V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Po šňůře čtyř prohraných utkání se Bobři dočkali v minulém utkání s ostravskou Porubou konečně i tříbodového vítězství. Zisk bodů budou chtít určitě svěřenci trenéra Ing. Stuchlíka zopakovat i v utkání s Novým Jičínem, které je tak pro Valašské Meziříčí navíc posledním utkáním letošního roku. Zápas začíná ve středu, 21. prosince od 18. hodin na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí. Přijďte podpořit Bobry v tomto „malém derby“ k zisku důležitých bodů a setrvání na „dostřel“ svým soupeřům nacházejícím se v tabulce těsně nad Bobry.

Bobři mají za sebou důležité utkání. V Porubě to neměli vůbec lehké, ikdyž po první třetině vedli rozdílem dvou branek. Poté však domácí dokázali vyrovnat. Bobři však neztratili koncentraci a dvěma brankami opětovně odskočili svému soupeři na rozdíl dvou branek. Na vítězství Bobrů už nic nezměnilo ani zkorigování stavu třetím gólem a následné power-play. Nutno v posledním utkání vyzdvihnout všechny hráče za bojovnost a také v několika minulých utkáních především olomoucké hráče Vodný - Haas – Rác a obránce Janáčka , kteří ikdyž patří Olomouci, dokazují, že hrát za Bobry chtějí a jejich předváděna hra je velice líbivá a produktivní.

Po úvodních peripetiích s nedořešeným startem brankáře Šrámka bylo odebráno Novému Jičínu šest bodů. První tři utkání tak byla kontumována ve prospěch novojičínských soupeřů. Tento již známý fakt se podepsal na tom, že Nový Jičín letos nehraje určitě v takové pohodě, v jaké by se chtěli nacházet jak hráči, tak i tamní funkcionáři. Zisk 20 bodů a předposlední místo tabulky hovoří za vše. Ovšem pozor!. Nový Jičín dokáže sehrát vyrovnané utkání s téměř kterýmkoliv soupeřem. Minulé utkání se silným soupeřem z Přerova je tomu pravým důkazem. Nový Jičín vytěžil doma bod, když podlehl favorizovanému celku z Hané až v prodloužení. Pouhé dvě inkasované branky také svědčí o tom, že defenziva v čele s brankářem sehrála velice dobré utkání.

Nový Jičín se však trápí v letošní sezoně s produktivitou. Pouhých 59 branek z 27 utkání je určitě za očekáváním. Každé utkání je však jiné, proto pozor na jakékoliv podcenění. Bobři, pokud budou chtít zakončit letošní rok vítězně, budou muset hrát velice zodpovědně a čekat na své příležitosti. Nutno říci, že i domácí Bobři se na vstřelené branky hodně nadřou a své velké šance tak mnohdy nedokáží přetavit ke kýženým gólům. Bobři mají sice ve stejném počtu odehraných utkání o 30 vstřelených branek více jak náš nadcházející soupeř, jednotlivé utkání jsou však rozdílné a hosté určitě budou chtít v malém derby hostující Bobry pořádně potrápit a zvýšit tak náskok nad poslední Porubou.

V letošních dvou vzájemných utkáních se radovali z výhry pokaždé hráči Valašského Meziříčí. Doufejme, že tento trend zůstane i po konečném hvizdu hlavního sudího.

Pojďme si ve zkratce představit našeho soupeře. Na trenérském postu došlo ke změně. Petra Kneblíka vystřídal někdejší hlavní trenér novojičínských mužů, David Handl . Po jeho nástupu k týmu tak došlo i ke změně na brankářském postu. Současnou jedničkou týmu je Daniel Chvostek . V obranných řadách jsou hodně vidět zkušenosti Petra Guldy a Michala Horáka , kteří působili ve vyšších soutěžích. Dalšími obránci, kteří patří neodmyslitelně k týmu jičínských hráčů jsou Martin Andrýsek a Dušan Pelikán . V útoku se na počátku sezóny vrátil zkušený střelec Kamil Glabazňa, který však dal přednost trenérství mládežnických celků. V útoku je vždy nebezpečným hráčem Daniel Brynecký a Pavel Zedník . Velkou zkušenost má trenér v oporách týmu jako jsou Petr Macháček, Marian Skaloš .

Bobři, ať zápas skončí jakkoliv, přečkají přelom nového roku na sedmém místě druholigové tabulky. Pokud by se jim podařilo zvítězit, mohou v lednu atakovat příčky samozřejmě vyšší, které by si určitě všichni hráči, fanoušci i vedení klubu přálo.

Sestavy v minulém kole:

HC Nový Jičín: Chvostek D. - Toman, Andrýsek, Brynecký, Častečka, Skaloš, Horák, Tomášek, Hradil, Macháček, Gebauer, Štěpják, Petružálek, Gulda, Zedník P., Chvostek F., Uhlár

HC Bobři Valašské Meziříčí:Vlachynský - Ambruz, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Knebl, Rác, Martiník, Janáček, Ovšák, Varga Mar., Varga Mir., Varga D., Haas, Vašut, Zábojník, Vodný.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka