu však vyšel a tak na tabuli svítilo 0:2. Malí Bobři přidali na obrátkách a ještě ve druhé třetině konečně protrhli střeleckou smůlu. Ve třetí třetině se už hrálo jen na jednu bránu a díky velké vůli a pozorné obraně se nakonec podařilo výsledek otočit na konečných 3:2!

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Slavoj Č. Krumlov 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
branky Bobrů: Sumec (Vavřík), Brodek, Komáčka (Már) 1. hvězda utkání: Filip Kubenka, 3. hvězda: Michal Vavřík

Druhý zápas sobotního programu začínal Bobrům až odpoledne a soupeřem byla tetokrát HC Příbram. Naši dle tradice nastoupili s takovým elánem, že hned inkasovali branku. Po této sprše však otevřeli útočné stavidla na plné obrátky a ještě v první třetině otočili nepříznivý stav na 2:1. Ve druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu, ale přesto dokázali Bobři vstřelit gól a odskočit tak soupeři na dvě branky. Ve třetí třetině už na ledě existovalo jen jedno mužstvo. Bobři svého soupeře doslova rozložili a nasázeli mu celkem 5 branek. Konečný výsledek 8:1

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Příbram 8:1 (2:1, 1:0, 5:0)
branky Bobrů: Sumec (Vavřík), Kuchařík (Komáčka), Denk (Andris), Brodek (Kubenka), Soška (Adámek), Brodek (Kubenka), Kubenka (Sviták), Kuchařík (Soška) 1 hvězda: Brodek, 3. hvězda: Denk

Po zápase měli kluci volno a po večeři sehráli mezi sebou bowlingový turnaj.

V neděli měli naši před sebou další dva zápasy. Nejprve zkřížili hokejky s dalším moravským týmem HC VOKD Poruba. První třetina nabídla divákům oboustranně urputný hokej. Žádný z týmů si na ledě nedaroval ani centimetr. Porubu hnala dopředu skutečnost, že na turnaji zatím nevyhráli a Bobři šli za vidinou případné medaile. První třetinu vyhráli Bobři 2:1. Místy hodně tvrdý zápas pokračoval i ve druhé třetině. Tu naopak dokázali hráči Poruby využít ve svůj prospěch a během druhé třetiny otočili skóre ve svůj prospěch. Poté si trenér Šilhán vybral oddechový čas. "Potřeboval jsem kluky uklidnit, soupeř otočil z 0:2 na 3:2, ale já jsem hráčům věřil a řekl jsem jim, že hrají za Valmez a proto tam nechají celé srdce! Pro nás všechny, pro rodiče, kteří je neuvěřitelně povzbuzují! Od té chvíle jsme zase hráli svou hru" řekl po zápase k tomuto momentu trenér Šilhán.

Všichni přítomní čekali jak se tento zápas vyvine v poslední části. Malí Bobři však hru velmi zjednodušili a soupeř je často zastavoval za hranicí pravidel. Bobří obrana už nepovolila a útočníci se činili a proto Bobři zvítězili 6:3.

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC VOKD Poruba 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
branky Bobrů: Kubenka, Stodůlka, Brodek, Komáčka, Komáčka (Kuchařík), Brodek (Kubenka) 1. hvězda: Kubenka, 3. hvězda: Brodek

Před posledním vystoupením Bobrů vládla v kabině velmi bojovná nálada. Všichni si byli vědomi, že domů už asi s prázdou nepojedeme, ale systém turnaje také nedával nikomu žádnou jistotu. Hráči si po obědě odpočinuli a šlo se na domácí GOOOL Team, který v průběhu turnaje prohrál pouze s výbornou Spartou Praha.Od prvního vhazování bylo poznat, že oba týmy chtějí hrát hokej a hlavně vyhrát. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé, šance se rodily na obou stranách. Přece jen trošku navrch měl domácí GOOL Team a tak po první třetině zaslouženě vedl 2:1. Druhá třetina byla jako na houpačce. Nejprve Goool Team odskočil Bobrům na rozdíl dvou branek a vždy když Bobři vstřelili kontaktní gól, soupeř znovu odskočil. Stav po druhé třetine 5:4 pro domácí. Ve třetí třetině už Bobři vsadili vše na jednu kartu a dobývali obranu domácích. Museli si však dávat pozor na nebezpečné brejky. Při jedné z těchto situací se domácí opět dostali do dvobrankového vedení. Z přemíry snahy tak ke konci došlo i na situaci, kdy bylo našich na ledě o jenoho více. Ani v oslabení však naši nepolevili a do posledních vteřin bušili do domácího gólmana ze všech sil. Nakonec se to nepodařilo, ale z ledu mohli naši kluci odcházet se vztyčenou hlavou.

GOOOL TEAM - HC Bobři Valašské Meziříčí 6:4 (2:1, 3:3, 1:0)
branky Bobrů: Brodek, Komáčka, Brodek, Soška (Sumec) 2. hvězda: Komáčka

Po tomto zápase museli Bobřii čekat jak dopadnou ostatní duely a tím bude určeno konečné pořadí turnaje.

Při závěrečném ceremoniálu pak mohla radost Bobrů a jejich rodičů a fanoušků propuknout naplno. Přes prohru v posledním zápase obsadili Bobři vynikající 3. místo.

Konečné pořadí turnaje:
1. HC Sparta Praha
2. GOOOL TEAM
3. HC Bobři Valašské Meziříčí
4. HC EATON Pardubice
5. HC Příbram
6. HC Slavoj Č. Krumlov
7. HC VOKD Poruba

Nejužitečnějším hráčem týmu HC Bobři byl zvolen Filip Kubenka.

Nejlepším obráncem celého turaje byl vyhodnocen kapitán Bobrů Tomáš Andris.

Sestava HC Bobři Valašské Meziříčí: Postava, Oczadly - Adámek, Andris, Brodek, Denk, Komáčka, Kubenka, Kuchařík, Már, Pernický, Soška, Stodůlka, Sumec, Sviták, Vavřík, Vanduch

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám pomohli a podpořili naše kluky a my mohli spolu se všemi rodiči a příbuznými zažít tento výborně zorganizovaný turnaj a přivézt do Valašského Meziříčí další cenný úspěch. Rodičům děkujeme za neuvěřitelně bouřlivou atmosféru na stadióně.

Velký dík patří zejména vedení klubu HC Bobři Valašské Meziříčí za neuvěřitelnou podporu. Nesmíme zapomenout na trenéra Šilhána, který během dvou let dokázal z našich kluků sestavit tým, který nemusí mít strach ze žádného soupeře. Naopak, každý už dnes ví, že porazit malé Bobry není žádná lehká práce. Velkým vyznamenáním je i skutečnost, že dostáváme pozvání na takto kvalitní turnaje. Poděkování patří také vedoucímu mužstva Michalu Postavovi, který tento turnaj pro Bobry kompletně zorganizoval a stará se o naše kluky po celou sezónu. Samozřejmě nesmíme zapomenout na řidiče CK Valaška, p. Urbana, který nás bezpečně dopravil do Neratovic a zpět. A také firmě MEBES za podporu.

Fotogalerie na oficiálních stránkách turnaje: ZDE nebo také ZDE

Fotogalerie HC Bobři - Pavel Sumec TADY

Autorem reportáže je vedoucí mužstva: Michal Postava

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka