Soustředění malých Bobříků

V týdnu od 9. do 14. srpna měli malí Bobři pořádně nabitý program. Stejně jako každý rok měli na programu soustředění na ledě.

Program na celý týden byl jednoduchý, ráno sraz na zimním stadionu, rozcvička a první trénink na ledě. Po tréninku se všichni přesunuli na fotbalové hřiště, kde nám pan Hromada připravil oběd. V pondělí pak vyplnila poobědový program návštěva krytého bazénu, v pátek turnaj v bowlingu a ostatní dny se díky krásnému, slunečnému počasí všichni přesunuli na venkovní koupaliště. Po těchto radovánkách následoval odpolední trénink. Ke konci týdne už se tréninky zaměřovaly na sobotní přípravné zápasy proti tradičnímu soupeři, týmu HK Dukla Trenčín. Zejména kluci, kteří nikdy nehráli velký hokej, si museli zvyknout na offside na modré čáře. K překvapení nás všech si tuto herní činnost osvojili velmi rychle.

"Po celou letní přípravu byli kluci výborní, nebyly žádné problémy, naopak. Všichni se snažili makat co nejvíc. Hodně mě taky potěšila skutečnost, že parta, která se tady za dva roky vytvořila funguje dokonale a nově příchozí kluci jsou okamžitě přijati mezi kluky. Uvidíme jak bude vypadat následující sezóna, ale kluci pro přípravu udělali opravdu maximum. Teď budeme hrát nějaké přáteláky a turnaje všech kategorií, ať získáme i herní praxi." řekl po skončetní soustředění hlavní trenér Jaroslav Šilhán.

Zároveň bychom chtěli poděkovat všem rodičům, kteří obětovali dost času a vodili kluky na letní přípravu. Dále firmě Váhala a manželům Denkovým za pochoutky, které klukům i realizačnímu týmu dodávaly energii a sílu a paní Janě Adámkové za vytvoření perfektního zázemí během soustředění.


Čtvrté třídy:
V sobotu se všichni dočkali prvního letošního zápasu. Nejprve byl na programu zápas "4" tříd. Uvozovky jsou zde na místě, protože v týmu Bobrů nastoupil pouze jeden čtvrťák. Zbytek týmu byli třeťáci i prvňáci! V první třetině však naši hráči svého soupeře dokonale zaskočili bojovností. První lajna (Adámek, Kelnar, Stodůlka, Sviták, Frieb) si se svým o hlavu vyšším soupeřem dokonale pohrávala a vytvořili si spoustu vyložených příležitostí. Pohříchu jen dva puky skončily za brankovou čarou. Druhá lajna vytvořená s mladších kluků (Převor, Veselá, Ondřej, Siner, Smejkal, Komáčka, Leták) zase statečně odolávala nájezdům soupeře a nesmírnou bojovností vyrovnávali herní, věkový i výškový handicap.

Druhou třetinu Trenčín převzal otěže hry a vytvořil si nespočet vyložených šancí. Díky výbornému výkonu brankáře Bobrů Michala Postavy a perfektně vyřešeným brejkovým situacím udrželi naši jednobrankové vedení.

Poslední třetina se hrála nahoru dolů, šance se střídaly na obou stranách. Nejprve Trenčín vyrovnal, ale díky parádní kombinaci celého prvního útoku nakonec strhli vítězství na svou stranu Bobři. Závěrečný nápor, včetně hry bez brankáře už Bobříci zvládli a mohli se tak radovat z prvního vítězství nad Trenčínem vůbec. Po 5 ti bodech si v utkání připsali 2 hráči první pětky. Lukáš Adámek (0+5) a Marek Kelnar (4+1).


HC Bobři - HK Dukla Trenčín 6:5 (2:1, 3:3, 1:1)

Branky Bobrů: 5. Kelnar (Adámek, Sviták), 7. Frieb (Adámek), 20. Kelnar (Adámek, Stodůlka), 21. Kelnar (Adámek), 28. Kelnar (Stodůlka), 38. Stodůlka (Adámek, Kelnar)
Branky Trenčína: 8. Ďurina (Moreček, Honečková), 18. Šury (Šalát), 19. Ferenyi (Maniaček), 21. Maniaček, 34. Šury (Honečková)

Sestava HC Bobři: Postava - Adámek, Kelnar, Stodůlka, Sviták, Frieb, Převor, Veselá, Ondřej, Siner, Smejkal, Komáčka L., Leták


Páté třídy:
Poté nastoupili ke svému zápasu hráči pátých tříd. Bobři ve značně okleštěné sestavě drželi se svými vrstevníky z Trenčína dlouho krok. První třetina byla velmi vyrovnaná. Šance byly na obou stranách, ale střelci ztroskotávali na dobře organizované obraně o pozorných brankářích. Přesto hosté dostali jednou puk za záda domácího gólmana a tak byl výsledek po 1. třetině 0:1. Druhá třetina se nesla ve snaze Bobrů vyrovnat utkání. Tato snaha s sebou nesla samozřejmě chyby, které soupeř naštěstí netrestal. To neplatilo v 5. minutě druhé třetiny, kdy přečíslení naší obrany soupeř přece jen využil a odskočil na rozdíl dvou branek. Naši však zareagovali velmi rychle a po souhře druhé lajny byl na posledním u puku Michal Bártek, který snížil na 1:2. Konec druhé třetiny poznamenalo zranění domácího obránce Tomáše Denka, kterého puk nešťastně trefil do nekryté části. Přes obrovskou snahu se vrátit zpět do zápasu bylo jasné že to nepůjde. Bobři tedy museli hodně točit sestavou, protože dohrávali na 9 hráčů, z toho pouze 3 obránci. Ke konci druhé třetiny, se taky po obrovské chybě prvního útoku, kdy se špatně hráči rozestavili, dostal Trenčín opět do dvoubrankového trháku. Třetí třetina byla ze strany Bobrů hrána s obrovskou bojovností, ale také všem rychle ubývalo sil, protože na místě obránce se museli točit všichni. Pochvalu zaslouží všichni, ale ocenit musíme výkon kapitána Tomáše Andrise, který téměř neopouštěl ledovou plochu. Výbornou formu na začátku sezóny ukázal také brankář Evžen Oczadly. Našim se ještě podařilo snížit zásluhou dvojice Brodek, Komáčka, ale proti Trenčínu už to nestačilo. Soupeř sí vítězství pojistil ještě dvěma góly. Bojovnost, obrovské srdce a snahu však malým Bobrům nikdo nemohl upřít a ti kráčeli z ledu se vztyčenou hlavou.


HC Bobři - HK Dukla Trenčín 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky Bobrů: 27. Bartek (Škrhla, Gorej), 46. Brodek (Komáčka)
Branky Trenčína: 11. Kollár (Okuliar, Minárik), 39. Kollár (Okuliar), 52. Gimecký (Minárik), 59.Okuliar (Minárik)

Sestava HC Bobři: Oczadly - Andris, Brodek, Denk, Gorej, Mžik, Kubenka, Kuchařík, Komáčka, Škrhla, Bártek

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka