Další srdnatou bitvu mají za sebou hráči Valašského Meziříčí. Po tuhém boji nakonec podlehli Slezanům z Opavy po prodloužení i přes poměr střel 42:24 a několik nevyužitých přesilovek. Kaňkou utkání je navíc zranění brankáře Slováka, který musel být ve 42. minutě střídán.
2. liga - skupina Východ + Jih 2018/2019, středa 3.10.2018, Zimní stadion Valašské Meziříčí
Valašské Meziříčí
Opava
2:3p
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Pořický (Brunec, Baroš), 34. Vaněk (Vítek, Daněk) – 6. Herman (Wolf), 42. Wolf (Malina, Šindelář), 64. Spratek (Chalupa). Rozhodčí: Vaněk – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 239. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Valašské Meziříčí: Slovák (42. Plšek) – Ostrčil, Mikel, Baroš, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Paťava, Brunec (C), Koňařík, Vaněk, Vítek, Pořický, Andris, Kývala, Dvořák, Martiník (A), Daněk (A), Kuchařík.
Opava: Daňa (Wanecki) – Bijota, Krejčí, Šindelář (A), Chujac, Chalupa (A), Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Peterka, Černý (C), Malina, Hendrych.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Začátek utkání ve Valašském Meziříčí započal velmi aktivně na obou stranách. První vyloženou gólovou šanci měl na hokejce Wolf, když se skvěle uvolnil po levé straně, razantní střelou ale zamířil pouze do tyče Slovákovy svatyně. Přibližně o dvě minuty už se ale Slezan mohl radovat. Svěřenci trenéra Janečka využili první nabídnutou přesilovku a po střílené přihrávce Wolfa se v předbrankovém prostoru zorientoval nejrychleji Bohumil Herman, aby svou dorážkou vsítil první gól zápasu - 0:1. Opavě vstřelená branka dodala ještě větší chuť do útočení a hráči hostí začali být čím dál drzejší pří útočných akcích. Další gól ale obrana Bobrů do konce třetiny nedopustila, i když k tomu byl opět velmi blízko Spratek. Podobně jako jeho kolega Wolf ale trefil pouze prostor červené tyčky.

I druhá perioda začala ve stejně svižném tempu, v jakém probíhala ta první. V jedné z vyložených šancí byli těsně před polovinu utkání Dvořák s Bruncem, druhý jmenovaný ale špatně zešteloval svá mířidla a úplně sám netrefil odkrytou část soupeřovy branky. Valašské Meziříčí ale nemuselo smutnit dlouho. O dvě minuty později našel právě kapitán Brunec Jakub Pořického v mezikruží, odkud vyslal útočník Bobrů mezi dvěma obránci jedovku směrem do pravého horního růžku a vyrovnal stav utkání - 1:1. O tři a půl minuty později přišel dokonce obrat ve skóre. Vítek nejprve lstivě předstíral nezájem o kotouč za brankou soupeře, aby jej následně i díky svému důrazu vybojoval a našel před brankou Rostislava Vaňka, který ranou z první přidal druhou branku proti svému bývalému zaměstnavateli - 2:1. Bobři byli po vedoucí brance při chuti a několikrát byli blízko k dalšímu navýšení skóre i díky nedisciplinovanosti soupeře. Další gol už se jim ale přidat nepodařilo, a tak na ukazateli skóre svítil po druhé části stav 2:1 pro domácí.

Hned po první minutě třetí periody došlo k nepříjemné události v brankovišti Valachů. Brankář Slovák se při zákroku zranil do takové míry, že musel být střídán a na střídačku se dostal pouze za doprovodu spoluhráčů. Slezan se navíc v tom samém čase dostal k přesilové hře čtyři na tři, kterou o půl minuty později dokázal využít. Petr Wolf stal v pravý čas na pravém místě a nečinilo mu žádný problém dostat kotouč do odkryté části Plškovy svatyně po střele Maliny, kterou brankář hostí vyrazil před sebe - 2:2. Opavě narostly křídla a v několika následujících momentech nebezpečně zahrozila, další branku však nepřidala. Závěrem třetiny se ke slovu opět dostávali Bobři, ani oni však nedokázali vsítit branku dokonce periody i přes přesilovou hru v jejím závěru. Utkání tak muselo do prodloužení.

Prodloužení hrané tři na tři nabídlo nespočet šancí. Nutno říci, že velká většina z nich patřila domácímu Valašskému Meziříčí, z vítězné branky se ale nakonec radovali Slezané. Daniel Spratek, který má za sebou mimo jiné i krátké loňské působení ve Valmezu, dostal milimetrový pas na modrou čáru z obranného pásma, aby se vydal směrem k Plškovi, kde střelou nad vyrážečku vystřelil Opavě bonusový bod. Slezan tak potvrdil narůstající formu a zaznamenal třetí výhru v řadě, pro Bobry to naopak byla druhá porážka v sezóně.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Weintritt (Valašské Meziříčí): První třetina dnes večer patřila Opavě, ve druhé třetině jsme naopak byli lepší my. Před třetí třetinou jsme hráče upozorňovali, že musíme hrát v pěti, což se hned v první minutě nestalo a dlouhou přesilovku soupeře pět na tři jsme neubránili. V prodloužení jsme nevyužili čtyři šance, naopak Opava využili svoji jednu a rozhodla.

Martin Janeček (Opava): Diváci dnes viděli napínavý hokej, který se houpal nahoru dolů. První třetinu jsme odehráli lépe my, a mohli jsme z toho vytěžit více. Na druhou stranu jsme si situaci zkomplikovali a domácí byli ve druhé třetině jednoznačně lepším mužstvem na ledě a naopak, kdyby oni dali čtyři góly, tak bychom nemohli říct ani popel.

Myslím si, že jsme si situaci komplikovali zbytečnými fauly, které kvalitní mužstva trestají. Na konci jsme se trochu zalekli toho, že bychom mohli získat nějaký bod, ale to k tomu patří. Máme mladé mužstvo, takže jsme hrozně rádi, že jsme v první fázi urvali ten bod, který je pro nás samozřejmě z Valmezu cenný, a o to cennější je samozřejmě ten druhý, který si vezeme domů.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Daniel Gargulák | 2. 10. 2018

Na Bobří hráz dorazí opavský Slezan

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka