V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Dnes Vám přinášíme rozhovor s Antonínem Sprušilem, hráčem, který je u fanoušků čím dál tím více oblíbený. Zatím se mu povedlo vstřelit v sezóně šest branek a připsal si čtyři asistence. Jak se mu v klubu líbí? Jak se těší na valašské derby? I to se dočtete uvnitř článku.

Za svou kariéru jsi vystřídal mnoho klubů. Jak vysoko řadíš pro sebe působení ve Valašském Meziříčí?

Za příležitost zahrát si za Valašské Meziříčí jsem určitě rád. Loňská sezóna patřila k těm vydařenějším, ta letošní se naopak zatím až tak dobře nevyvíjí. Ale stále je před námi dost zápasů a já pořád doufám, že se mi ještě podaří vyzkoušet si play off také v dresu Bobrů.

Jakou kvalitu má podle tebe současný kádr, co stojí za průběžným předposledním místem?

Myslím si, že aktuální postavení v tabulce neodpovídá kvalitám kádru a že tento tým klidně dokáže konkurovat mančaftům z horních pater tabulky, o čemž jsme se přesvědčili například v utkání ve Frýdku Místku. Bohužel často našimi hloupými chybami jsme letos dokázali ztratit i několik dobře rozehraných zápasů, ve kterých jsme mohli bodovat.

Na který zápas v sezóně vzpomínáš nejraději a na jaký duel by si nejraději zapomenul?

Bohužel těch povedených zápasů letos zatím nebylo mnoho, ale rád si připomenu například zápas ve Frýdku Místku, ze kterého jsme si odnesli bod. Naopak zápasů, na které bych nejraději zapomněl, bylo až příliš. Hlavně pak na ty, které skončili dvouciferným výsledkem.

Co bys řekl o klucích v kabině, máte dobrý kolektiv?

Určitě ano, sešla se tady spousta bezva kluků a vytvořili jsme opravdu dobrou partu.

Mezi fanoušky jsi docela oblíbený. Jak vnímáš jejich podporu na ledě?

Vždycky je to příjemné povzbuzení a já fanouškům za jejich přízeň děkuju. Na druhou stranu mě mrzí, že se mi letos nedaří jim tu jejich podporu oplácet lepšími výkony.

Čeká vás těžký zápas proti Hodonínu, čím můžete své soupeře potrápit?

V první řadě potřebujeme zapracovat na defenzívě, protože inkasujeme velké množství branek. Navíc jsme v některých zápasech doplatili i na špatnou disciplínu. Pokud tyhle věci zlepšíme, tak jsme schopni potrápit každého soupeře.

První zápas v novém roce bude na Vsetíně. Co pro tebe valašské derby znamená?

Na derby se vždycky těším, protože si zahraju proti kamarádům a bývalým spoluhráčům. Valašské derby je vždycky zárukou kvalitního svižného hokeje a taky výborné atmosféry. Doufám, že se nám v něm tentokrát podaří bodovat.

Co děláš ve svém volném čase mimo hokej?

Během sezóny volného času moc není, takže si to snažím vynahradit přes léto. Samozřejmě převažují sportovní aktivity, rád chodím hrávat inline hokej, florbal, fotbal nebo tenis. Ale taky si někdy rád pospím nebo se podívám na dobrý film.

Jak trávíš letošní Vánoce?

Stejně jako každý rok trávím svátky doma s rodinou a příbuznými. Od hokeje máme na pár dnů klid, takže si chci trochu odpočinout.

Máš nějaké předsevzetí do nového roku v rámci hokeje?

Předsevzetí žádné nemám. Ale přál bych si, aby se celému týmu v novém roce vedlo výrazně lépe a podařilo se nám ještě probojovat do play off, i když to nebude snadné.

Co by si na závěr vzkázal fanouškům Bobrů?

Fanouškům bych chtěl hlavně poděkovat za jejich dosavadní podporu a trpělivost. Doufám, že i nadále budou chodit v hojném počtu a že se nám podaří pro ně připravit více příjemných hokejových zážitků, než tomu bylo doteď.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka