V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V dalším utkání čekal Bobry v rámci Valašského derby celek Vsetína. Ten se dostal do vedení, které ale neudržel a Bobři otočili stav utkání ve svůj prospěch. Do konce první třetiny ale soupeř opět srovnal. Druhou třetinu ovlivnila spousta vyloučení, přesto se ValMez dostal do vedení 3:2. Toto vedení v poslední části ještě navýšil Lukáš Bokroš. Nedlouho poté ale Vsetín opět snížil. Více už ale nestihl a Bobři si tak připisují důležité vítězství.
2. liga - skupina Východ 2012/2013, 17. kolo, sobota 17.11.2012
Valašské Meziříčí
Vsetín
4:3
(2:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Bokroš (Varga Mir.), 16. Varga D., 23. Ambruz (Smetana), 54. Bokroš (Ambruz) - 13. Farda (Dubec), 19. Zúbek (Vaněk), 54. Vrba (Mikšovský, Vaněk) Rozhodčí: Šutara – Rožánek, Vengřín Vyloučení: 14:11, navíc Tichý (VSE) 5+do konce utkání za hrubost Využití: 2:2 V oslabení: 0:1 Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3
Valašské Meziříčí: Lukáš (Netolička) - Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Heža, Knebl, Kolovratník, Kvapil, Lyzák, Maršálek, Máša, Mikel, Smetana, Škůrek, Vajda, Varga Mir., Varga Mar., Varga D., Voznica
Vsetín: Plšek (Hromada) - Vrána, Vrba, Farda, Tichý, Vodák, Tesařík, Mečiar, Žabčík, Zúbek, Vaněk, Mikšovský, Dubec, Podešva, Hruška, Vítek, Holík, Brezani, Kubo, Kajaba

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup utkání měl o něco lepší hostující Vsetín. Hned ve druhé minutě Vrba mohl vstřelit první branku utkání, avšak novic v brankovišti Bobrů Lukáš si s jeho pokusem poradil. O minutu později vyzkoušel pozornost Plška Kolovratník. V sedmé minutě Ambruz nastřelil pouze tyč hostující branky. Po té měl příležitost hostující Farda, ale trefil připraveného Lukáše. V minutě dvanácté byl vyloučen domácí kapitán David Varga. Přesilovku Vsetín využil dokonale. Před Jiřím Fardou se udělal prostor a hostující bek nezaváhal a tvrdou střelou propálil Lukáše. 0:1. Dlouho se ale Vsetín z vedení neradoval. Vyloučení Vodáka potrestal Lukáš Bokroš. 1:1. O chvíli později mohl poslat hosty opět do vedení David Vítek, ale Lukáš se proti jeho nájezdu vyznamenal. A opět se potvrdilo známé - Nedáš, dostaneš. Po závaru před Plškovou brankou se nejlépe zorientoval domácí kapitán David Varga, který poslal Bobry do vedení 2:1. Do konce třetiny ale Vsetín dokázal srovnat. V předposlední minutě první třetiny při signalizované výhodě srovnal František Zúbek. Po první třetině byl tedy stav vyrovnaný 2:2.

Vstup do druhé periody se lépe podařil domácím. Martin Ambruz dokázal využít zaváhání obrany Vsetína a poslal Bobry do vedení 3:2. Po této brance nastal festival vyloučených, díky kterým se hlavně hosté dostávali k přesilovým hrám. Vsetínu ale přesilovky nevycházely podle jejich představ. Navíc domácí Voznica mohl přidal další branku, ale těsně minul branku. Na opačné straně Mikšovský tečoval Vránovu střelu. Jeho teč sice nadělal Lukášovi problémy, ale brankou neskončila. K přesilové hře se dostali i Bobři, to běžela 34. mnuta. Bokroš zpoza brány hledal volného spoluhráče před brankou. Nabil Škůrkovi, který ale těsně minul branku Vsetína. Na druhé straně měli příležitost Dubec a Farda, ani jeden ale na domácího brankáře nevyzrál. V 38. minutě využil chyby v obraně ValMezu Mario Brazáni. Jeho nájezd ale Lukáš, i s troškou štěstí, pokryl. Hned o chvíli později měl další velkou příležitost Marek Dubec, jeho pokus ale Lukáš opět zlikvidoval. Po druhé třetině tak Bobři vedli nad Vsetínem 3:2.

Vsetín šel do poslední části s jasným cílem, a to srovnat skore. Blízko k vyrovnání měl Farda, ale Lukáš byl pozorný. Stejný hráč nebezpečně vypálil v přesilové hře o chvíli později, ale opět na domácího brankáře nevyzrál. Na druhé straně měl velkou příležitost Bokroš, ale Plšek byl úspěšnější. Hned o chvilku později to zkoušel David Varga, Plšek opět skvělý. V 54. minutě rozpoutal radost v hledišti Lukáš Bokroš, který pukem trefil přesně malinkou mezírku, kterou Plšek nechal po svým břevnem. 4:2. Ves tejném čase byl vyloučen hostující hráč Tichý na 5 minut + do konce utkání za hrubost. To Vsetínu zkomplikovalo snahu o vyrovnání. Přesto o další půlminutu později dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě, Lukáš Vrba. Vsetín tak opět snížil na rozdíl jediné branky a závěr utkání se tak nesl v nervozní atmosféře. Bobři se pak snažili utkání dohrát a udržet stav. V poslední minutě byl ale vyloučen domácí Maršálek a Vsetín vycítil šanci. Odvolal Plška v zkoušel tak power-play. Tři vteřiny před koncem Zúbek mohl vybojovat prodloužení, ale skvělý Lukáš ValMez podržel. Valašské Meziříčí si tak připsalo druhé tříbodové vítězství v této sezoně.

OHLASY TRENÉRŮ

Josef Málek (Valašské Meziříčí):
Myslím si, že to bylo derby se vším všudy! Tvrdý hokej, na můj vkus trošičku moc vyloučených. Naše fauly bohužel pramenily z toho, že u takového soupeře, jako je Vsetín, kde všichni hráči bruslili naplno, my jsme jim kolikrát nestíhali a z toho to vše plynulo. Jsem rád, že jsme ty oslabení uhráli bojovností a chtěl bych klukům za ten zápas poděkovat!

Viktor Hlobil (Vsetín):
Bylo to derby jak má být, škoda že jsme prohráli. Zápas jsme si prohráli sami. V Jičíně nám šly přesilovky, dneska ne. Hráli jsme jich ve druhé třetině asi pět po sobě, nedostali jsme se do postavení, které máme nacvičené. Ve třetí části, kdy jsme šli do tlaku, tak jsme se nechali zbytečně vyloučit. A k tomu konci, co říct, už předtím šel asi tři vteřiny čas, potom další tři a to se nasčítá. Co si pan Šutara dovolí, to není možné. Už loni se k nám choval hrozně, to co předvedl v závěru zápasu, to byla katastrofa. Proto sem po zápase vběhl na led mu to říct. Na druhou stranu se nechci vymlouvat na sudího, pokazili jsme si to sami.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Jan Kramář | 16. 11. 2012

Valašské derby je opět tady

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka