V prvním domácím utkání nové sezóny excelovala třetí lajna, která zařídila tři branky domácích. Dvě krásné a důležité trefy zaznamal útočník Jakub Pořický, který načal u Bobrů svou druhou sezónu. Nejen o samotném utkání se můžete dočíst uvnitř článku.

Kubo, první domácí utkání a tři body – takže celkově spokojenost?
Spokojenost určitě, chtěli jsme první zápas doma vyhrát a šli jsme si za tím celý zápas, tak jsem moc rád, že se nám to podařilo. Máme divákům co vracet za posledních pár sezon tak snad se jim to líbilo a tu cestu na zimák si najdou znova.

Vraťme se ještě k minulému utkání na Vsetíně – první třetina rozhodla o celém utkání, co šlo udělat jinak?
Tak nevím, co šlo udělat jinak, my jsme nastoupili na Vsetíně až s moc velkým respektem a to se nám stalo osudným, i když nevím, jestli by to bylo jiné, když by jsme šli bez respektu. Vsetín má zkušený a výborný tým, oproti minulému roku si myslím, že ještě o třídu lepší a bylo to znát. Po první třetině jsme si řekli, že už nemáme co ztratit, že jim začneme chodit do těla a budeme jim nepříjemní, to se celkem osvědčilo a malinko Vsetín znejistil a chvilkami jsme byli i lepším mužstvem. Bylo to derby a doufám, jak přijedou do Valmezu, tak budeme na ně připravení a popereme se s němi i o nějaké body!

Ty sám jsi dnes vstřelil krásné dvě branky, věděl jsi přesně co chceš udělat, nebo je to v tu chvíli improvizace?
První branku jsem spíš improvizoval, chtěl jsem celou dobu nahrávat, ale obránce mi pořád couval, tak jsem ho zkusil prohodit, to se mi podařilo pak už jsem jen vystřelil a spadlo to tam. Druhý gól - přečetl jsem nahrávku obránci a zkusil jsem zakončení, které se mi na tréninku celkem daří, tak jsem rád, že mi to vyšlo.

Co se událo ke konci zápasu, kdy došlo k několika potyčkám na ledě a následně dlouhými diskuzemi s rozhodčími?
Tak odstartoval to zákrok na Pepu Fojtíka, pak nějaké osekávání, které rozhodčí nevyloučil a už to šlo samo. K hokeji to patří a je dobře že dokážeme jiným týmům, že nejsme žádní „žabaři“ a umíme se postavit jeden za druhého, když na něco takového přijde. Rozhodčí chtěl zápas ukončit, ale nakonec se to nějakým způsobem vyřešilo a zápas se dohrál jak se dohrál.

Určitě je pro psychiku hráčů důležité, že jsme zápas zvládli, jak se ti jeví prozatím skladba týmu?
Důležité to určitě je, zápasy doma musíme vyhrávat a ukázat těm týmům, že to s námi letos nebudou mít vůbec lehké. Výhra pomohla i nám všem, dokázali jsme si, že na to máme a doufáme, že budeme předvádět podobný hokej po celou sezonu. Kádr máme dobrý, ještě nám chybí „Varga gang“, který do týmu zapadne podle mě s přehledem a půjdeme všichni SRDCEM PRO VALMEZ.

Příští utkání jedeme na led Poruby, tedy soupeře, který bude taktéž hrát na špici tabulky – určitě budete chtít navázat na domácí výkon a přivést nějaký bodík…
Poruba bude něco podobného jako Vsetín, mají taky ambice postoupit a ještě hrajeme u nich, kde jsou hodně silní. My se ale na ně připravíme jak jen to bude možné a snad tak uhrajeme příznivý výsledek a odvezeme si i nějaký bodík do tabulky. Pokud budeme hrát jako včera, tak věřím, že to dobře dopadne.

Tvůj vzkaz fanouškům Bobrů?...
Fanouškům bych chtěl vzkázat že jsou výborní a v sezoně je budeme hodně potřebovat. My se jim za oplátku budeme snažit ukázat hokej, který se jim bude líbit a budou chodit na stadion spokojení a natěšení co jim BOBŘI ukážou a pak se společně po zápase spolu zaradujeme jako včera.

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka