Pandemie tolik celosvětově skloňovaného koronaviru nejenže ukončila předčasně sezónu, ale zasahuje i do období, v němž je většina hokejistů zvyklá i na mimosportovní záležitosti. Omezené možnosti tréninku a volnočasových aktivit využívají hráči Bobrů různě. Jak se hráči v tomto období mají, se dočtete níže.

Jiří Slovák (brankář)

„Asi mi to nikdo nebude věřit, ale z velké nudy jsem začal číst knížky,“ přiznává jednička mezi třemi tyčemi v uplynulé sezóně. „Ve volném čase občas vyrazím někam do přírody na čerstvý vzduch nebo sleduju seriály, to je tak jediné, co můžu v této době dělat,“ mrzí Slováka. Jak se udržuje v kondici jeden z nejzkušenějších členů kabiny? „Jezdím na rotopedu, ale to mi asi taky nikdo neuvěří, stejně jako s těmi knížkami,“ směje se. S nadcházejícími Velikonocemi a letním počasí přiznává, že občas dostane chuť i na pivo.

Seriál k doporučení: Doporučuji seriál Narcos, který je o drogovém mafiánovi Pablu Escobarovi a policejních agentech, kteří po něm pátrají.

Michal Žák

„O Velikonocích si budu užívat pohodu a vyrazím asi na nějaký výšlap,“ říká obránce, který jinak věnuje hodně času práci. „Budu hodně s přítelkyní, protože během sezóny na sebe nemáme tolik času, tak jí to teď můžu vynahradit,“ říká Michal Žák. „Co se týče přípravy, trénuju individuálně podle hokejisty Jaroslava Markoviče a velice mi to vyhovuje,“ pochvaluje si Žák služby bývalého útočníka Slavie nebo Vsetína, který nyní působí na Slovensku.

Seriál k doporučení: Žádný seriál nesleduji. Ale rád peču bábovky, a posílám odkaz na recept. Zkuste taky: recept

Petr Dvořák

„Některým hráčům přišel nečekaný konec paradoxně vhod. Své o tom ví Petr Dvořák. „Snažím se dělat všechny věci ohledně rekonvalescence mého zranění, to znamená různá cvičení. Akorát teď nemůžu navštěvovat fyzioterapeuta,“ prozrazuje průběh léčby meziříčská hokejová ikona. Stejně jako Michal Žák, oceňuje více volného času, který během sezóny neměl. „Můžu se věnovat mému malému synovi a taky manželce, které jinak během sezóny zanedbávám. Taky se věnuji pracím kolem domu,“ prozrazuje. „V kondici se udržuji všemožným posilováním, především s vlastní vahou,“ dodává Dvořák, který bude pokračovat ve dvojroli manažer – hráč i v následující sezóně.

Seriál k doporučení: Teď momentálně žádný nesleduji.

Jiří Weintritt

Progresivní mladý obránce Jiří Weintritt rovnou posílá do řad modrobílých pozdrav. „Zdravím všechny fanoušky Bobrů v období karantény a nejistoty. Doufám, že stejně jako já si držíte pozitivní mysl a věříte, že své známé brzy potkáte u společného stolu,“ vzkazuje. „Já si období v karanténě zkracuji individuálním tréninkem, který obsahuje hlavně jízdu na kole po valašských kopcích a běháním kolem Bečvy.“ Mladý obránce tak spojuje patriotismus s kondiční přípravou. Sport ale není jeho jediná povinnost. Momentálně finišuje svoji bakalářskou práci a připravuje se na úspěšné zakončení studia. „Na závěr bych chtěl fanouškům poděkovat za podporu v uplynulé sezóně a doufám, že všichni uděláme maximum pro to, abychom se mohli společně potkat v září ve zdraví a pohodě. Společně dotáhneme Bobry co nejdál,“ věří si Jiří Weintritt.

Seriál k doporučení: Papírový dům (seriál o geniálním loupežném přepadení)

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka