V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Hokejisté Valašského Meziříčí nezvládli důležitý zápas na ledě Drtičů z Hodonína a jejich šance na postup do play-off jsou tak už pouze teoretické. Bobrům nevyšel vstup do utkání a v 11. minutě už prohrávali o tři branky. Pak se jim na chvíli podařilo zastavit brankostroj domácích, jenomže ve třetí třetině se rozjel opět naplno a Krumpoch musel lovit během čtyř minut čtyřikrát puk ze své sítě. Na konci zápasu svítila na světelné tabuli ostudná jedenáctka. Bobři se dokázali během zápasu prosadit čtyřikrát, když se mezi střelce zapsal dvěma trefami Lukáš Bacul a po jedné přidali Přemysl Vašut a Jakub Musil.
2. liga - skupina Východ 2010/2011, 34. kolo, sobota 22.1.2011
Hodonín
Valašské Meziříčí
11:4
(4:1, 2:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 4. Hoza (Beňa), 8. Peš (Flamík, Jurásek), 11. Hoza (Kuba, Tomášek), 18. Kuba (Hoza, Tomášek), 27. Jurásek (Flamík, Peš), 30. Flamík, 41. Flamík (Rehuš, Jurásek), 47. Barták (Korotvička, Miklík), 48. Barták (Vaškovič), 50. Jurásek (Hoza), 51. Jurásek (Flamík) - 17. Bacul L., 29. Bacul L. (Bacul R.), 43. Vašut (Balga), 48. Musil (Balga, Varga Mi.). Vyloučení: 4:5, navíc Komárek, Rehuš (oba HOD), Martiník, Bacul L. (oba VAL) 5 min. a do konce utkání, Krumpoch (VAL) 10 min Využití: 1:0 V oslabení: 1:1 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:4, 11:4.
Hodonín: Peksa (Rajčák) - Flamík, Salajka, Pokorný, Komárek, Šindelář, Beňa, Podešva, Miklík - Peš, Júrásek, Rehuš - Vaškovič, Korotvička, Barták - Hoza, Tomášek, Kuba - Zelinka, Vrba L..
Valašské Meziříčí: Krumpoch (47. Mocek) - Blažek, Bokroš, Musil, Martiník, Matějný, Bacul L., Varga Miroslav, Palik, Mikel, Tatarčík, Varga Martin, Varga D., Dvořák, Vašut, Matuštík, Bacul R., Balga.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Začátek utkání s Valašským Meziříčím se nesl ve smutném duchu. Fanoušci i hráči se minutou ticha rozloučili s věrným fanouškem Drtičů Zbyňkem Šillerem, který zemřel tuto středu ve věku nedožitých 25 let.

Drtiči do utkání nastoupili ve třetím útoku s uzdraveným Michalem Kubou, který v sestavě chyběl od začátku prosince. Do branky se opět postavil Marek Peksa, na protější straně hájil brankoviště Bobrů hrdina posledního vzájemného střetnutí Michal Krumpoch.

A hostující golman si od úvodních vteřin rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Drtiči se, jak je jejich dobrým zvykem, do svého soupeře zakousli a od prvního buly motali hlavy bránícím se Bobrům. První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Na začátku čtvrté minuty našel Beňa výborně Michala Hozu, který svůj blafák provedl s ledovým klidem a poslal Drtiče do vedení.

Brzké vedení pomohlo jak hráčům SHK, tak i zmrzlým fanouškům v ochozech hodonínského zimního stadionu, kteří pookřáli a hnali své oblíbence ještě více kupředu. Oranžovo-modří lítali po celém kluzišti a soupeř chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. Vaškovičovu skrytou střelu ještě Krumpoch zneškodnil, v osmé minutě už ale musel lovit podruhé puk ze své sítě. Flamík našel najíždějícího Petra Peše, který uklidil puk přesně k tyči hostující branky.

Bobři byli jako opaření, všude byli o krok pozadu a domácí pětka si chvílemi v obranném pásmu soupeře dělala doslova, co je napadlo. Jeden takový závar musela hostující obrana řešit až za cenu dvou faulů, jejíchž autorem byl Blažek, který si tak šel na 2+2 minuty odpočinout na trestnou lavici. A domácí vyloučení nelítostně trestali. Přesně v polovině první části se podruhé zaskvěl Michal Hoza, který opět nedal Krumpochovi šanci a hosté byli zralí na ručník.

Pár vteřin po návratu Blažka na led byla vrátka na trestné lavici hostí opět otevřena a opět se vylučovalo na 2+2 minuty - provinilcem byl tentokrát Palík. Drtiči dál svírali svého soupeře a ostřelovali jeho klec. Dvakrát pálil nebezpečně Jurásek, po něm i Korotvička, ale hostům se tentokrát podařilo celé oslabení přečkat. Navíc čtyři vteřiny před koncem trestu hosté z ničeho nic uhodili. Lukáš Bacul sice Peksu nepřekonal, ale vracející se Komárek, který obětavě skočil po ujíždějícím forvardovi Bobrů, si nešťastně srazil rukou puk do vlastní brány.

Hosté po chvilce hráli v pěti, ale na obrazu hry se to nikterak neprojevilo. Puk se pořád pohyboval především před Krumpochem a Drtiči dál pokračovali v úspěšném dobývání hostující klece. Uklidnění přišlo po necelé minutě od nešťastného Komárkova vlastence, když se po přihrávce Hozy trefil navrátilec do sestavy Michal Kuba. Tři minuty před koncem první části tak domácí opět vedli pohodlným tříbrankovým rozdílem. V samotném závěru prvního dějství byl ještě vyloučen střelec čtvrté branky Drtičů, ale na skóre se do konce třetiny už nic nezměnilo.

Hosté pokračovali v početní výhodě i na začátku druhé části, tu ale na delší dobu přerušil nenápadný souboj uprostřed hřiště, po kterém na ledě zůstal ležet hostující Dvořák. Nakonec k němu byl přivolán i lékař a hostující obránce odjel za jejich pomoci a za potlesku přítomných diváků s bolestivou grimasou na střídačku. Pětadvacetiletý zadák Valmezu utkání kvůli naraženému hrudníku nedohrál. Ale nebyl sám.

Po třech minutách hry ve druhé části se pozornost všech upnula na střed hřiště, kde se odehrál pěstní souboj mezi domácím Komárkem a hostujícím Martiníkem. Obránce Drtičů potrestal předchozí Martiníkův faul na Vaškoviče rychle a rázně. Bitka skončila po pár úderech, když hostující útočník spadl na zem. Oba dva kohouti vyfasovali za boxerskou vložku trest na 5 minut plus do konce utkání a hodonínský zimní stadion se dostal poprvé do pořádného varu.

Rohovnické představení nakoplo jak hráče, tak hlavně fanoušky, kteří vytvořili atmosféru hodnou vyřazovacích bojů. Nálada se domácím fanouškům ještě o stupeň zvýšila v polovině sedmadvacáté minuty. Flamíkovu prudkou příhru sice Zdeněk Jurásek nezpracoval, k puku se ale přece jen dostal a brankou z úhlu zostudil Krumpocha v bráně tak, jak to snad umí jen hodonínská „devatenáctka“.

Hra se přiostřovala, hosté byli hodně dole a nejednou se uchýlili k ne úplně fair zákrokům. Za všechny vzpomeňme zbourání Beni Robinem Baculem, které hodně nahlas volalo po dvouminutovém trestu. V osmadvacáté minutě se hosté dočkali po úvodním vlastním gólu vlastně své první trefy v zápase. Lukáš Bacul protlačil puk až za Peksova záda a snížil opět na rozdíl tří branek. Minutu po hostujícím snížení šel za katr domácí kapitán Pokorný a hosté se mohli nadechnout k možnému obratu, opak byl ale pravdou.

Ve vlastním oslabení obral Bobry ve středním pásmu o puk Boris Flamík, udělal pár rychlých kroků a kousek za modrou čarou vyslal projektil na Krumpochovu klec. Nechytatelná střela zaplula za bližší tyč hostující svatyně. Hosté, zaskočeni další inkasovanou brankou, se ve zbytku přesilovky nezmohli na žádné ohrožení Peksovy brány a Drtiči tak své oslabení v pohodě ubránili.

Do konce druhé části se ještě několikrát vylučovalo - přesněji jednou na straně domácích a dvakrát na straně hostů, ale i když se domácí mužstvo dostalo do několika slibných pozic, Krumpocha už do sirény oznamující konec druhé třetiny nepřekonali. Po čtyřiceti minutách tedy vedli hodonínští Drtiči nad Valašským Meziříčím jasně 6:2 a do poslední třetiny mohli svěřenci dua Číhal - Šifl nastoupit v naprosté pohodě.

A svou pohodu demonstrovali hodonínští hokejisté po necelé minutě posední části. Jurásek nahrál Rehušovi, ten viděl volného Borise Flamíka a obránce SHK vstřelil svou druhou branku v utkání. Po minutě a půl sice hosté opět korigovali, když Přemysl Vašut silou vůle protlačil kotouč pod Peksou těsně za brankovou čáru, ale pány na ledě byli pořád domácí hráči. O osmou branku se pokoušel Vaškovič, chvíli po něm i Rehuš, Krumpoch ale zatím držel své mužstvo od debaklu.

V sedmačtyřicáté minutě už ale ani on nedokázal zabránit dalšímu puku v síti Bobrů. Korotvičkou střelu ještě dokázal hostující brankář vyrazit, ale jen před sebe, kde číhal dobře postavený Roman Barták, který zaznamenal už osmou trefu domácích a vyhnal nešťastného Krumpocha na střídačku. Na jeho místo nastoupil třiadvacetiletý Jakub Mocek, který letos odchytal v celé sezoně pouhé dvě minuty. Po brankářské rošádě se hostům podařilo ještě jednou skórovat.

Minutu po Bartákově osmém hřebíčku do bobří rakve se do brejku dostali tři hostující hráči a na konci kombinace byla střela Jakuba Musila z první, proti které neměl Peksa nejmenší šanci. Drtiči ale byli k neudržení. Fanoušci už po Bartákově gólu začali vyvolávat „deset, deset“, a přesně dvanáct minut před závěrečnou sirénou bylo splnění tohoto přání ještě blíž. A byl to opět Roman Barták, který prostřelil po minutě a tři čtvrtě nového muže v brance Bobrů a stejně jako jeho kolegové Flamík a Hoza vsítil svou dnes již druhou branku.

Posledních dvanáct minut hry mělo za rozhodnutého stavu odpovědět už jen na jednu jedinou otázku - jestli dokáží hodonínští hokejisté poprvé v letošním ročníku vstřelit v jednom zápase deset branek. A odpověď byla na světě už po necelých dvou minutách hry. Hoza parádně načasovanou žabičkou vyslal do samostatného úniku Zdeňka Juráska, který nejprve s přehledem zpracoval puk na modré, aby si pak pohrál s bezmocným Mockem v brance Valmezu a vytoužená desítka byla na světě.

Radost v ochozech pomalu ještě nestihla utichnout a Drtiči vstřelili jedenáctou branku, jejíž autorem nebyl nikdo jiný, než Zdeněk Jurásek, kterému se touto trefou podařilo zkompletovat hat-trick. Střelecké představení ocenil jeden z nejvěrnějších fanoušků přezdívaný „Sep“ po americku - kšiltovkou SHK , která z jeho ruk letěla na ledovou plochu. Bobři se už viděli v autobuse na cestě domů a Drtiči dál zatápěli hostující obraně.

Dalších branek se ale tisícovka spokojených fanoušků nedočkala. Čtyři minuty před koncem se ale dočkala druhého boxerského přídavku. Jeho protagonisty byli: za Hodonín Branislav Rehuš a za Valašské Meziříčí Lukáš Bacul. Stejně jako v prvním případě vyhrál na body jednoznačně domácí borec a tak jako před nimi Komárek s Martiníkem, i Rehuš a mladší z Baculů zamířili do kabin.

Na konci zápasu si hodonínští hokejisté užívali zasloužených ovací svých fanoušků a po závěrečném hvizdu se mohli pustit do oslav jasného vítězství ve velmi důležitém zápase. Úplně na závěr si s fanoušky užil skvělé nálady i brankář SHK Marek Peksa, který, jak už je jeho dobrým zvykem, dokázal z vděčných fanoušků, vydoloval poslední zbytky sil a hlasivek. Drtiči porazili po výborném výkonu Bobry zcela zaslouženě a jednoznačně 11:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák (Valašské Meziříčí):
Je to ostuda, takhle se o playoff nehraje, jsem zklamaný přístupem některých hráčů. I když za stavu 7:2 se mužstvo už spatně motivuje, ovšem úvod a nástup do utkání společně s individuálními chybami rozhodly zápas, Hodonín nás jednoznačně přejel a s takovou hrou bychom stejně v playoff neměli co dělat! Hlavně se musím omluvit divákům, celou sezónu za námi jezdí a tady takovou hru si určitě nezaslouží. Pro nás sezóna co se týká playoff skončila, ale neskončila ještě sezóna úplně, a tak budeme chtít aspoň v těch domácích zápasech udělat divákům radost a budeme to hrát už jenom pro ně. Jelikož nemůžeme už ani postoupit, ani sestoupit, tak to budeme už jenom prakticky dohrávat. Bude sice těžké motivovat hráče, ale hlavně ti mladí a ti, co by měli dostat příští rok příležitost, tak si snad uvědomí, že se bude hrát o další rok, o sponzory, diváky a podobně. Co se týká Ondřeje Dvořáka, tak má více-méně pouze naražený hrudní koš, byl na rentgenu, takže by měl být v pořádku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Michal Václav | 21. 1. 2011

Bobři zajíždějí k Drtičům, dokáží přivést důležité body?

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka