Bobři porazili Wild Aces 7:1

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V přípravném utkání na nový ročník krajského přeboru juniorů, hostili hokejisté Valašského Meziříčí vzdáleného soupeře z Kanady. V krásném souboji dvou hokejových stylů, podpořené skvělou diváckou návštěvou porazili Bobři výběr Kanady 7:1. Po závěrečném hvizdu, následovaly samostatné nájezdy, kdy se postupně vystřídali všichni hráči v poli včetně brankářů. Z této akce přineseme postupně fotogalerii i ohlas domácího trenéra juniorky.

Soupisky obou mužstev:

Valašské Meziříčí – Netolička (31. Změlík) – Kozák, Kolovratník, Krčma J., Prycl, Kajaba, Kabeláč, Varga, Sochora, Bartek, Chrastecký, Knebl, Novosad, Skýba, Bartozel, Krčma R., Valuch, Kašpar, Skypala.

Wild Aces – Donnan (30. Schwartz) – Giannoccaro, St. John Leite, Chapple, Forest-Reid, Fitzgerald, Johns, Young, Hopley, Parete, Dell, Girgis, Rennie, Chambers, Davies, Darling, Thompson, Turpin, Ashby, Sequin, Cote.

Úvodní přátelské utkání bylo pro naše juniory jakoby křest ohněm. Kanaďané hned po vhození úvodního buly totiž vystrčili lokty a začali hrát tvrdý kanadský hokej. Domácí přistoupili na hru hostů a za malou chvíli se to ukázalo i na časomíře trestů. V sedmé minutě byl vyloučen za hrubost Patrik Skýba a za další minutu za ten samý prohřešek šel na trestnou lavici pykat i Martin Kajaba. Wild Aces ovšem tuto příležitost nevyužili. Skóre se otevřelo až na konci šestnácté minuty, kdy domácí, Jiří Novosad poslal puk za záda brankáře Donana. Na odpověď se nečekalo dlouho, v půlce devatenácté minuty se dostal kotouč nešťastně za záda Marka Netoličky, šťastným střelcem se stal Turner St. John Leite. Do kabin šli, ale přeci jenom nakonec spokojenější Bobři, zásluhou Petra Sochory, který sedm vteřin před koncem třetiny vymetl pavučinu v bráně hostujícího golmana a poslal tak domácí do vedení.

Ve druhé třetině se hrálo více do těla, především ze strany Wild Aces, bylo vidět, že se těžko smiřují s průběžnou prohrou v zápase a snažili se Bobry zastrašit. Ti se však tvrdých loktů svého soupeře nezalekli, právě naopak opláceli jim stejnou mincí, i když hráli o poznání čistěji. Bylo to také vidět na poměru vyloučených v druhé třetině – 2:7. Ve třicáté respektive třicáté první minutě proběhlo střídání brankářů, nejprve nahradil Iana Donnana Brian Schwartz, poté Marka Netoličku vystřídal Matěj Změlík. Těžce bude asi na tohle střídání vzpomínat Brian Schwartz, který dostal ani ne po minutě v bráně gól, jehož autorem byl Miroslav Varga, který dostal nabito od Radima Kabeláče. Bobry tím poslal do vedení 3:1 a zároveň ustanovil skóre po druhé třetině, jelikož se v dalších minutách již nic zásadního nestalo.

V poslední třetině bylo vidět, že Divoké Esa (volný překlad Wild Aces) jakoby ztratila dech. U puků byla většinou pomaleji než domácí a jejich hra do těla také začala upadat. A toho dokázali hned domácí využít, nejprve dvacet čtyři vteřin po začátku třetiny zvýšil skóre zápasu na 4:1 Petr Sochora. Další gól přidal ve čtyřicáté páté minutě také Martin Kajaba. Po těchto dvou gólech hra jakoby utichla a procházela se v šedi středního pásma. Tedy až do doby padesáté sedmé minuty, kdy Jan Kozák najel do útočného pásma po pravém křídle a před bránou našel skvěle najetého Tomáše Prycla, který měl již pouze lehkou práci, a sice doklepnout kotouč za záda brankáře Schwartze. Skóre se měnilo ještě jednou, zhruba o minutu později, když Petr Sochora po nahrávce Miroslava Vargy zkompletoval svůj hattrick. Konečný stav utkání byl tedy, i přes dvě vyrovnané třetiny 7:1.

Po konci zápasu následovaly ještě samostatné nájezdy, kterých se účastnil každý člen z obou týmů. Nájezd jel dokonce i brankář Marek Netolička a Ian Donnan ani jeden však svůj nájezd neproměnil a po přátelském podání rukou se šlo do šaten.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka