Mladší žáci se zúčastnili turnaje 5.tříd v Ostravě a obsadili třetí místo!

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Mladší žáci HC Bobři Valašské Meziříčí se zúčastnili o vánočních svátcích turnaje 5.tříd v Ostravě -Porubě, kde se střetli postupně s těmito soupeři: HC RT Torax Poruba, HC Vítkovice Steel, HC Olomouc, HC Slezan Opava, SHKm Hodonín . Po bojovném výkonu nakonec odjížděli malí Bobři z turnaje s úsměvy na tvářích, neboť skončili v celkové velké konkurenci na skvělém třetím místě.

Ještě, než se poohlédneme za celým turnajem, pojďme si připomenout výsledky mladších žáků.

Mladší žáci (5-té třídy) mají za sebou polovinu soutěže. V prosinci odehráli 4 mistrovské utkání z nichž 3x vyhráli a 1x prohráli:

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Kroměříž B 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

HC Bobři Valašské Meziříčí – TJ Slavoj Český Těšín 19:1 (4:0, 7:1, 8:0)
(jednalo se o odložené utkání z 21.11.2010, které se neodehrálo pro marodku soupeře)

TJ Slavoj Český Těšín – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:9 (0:2, 2:4, 3:3)

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Uherský Brod 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Aby si udrželi Bobři slibně stoupající formu, tak se o vánoční přestávce zúčastnili kvalitně obsazeného dvoudenního Silvestrovského turnaje 5. Tříd v Ostravě.

Dějištěm „Silvestrovského turnaje 5. tříd“ se stala Ostrava – zimní stadion SAREZA v Ostravě Porubě. Ten poskytnul od 28. do 29.12.2010 kvalitní zázemí pro celkem šest účastníků turnaje:
HC RT Torax Poruba
HC Vítkovice Steel
HC Olomouc
HC Slezan Opava
SHKm Hodonín
HC Bobři Valašské Meziříčí

Hrací systém „každý s každým“ dal možnost změřit si svoje síly se všemi účastníky turnaje, takže naši borci mohli srovnávat hokejovou úroveň v rámci jednotlivých moravských celků. V rámci prvního dne odehráli mladí Bobři 3 utkání, druhý den pak odehráli 2 utkání.

Do prvního utkání nastoupili Bobři proti nám neznámému celku z Hodonína. Utkání začalo velmi opatrně a hrálo se spíše na jistotu. Poté co kluci zjistili, že soupeř se dá zdolat, začali si více věřit v koncovce a vytvořili soustavný tlak na bránu. Výsledkem bylo první vítězství v turnaji:

HC Bobři Valašské Meziříčí - SHKm Hodonín 5 : 3

Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější. Soupeřem byly „téměř domácí“ Vítkovice Steel. Štěstěna se každou chvíli přikláněla k někomu jinému podle toho, jak se přelévalo vedení v zápase. Ve vyrovnaném a dramatickém utkání nedovedl nikdo vstřelit rozhodující branku a tak se soupeři rozešli za nerozhodného stavu:

HC Vítkovice Steel - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:4

Třetí utkání bylo plánováno na 17 hodinu. Soupeřem byl tentokráte jeden z favoritů turnaje a to HC Slezan Opava. O tom, jak kvalitní je to soupeř se kluci přesvědčili již v průběhu první třetiny, která skončila 1:2 v náš neprospěch.
Do začátku druhé třetiny ještě dovedli Bobři držet krok, ale za stavu 1:4 se herně velmi výrazně propadli a nedovedli najít lék na střeleckou potenci svého soupeře. Zřejmě již únava, nebo ztráta motivace se postaraly o to, že se ukazatel skóre zastavil až za stavu 1:9 a ukončil tak trápení Bobrů. „Možná zbytečně odevzdané utkání nás stálo dva body, které nám mohou při závěrečném účtování chybět“ řekl po zápase šéftrenér mládeže Jarda Šilhán a dodal: „Na tomto turnaji je každý soupeř k poražení. Jde jenom o to, zda jsme schopni v utkání nahradit naše nedostatky oproti soupeři bojovností, odhodláním a srdíčkem, které musíme na ledě bezezbytku nechat“.

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Slezan Opava 1 : 9

Druhý den turnaje opět nezačal dobře. Jakoby první třetina ještě patřila ke včerejšímu nepovedenému utkání s Opavou. Nedařilo se téměř nikomu a propadali jsme se ve všech herních činnostech. Po první třetině však kluci odložili ostych a zbytečný respekt ze soupeře a začali bojovat. Postupně začali snižovat nepříznivé skóre a na konci zápasu už víceméně hráli prim. Vytrvalý tlak však začal pozdě a nebýt první třetiny, mohli by se Bobři zcela určitě radovat z vítězství. Na zvrat v utkání bylo zoufale málo času, ale s tím už se v závěru utkání museli smířit všichni Bobři.

HC Olomouc - HC Bobři Valašské Meziříčí 7 : 5

Do posledního (pátého) utkání nastupovali Bobři s jasným cílem. Pouze vítězství v utkání s domácím HC RT Torax Poruba jim dávalo šanci stanout na bedně a získat tak placku. Všechny ostatní možnosti už znamenaly pouze horší umístění a to bylo zřejmě pro malé Bobry nepřijatelné. Na tento zápas se soustředili jak všichni hráči, trenéři, tak i všichni rodiče, kteří přijeli na turnaj podporovat své ratolesti. Na tribuně se jim podařilo vytvořit pro naše kluky téměř domácí atmosféru. Malí Bobři, hnáni „domácím publikem“, vlítli na soupeře tak důrazně, že si vytvořili velmi slibný náskok 0:3. Z tohoto náskoku pak těžili po celý zbytek utkání. Výbornou útočnou hrou se jim povedlo téměř okamžitě odpovědět i na každou obdrženou branku, takže si téměř celé utkání udržovali Bobři dvoubrankový odstup. Horké chvilky nastaly při vyloučení a při závěrečném tlaku soupeře ve třetí třetině. Tehdy své družstvo podržel brankář Bobrů Michal Postava, který chodí teprve do třetí třídy. Ustál závěrečný tlak a výrazně dopomohl k vítězství malých Bobrů.

HC RT Torax Poruba - HC Bobři Valašské Meziříčí 2 : 4

Vítězství v zápase znamenalo i při rovnosti bodů s domácím HC RT Torax Poruba vynikající 3 místo, protože prvním kritériem při rovnosti bodů bylo právě vzájemné utkání.
Konečná bilance Bobrů byla: 2x vítězství, 1x remíza a 2x prohra.

Turnaj i přes velmi dobré umístění ukázal, že je na čem pracovat, pokud se chceme přiblížit k těm nejlepším celkům. I když jsme na turnaj odjížděli s nekompletní sestavou kvůli marodce a to s 12-ti kluky ve hře a jedním brankářem (a to ještě ze 3-tí třídy), tak jsme rozhodně neudělali na turnaji ostudu. Škoda jen, že žádný z hráčů Bobrů neobdržel žádnou z individuálních cen pro nejlepšího hráče turnaje. Po předvedeném výkonu v posledním utkání by si ji zasloužili téměř všichni, ale minimálně by slušela našemu brankářovi Michalovi Postavovi.

Velký dík patří všem, kdo se nějakým způsobem na turnaji podílel. Organizátorům turnaje za jeho bezchybné uspořádání, hráčům za bojovnost a předvedené výkony a v neposlední řadě i rodičům za nezapomenutelné chvíle na tribuně, v šatně a na hotelu.

Medaile mladším žákům za třetí místo předávali Pavel Šebesta a Dalibor Sochorek.

Sestava Bobrů:
Postava Michal, Andris Tomáš, Brodek Jiří, Denk Tomáš, Kelnar Marek, Komáčka Petr, Kubenka Filip, Pavlíček Dominik, Pernický Vojtěch, Stodůlka Daniel, Sviták Matěj, Škrhla Michal, Vanduch Dominik

Konečné umístění:
1. HC Olomouc
2. HC Slezan Opava
3. HC Bobři Valašské Meziříčí
4. HC RT Torax Poruba
5. HC Vítkovice Steel
6. SHKm Hodonín

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka