V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Klub HC Bobři Valašské Meziříčí získal významného partnera pro nadcházející sezónu. Stala se jim firma ROBE lighting s. r. o., sídlící ve Valašském Meziříčí. Položili jsme tedy několik otázek panu Ladislavu Petřekovi , vlastníkovi společnosti společně s Josefem Valchařem a zároveň i zakladateli této firmy.

webové stránky partnera ROBE lighting s.r.o. ZDE

Jak dlouho a v jakém odvětví se společnost ROBE úspěšně prezentuje na trhu?
Firma ROBE byla založena roku 1994 v jedné garáži v Prostřední Bečvě. Dnes po více než 20. letech činnosti ve výrobních závodech v Rožnově pod Radhoštěm a Valašském Meziříčí zaměstnáváme více než 450 lidí. Zabýváme se vývojem a výrobou profesionální světelné techniky, která se používá na koncertech, výstavách, v televizních show, divadlech a pří různých kulturních, sportovních a společenských událostech. Mimo jiné, naše světla byly použity např. při zahajovacím a závěrečném ceremoniálu při MS ve fotbale v roce 2010 v JAR, na zimních OH 2014 v Soči, nebo naposledy letos na Sportovních hrách jihovýchodní Asie v Singapuru.

Ve kterých zemích nejvíce spolupracujete s Vašimi odběrateli?
Firma ROBE má obchodní zastoupení v 80 zemích celého světa a mimo to vlastníme dceřiné společnosti v USA, Velké Británii, Singapuru, SAE a Francii. Toto je důležité zejména pro náš přímý kontakt s uživateli našich světel, kde pak můžeme jejich postřehy, přání a nápady využít při vývoji našich nových výrobků.

Společnost ROBE ve Valašském Meziříčí je velkým zaměstnavatelem, nadále se firma dynamicky rozrůstá...
Tohle se mně těžko posuzuje, ale je fakt, že se firma od doby hospodářské a finanční krize v letech 2009 - 2010, kdy zaměstnávala 250 lidí, rozrostla na současných 450 zaměstnanců.

ROBE a sport - můžeme vidět vaši reklamu na tenisu, v motocyklových závodech, určitě jsou to nemalé částky, které se vkládají do těchto odvětví, je tomu tak?
Ve firmě máme zavedeny dvě úrovně sponzorství. Jedna je lokální, kde podporujeme sport, kulturu, školství a různé neziskové organizace z oblasti Rožnovska a Valašskomeziříčska. Jedná se o několik desítek subjektů, pro které je sponzoring prakticky jediný zdroj příjmů a my se jim snažíme takhle pomoct. Druhá úroveň je s dosahem republikovým a zahraničním, jako je v letošním roce podpora českého FED cupového týmu, nebo v minulých letech jste nás mohli vidět, třeba jako partnery Moto GP. Tady už se nejedná čistě o podporu a sponzorství, ale i o reklamu naší firmy na mezinárodní úrovni.

Na proběhlém mistrovství světa v hokeji v Praze i ROBE měla své zastoupení v podobě silných barevných reflektorů v rámci promítaných efektů, které byly pouštěny na led, byl jste se osobně podívat na některý zápas?
Je to tak, letošního hokejového MS v Praze a Ostravě se naše světelná technika zúčastnila a na rozdíl od našich hokejistů si zahrála i finále. Já osobně jsem se byl podívat v Praze na zápas Česko - Kanada, kde jsme sice prohráli, ale vidět Jágra hrát naživo je vždycky zážitek.

V letošním roce jste se stali významným partnerem hokejového klubu HC Bobři, fandíte hokeji obecně?
Tak klubovému hokeji jsem fandil, když ještě sbíral Vsetín extraligové tituly. Teď je to už s fanděním slabší, spíš se občas zajdu podívat na NHL, pokud jsem zrovna v Americe a hraje se. Naposledy jsem byl loni na podzim, když hráli doma New York Rangers s Montreal Canadiens. No a samozřejmě, letos se půjdu podívat i na Bobry, to přece musí být :-) 

Klub bude usilovat, aby spolupráce mezi Bobry a firmou ROBE byla i do budoucna, vidíte tuto vizi stejně?
Většinou je to tak, že naše podpora je dlouhodobá, musíme ale vidět, že naše pomoc má nějaký smysl - klub bezvadně funguje a samozřejmě jsou vidět i výsledky. Taky je pro nás hodně důležité, že se klub poctivě věnuje práci s mládeží. To je totiž klíč k budoucnosti a i když ze všech nevyrostou úspěšní hráči, tak minimálně návyky ze sportu, jim pomůžou v budoucí práci a běžném životě. A to myslím stojí za to!

Děkujeme za rozhovor a Vaši podporu!

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka