Bobři nezvládli zápas s Technikou

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Hokejisté Valašského Meziříčí prohráli v důležitém zápase s brněnskou Technikou na domácím ledě vysoko 3:6. Bobrům se stejně jako před týdnem nepovedl vstup do utkání a v první třetině už prohrávali 1:4. Bobři ve zbytku zápasu sice zlepšili svůj výkon, ale Technika měla ve své bráně mága Ondřeje Jirkůva, který přiváděl valašskomeziříčské hráče k šílenství. Mezi střelce se na straně Bobrů zapsal pouze jeden hráč a to Róbert Balga, který si tak připsal hattrick.
2. liga - skupina Východ 2010/2011, 37. kolo, středa 2.2.2011
Valašské Meziříčí
Technika Brno
3:6
(2:4, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Balga (Varga Mir.), 20. Balga (Vašut), 55. Balga (Bacul R., Vašut) - 2. M. Brzobohatý, 11. Mráz (Česnek), 14. Habrovec (Brzobohatý, Benýšek), 17. Česnek (Benýšek), 34. Bělohlávek (Hájek), 49. Benýšek (Odehnal) Vyloučení: 5:8 Využití: 1:2 Rozhodčí: Šutara - Řezáč, Tuizel Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6, 3:6.
Valašské Meziříčí: Mocek (Popovič) - Bacul L., Bacul R., Balga, Blažek, Bokroš, Matějný (A), Mikel, Palík, Růčka, Tatarčík (A), Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Vašut (C)
Technika Brno: Jirkův (Novák) - Lysoň, Hájek, Habrovec (C), Blaha, Strýček (A), Úlehla, Mráz, Bělohlávek, Česnek, Brzobohatý, Benýšek (A), Odehnal, Šrámek, Jelínek, Šedý

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas mezi Bobry a Technikou začal velkou šancí Lukáše Bacula. Bohužel pro něj a valašský tým, hostující Ondřej Jirkův jeho šanci zlikvidoval. A tak přišlo staré známé – nedáš dostaneš. V první vážnější šanci hostující Techniky se prosazuje střelou k tyči Michal Brzobohatý a posílá hosty do jednobrankového vedení. Bobry rychlá inkasovaná branka trošičku utlumila, přesto opět Lukáš Bacul a posléze i Lukáš Bokroš prověřili pozornost exmeziříčského brankáře. Ve 4. minutě utkání u mantinelu zůstal ležet Jakub Blažek, pro kterého tak utkání z podezření na otřes mozku skončilo. Již tak prořídlá sestava Bobrů a hlavně obrany ztratila dalšího hráče. Hra pokračovala velkými nepřesnostmi na obou stranách, na domácích bylo znát, že tenhle důležitý zápas, jehož případné vítězství mohlo ještě znamenat stále možnost bojů o play-off, nebude dle jejich představ. V desáté minutě utkání však domácí dokázali vyrovnat. Ihned po vhazování vystřelil na Jirkůva, útočník Róbert Balga a vyrovnal stav utkání na 1:1. Neuběhla však ani minuta utkání a hostující Brno šlo opět do vedení. V signalizované výhodě prostřelil brankáře Mocka z téměř totožné situace Zdeněk Mráz. 1:2. Bobři dlouho dobu nemohli najít recept na přesný přechod útočného pásma. Když už se domácí nadechovali k náporu a vyrovnání, přišla další branka v domácí síti. Nahození od modré skončilo až v síti Jakuba Mocka, autorem úspěšné trefy se stal Jan Habrovec.1:3. Hosté byli na koni, dokázali dobře kombinovat a vytvářet si šance. Téměř totožná první třetina jak z předchozího zápasu proti Frýdku-Místku podtrhl hostující Jan Česnek, který dokázal po hezké kombinaci vstřelit čtvrtou a dá si říci rozhodující branku hostujícího týmu. 1:4. Domácí hokejisté však dokázali půl minuty před koncem odpovědět přesnou trefou opět Róberta Balgy, který hezky tečoval střelu od modré. 2:4. Po první třetině tak mnoho radosti na tvářích meziříčských hráčů vidět nebylo, naopak hostující tým, který nebyl svázán žádným možným postupem, ani sestupem hrál velice uvolněně a zaslouženě první třetinu ovládl.

Do druhé třetiny domácí vstoupili opět velice aktivně. Dopomohlo tomu několik přesilových her za nevybíravé a krvavé zákroky hostující Techniky. Bobři několika střelami zasypali hostujícího Jirkůva, ten však byl bezchybný. Technika se v prvních deseti minutách druhé třetiny v podstatě nedostala z obranného pásma. Drtivý tlak domácích však vždy skvěle kryl Jirkův a přiváděl tak hráče Bobrů doslova k zoufalství. Bobři své šance, které by se daly označit za 100% nevyužily a tak opět udeřilo na druhé straně. Ve 34. minutě utkání ujížděla dvojice hostujících hráčů na Mocka a pro Petra Bělohlávka již nebyl problém puk zasunout za záda domácího brankáře. 2:5. Bobři, přesto, že svého soupeře přestříleli a vytvořili si ve druhé třetině spoustu brankových příležitostí, tak odcházeli do šaten s tříbrankovou ztrátou.

Třetí třetina měla značit jediné. Bojovnost a odhodlání s výsledkem něco udělat. Bohužel až na pár vyjímek se domácí hráči nemohli dostat do tempa. Výjimkou určitě byli bratři Baculové, Balga, či další do party „B“ Lukáš Bokroš. Jejich šance však zůstaly nevyužity. Velký zmar domácích přišel ve 49. minutě utkání, kdy se pošesté mezi Mockovy betony trefil Benýšek. 2:6. Domácí vsadili na jednu kartu, tlak a velká snaha změnit výsledek však přišla pozdě. V 55. minutě utkání dovršil svůj hattrick v zápase Róbert Balga. 3:6. Bobři však již další branku přidal nedokázali a tak si soupeř z moravské metropole odváží tři body. Tři body, které Bobrům mohli zajistit za určitých okolností i vyřazovací boje. Již nyní je však jasné, že Bobři letos do play-off s největší pravděpodobnosti nezasáhnou.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Sedlák (Valašské Meziříčí):
Je nás málo, to je vidět. Ve třinácti lidech se těžko hraje. Dnes to rozhodl Jirkův, chytal skvěle, samozřejmě to nesvádím na brankáře. Dostali jsme tři hloupé góly, od toho se to vše odvíjelo. Druhá třetina rozhodla, kdy jsme měli přesilovku pět na tři dvě a půl minuty, pět na čtyři čtyři minuty. Šance tam byly, neproměnili jsme je. Brankář nás vychytal a postupně jsme tomu asi přestali i věřit. Z jednoho breaku jsme dostali gól na pět dva a bylo po zápase, pak se to už pouze dohrávalo. Je to škoda, hlavně kvůli lidem. Ta motivace v těchto zápasech se sice těžko hledá, ovšem si myslím, že by někteří hlavně mladší hráči měli přistupovat jinak. Hraje se o další sezónu o lidi, o sponzory a tohle je ostuda!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Jan Kramář | 1. 2. 2011

Bobři si brousí zuby na Techniku

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka