V dalších zápasech čtvrťáků se radovali i jejich soupeři

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V minulém období měli napilno i hráči 4.tříd Bobrů. Nejprve zajížděli k derby na led VHK Vsetín , poté předehrávali zápas na ledě PSG Zlín a vše zakončili domácím zápasem proti Uherskému Hradišti. Pojďme si postupně jednotlivé zápasy rozebrat.

Nejprve se hrálo na Lapači. Do zápasu vstoupili lépe domácí, když situaci 2 na 1 využil Daniel Paťava. Bobři však nesložili zbraně a tlačili se do zakončení s cílem vyrovnat. Hru dopředu podporovali i obránci, ale to byla voda na mlýn vsetínským hráčům, kteří měli několik brejkových situací. Nakonec se Bobrům podařilo vyrovnat, když Vojta Pernický upláchl všem a blafákem nedal brankáři šanci. 1:1.

Ve druhé třetině byl obraz hry podobný. Vsetín využíval chyb v obraně a opět několikrát uháněli, v přečíslení, na brankáře Bobrů. Jeden z těchto brejků domácí využili a opět Daniel Paťava strhnul vedení na stranu Vsetína. Bobři se do šancí taky dostávali, ale po hříchu trefovali zejména betony domácího brankáře. Ke konci druhé třetiny se Bobrům přece jen podařilo vyrovnat, když Daniel Stodůlka vyřešil situaci, tváří v tvář brankáři, perfektním bekhendovým blafákem. 2:2.

Při nástupu do třetí třetiny bylo zřejmé, že další gól může být rozhodující. Vsetín zle zatápěl Bobří obraně a přesnými přihrávkami se na dlouhé minuty usazoval v útočném pásmu. Bobři proti tomu vyráželi k rychlým protiútokům, ale ani jeden ze střelců nedokázal dopravit puk za brankovou čáru. Rozhodla opravdu jediná situace. Vsetín opět roztočil kolotoč přihrávek v útočném pásmu. Rozhodčímu sice pod nohami ležel hráč Bobrů, po zásahu hokejkou, nicméně hra přerušena nebyla. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval nejlepší hráč zápasu Daniel Paťava. Jeho střelu ještě brankář Bobrů vyrazil, ale proti dorážce Kryštofa Šánka byl bezmocný 3:2. Bobři se pak marně snažili vyrovnat. Při této snaze se obránci nechávali strhnout hrou dopředu a toho domácí využívali k rychlým protiútokům. Při závěrečné powerplay, už domácí žádný závar nepřipustili a sami mohli pojistit svůj náskok.

Po zápase řekl trenér Šilhán: „ Nevím, jestli je to prostředím Na Lapači, ale není to poprvé, kdy tady hrajeme ustrašeně, neproměníme velké šance a děláme obrovské individuální chyby v obraně. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát a předvést svou hru, ale dnes asi domácí chtěli víc vyhrát. S takovými chybami se prostě vyhrát nedá. My se musíme z tohoto zápasu poučit a jít dál.“.

VHK Vsetín – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: Paťava 2, Šánek (Paťava) – Pernický, Stodůlka

Sestava Bobrů: Postava – Adámek, Pernický, Stodůlka, Kelnar, Sviták, Siner, Frieb, Žlebek, Ondřej, Smejkal, Hruška, Hrabovský, Převor, Vávra

Dalším soupeřem byl celek PSG Zlín. V PSG Aréně hráli vždy Bobři výborné zápasy. Díky nemocem však do Zlína odjíždělo pouze 12 statečných. Soupeř nastoupil s kompletními třemi formacemi a na ledě to bylo znát. Naši hráli na 2 pětky a závěr zápasu dokonce na jednu formaci. Zlínští zatlačili Bobry do útočného pásma a ostřelovali z každé pozice. Na vedoucí branku domácích stihli Bobři odpovědět ještě v první třetině, když se individuálně prosadil Vojta Pernický.

Druhá třetina věrně kopírovala tu první. Domácí do nás bušili co to dalo a Bobři s vypětím všech sil odolávali. V posledních minutách už ale hráz povolila. Nejprve domácí po sérii přihrávek, střelou alá „Jaškin“, vrátili vedení na svou stranu. A hned po vhazování vytvořili velký závar a po několika střelách protlačili puk za záda našeho brankáře. O přestávce trenér Šilhán vytýkal hráčům stále se opakující chyby v obraně.

Do třetí třetiny nastoupili Bobři s odhodláním odevzdat na ledě všechno. Přestože průběh zápasu nasvědčoval debaklu, vzali si hráči trenérova slova k srdci. Tlak Zlína sice nepolevil, ale naši se začínali dostávat před brankáře domácích. A když v obranném pásmu vybojoval puk Vojta Pernický a přes Lukáše Adámka pláchnul Daniel Stodůlka, bylo to najednou jen o gól. S blížícím se koncem zápasu stáhl trenér sestavu na 5 hráčů (Adámek, Pernický, Sviták, Stodůlka, Kelnar). Tato pětice odehrála poslední 4 minuty bez střídání. Při náporu v poslední minutě byl vyloučen Vojta Pernický a zdálo se, že je po naději. Trenér domácích si vzal oddechový čas a tím paradoxně pomohl Bobrům. Naši si stihli chvíli oddechnout a trenér Šilhán vymyslel plán na vyrovnání. Tento tah dokonale vyšel. Daniel Stodůlka vyhrál buly, Lukáš Adámek poslal do brejku Marka Kelnara, který 12 sekund před koncem, dokonalým blafákem dílo dokonal. 3:3

Po zápase řekl trenér Šilhán: „Dnes se to hodnotí těžko. Po dvou třetinách mohlo být po zápase a my odjížděli s výpraskem a ostudou. Dohrávat zápas na pět hráčů není dobré, ale nás sráží k zemi obrovské individuální chyby. Když k tomu přidám marodku, tak musíme přiznat, že bod je pro nás zlatý. Je třeba pochválit nejen těch pět hráčů, kteří tam nechali všechno, ale výkon, který dnes předvedl brankář Michal Postava, jsem dlouho neviděl. Poměr střel v zápase 79:16 hovoří za vše! Shodli jsme se s trenérem domácích, že jsme „z ničeho upletli bič!“ Bod, který jsme mohli získat na Vsetíně, si vezeme nečekaně ze Zlína“

PSG Zlín – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:3 (1:1, 2:0, 0:2)
Branky Bobrů: Pernický, Stodůlka (Adámek, Pernický), Kelnar (Adámek, Stodůlka)

Sestava Bobrů: Postava – Adámek, Pernický, Siner, Sviták, Kelnar, Stodůlka, Ondřej, Frieb, Hrabovský, Smejkal, Vávra

V posledním zápase uplynulého období jsme hostili na domácím ledě celek Uherského Hradiště. Naši do zápasu nevstoupili šťastně. Hned v první minutě vyrobili obránci hrubku a dvojice Krátký, Dobiáš zajistila hostům vedení. Naši opět předváděli festival neproměněných šancí. A tak platilo staré známé: „nedáš-dostaneš“. Opět se o to postarala dvojice Krátký, Dobiáš. Naši do konce první třetiny stačili snížit, když si puk ve skrumáži před bránou našel Erik Siner.

Druhá třetina začala stejně jako první. Naši hned po pěti vteřinách faulovali a hosté proměněným trestným střílením odskočili na rozdíl dvou branek. Potom se až do konce třetiny strhla pěkná přestřelka. Nejprve Lukáš Adámek po přihrávce Marka Kelnara snížil. Potom zase hosté skórovali Dobiášem. Dvě minuty na to skóroval opět Lukáš Adámek tentokrát z TS. Minutu na to dovršil hattrick hostující Dobiáš. Ani domácí Lukáš Adámek nechtěl zůstat pozadu a opět snížil na rozdíl jediné branky. Když potom domácí Jan Leták vyrovnal, zdálo se, že by Bobři mohli tento zápas otočit. Potom však nastal úplný kolaps obrany. Během posledních minut druhé třetiny vstřelili hosté dvě branky a opět se utrhli.

V poslední třetině Bobři, ve snaze vyrovnat, vrhli všechno do útoku. Pohříchu se žádná z šancí neujala. Naopak hosté v 6. minutě svůj náskok ještě pojistili. Do konce třetiny už malí Bobři recept na obranu Hradiště nenašli.

Trenér Šilhán po zápase řekl: „Hradiště nám prostě nesedí. Dnes neměl svůj den skoro nikdo. Od brankáře po posledního útočníka. Lukáš Adámek dal sice 3 branky, ale nikdo se k němu nepřidal. Tolik neproměněných šancí, to je zlé. Kdybychom po první třetině vedli o 6 gólů, nikdo se nedivil. Na tréninku to prášíme do brány a přijde zápas a my trefujeme brankáře do betonů, nebo bránu netrefíme vůbec. Dnes jsme si o prohru sami řekli. Naštěstí máme týden volno, tak se dají do kupy nemocní a nezbývá nám nic jiného, než poctivě trénovat. Dnes mi tam navíc chybělo to, co nás vždy zdobilo. Bojovnost a srdce. Bez toho to nejde.“

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Uherské Hradiště 5:8 (1:2, 4:5, 0:1)
Branky Bobrů: Siner, Adámek (Stodůlka), Adámek TS, Adámek (Stodůlka), Leták (Převor)

Sestava Bobrů: Postava – Adámek, Frieb, Leták, Kelnar, Ondřej, Siner, Smejkal, Stodůlka, Sviták, Vávra, Hruška, Převor

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka