V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Již bez Robina Bacula nastoupili do utkání domácí Bobři proti slováckému týmu z Uherského Hradiště s odhodláním vytěžit ze zápasu pokud možno tři body. Začátek však domácím nevyšel a brzy prohrávali o jednu branku. Poté však domácí hokejisté dvěma slepenými brankami otočili stav utkání ve svůj prospěch. Velké individuální chyby domácích hráčů však rozhodly o tom, že po první třetině odcházeli do šaten s jednobrankovým vedením hráči Uherského Hradiště. Po řádné domluvě v kabině však přišel od domácích lepší pohyb a bojovnost, která přinesla vyrovnání a následné vedení dokonce o dvě branky. Domácí však opětovně neudrželi své vedení a hosté v závěru v přesilové hře vyrovnali stav utkání na 5:5. V nastavení zkompletoval svůj hattrick Milan Kopecký, který hrál s velkou chutí. Další branky Bobrů přidal agilní útočník Martin Ambruz a poprvé v letošní sezóně i Róbert Balga. Bobři tak sice zvítězili za dva body, nicméně z průběhu hry ve třetí třetině je ztracený bod se spíše zklamáním.
2. liga - skupina Východ 2011/2012, 6. kolo, středa 28.9.2011
Valašské Meziříčí
Uherské Hradiště
6:5p
(2:3, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Ambruz (Růčka), 9. Kopecký (Růčka, Ambruz), 24. Kopecký, 37. Ambruz (Bokroš), 52. Balga, 64. Kopecký (Balga) - 2. Mikeš (Hrabec, Šafařík), 19. Mikeš (Šafařík), 20. Antonovič, 54. Sakrajda (Křemeček, Antonovič), 59. Mikeš (Sladký) Rozhodčí: Mrkva Vyloučení: 7:12 Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5
Valašské Meziříčí: Slovák (Vlachynský) - Ambruz, Balga, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Kopecký, Linduška, Martiník, Matuštík, Mikel, Musil, Ovšák, Růčka, Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Vašut.
Uherské Hradiště: Kůdela (Heneš) - Štastný, Sladký, Krystínek, Matula, Rapant J., Vodák, Rapant M., Sakrajda, Antonovič, Hrabec, Knebl, Mikeš, Karpíšek, Šoula, Křemeček, Němec, Kadlčík, Šafařík.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do zápasu vstoupili lépe hokejisté z Uherského Hradiště, když se už ve druhé minutě dokázal prosadit v přesilové hře snadno Josef Mikeš – 0:1. Z vedení se však hostující hráči dlouho neradovali, protože o pouhých dvanáct vteřin později odčinil své brzké vyloučení Martin Ambruz – 1:1. Hra se poté na chvíli zklidnila a to až do poloviny třetiny, kdy dostali Bobři výhodu přesilové hry pěti proti třem, kterou po rozložení obrany Hradiště zakončoval do prázdné brány Milan Kopecký – 2:1. Když už to vypadalo, že Bobři získávají převahu, tak je v závěru třetiny zmrazil nejprve využitou přesilovou hrou čtyř proti třem už podruhé v zápase Josef Mikeš – 2:2. No a pouhé čtyři vteřiny před přestávkou dokonal bleskový obrat po špatné rozehrávce brankáře Slováka pohodlně do prázdné brány gólem do šatny Radim Antonovič – 2:3.

Do druhé třetiny vletěli Bobři s Vlachýnským v bráně jako uragán a jejich aktivní hra brzy nesla své ovoce, když se po pěkné individuální akci prosadil podruhé v zápase Milan Kopecký – 3:3. Bobři mohli jít dokonce okamžitě do vedení, ale David Varga ujíždějící obraně Hradiště byl vychytán Kůdelou. Narůstající tlak domácích utnul ve vlastním oslabení Antonovič, kterému však nebylo umožněno svůj únik dokončit a tak dostal možnost trestného střílení. Forsbergovka mu však nevyšla podle jeho představ a skóre se tedy neměnilo. Krátce po polovině zápasu dostali Bobři výhodu celých dvou minut v pěti proti třem, ale nedokázali i přes několik slušných šancí překonat Kůdelu. Po ubráněném oslabení se hostům zvedlo sebevědomí a zavřeli Bobry v jejich pásmu pod tlak. Zapomněli při tom ale na zadní vrátka a to se jim hrubě nevyplatilo a z úniku dvou proti jedinému obránci vytěžili Bobři maximum. Trefil se opět Martin Ambruz – 4:3. Bobři tak ve druhé třetině otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Do poslední části vstoupili opět o něco lépe domácí Bobři, nicméně její první polovina se nesla ve znamení mnoha nevyužitých přesilovek na obou stranách. Krátce po polovině třetiny se, vzhledem k jejímu vývoji jak jinak než tedy v přesilové hře, podařilo prostřelit Kůdelu Róbertu Balgovi a Bobři tak odskočili na rozdíl dvou branek – 5:3. Ten ale dlouho nevydržel, protože také hosté byli úspěšní v přesilové hře, konkrétně Petr Sakrajda, který tak bleskově vrátil hokejisty z Uherského Hradiště do zápasu - 5:4. A nejen to! Bobrům se opět nepodařilo udržet zápas ve svých rukou a další proměněná přesilovka minutu a čtvrt před koncem, kdy dovršil svůj hattrick Josef Mikeš posunula zápas do prodloužení – 5:5.

V prodloužení pak o bodu navíc pro domácí Bobry rozhodl v jeho třetí minutě další hráč, který tak kompletoval svůj hattrick, a to Milan Kopecký – 6:5. Bobři tak sice opět vyhráli, nicméně mají za sebou další nezvládnutý závěr zápasu.

OHLASY TRENÉRŮ

Jaroslav Stuchlík (Valašské Meziříčí): Opět koncovky, ze všech zápasů jsme prošvihli vždy koncovky, ať to byl Vsetín, Opava, takže na tomto musíme jít s trošičku větším sebevědomím a chladnější hlavou. Například na takový faul, co udělal Jakub Blažek na konci zápasu, a šli jsme do čtyř. Za stavu 5:3 jsme měli zápas pod kontrolou a my pak soupeři pomůžeme sami. Bodovat na pět obdržených gólů bude v budoucnu problém. V útoku to je celkem slušné, ale co se týká obrany, tak tam nás čeká hodně práce. Chtěli jsme dneska zkusit v bráně Jirku Slováka, vzhledem k tomu, že dlouho nechytal, ale připadal mi trošičku nervózní, tak jsme jej stáhli po první třetině. Myslím si, že Václava Vlachynského je těžko vinit za ty góly. Tu tečovanou střelu v závěru navíc neviděl. Takže jedeme dál, musíme po krůčkách zlepšit defenzivu. Včera navíc ukončil působení v klubu Robin Bacul, je to hráč, který nám bude určitě chybět, byl to hráč do koncovky, který uměl dát gól. Nedá se svítit, musíme to brát jako fakt. Nějaká náhrada za něj v hledáčku je! Jelikož ten kádr je hodně úzký, hraje se to na pár lidí a to by se nám v průběhu sezóny vymstilo. Jelikož jsou hodně vytěžováni, žádná přestávka v této soutěži není, jede se pořád a my musíme rozložit síly na více hráčů. Dnes například odpočatý Róbert Balga byl hodně vidět.

FOTOGALERIE

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka