V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V neděli 20.12.2009 odehráli své další mistrovské utkání 3. a 4. třídy HC Bobři Valašské Meziříčí. S jakými výsledky se dozvíte z následujícího článku.

"B" týmy obou mužstev svedly v obou zápasech vyrovnané boje. V prvním zápase se nakonec radovali domácí hráči v poměru 7:6. Druhý zápas vyšel zase lépe malým Bobrům, kteří svému soupeři oplatili předchozí porážku a zvítězili 6:8.

HK Kroměřiž "B" - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 7:6
branky Bobrů: Převor 2, Ondřej 2, Hrabovský, Frieb

HK Kroměřiž "B" - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 6:8
branky Bobrů: Převor 3, Ondřej 2, Frieb 2, Hrabovský

sestava Bobrů: Grigar, Veselý - Frieb, Hrabovský, Převor, Ondřej, Stodůlka, Tuček, Smejkal

Třeťáci "A" nastoupili proti svým vrstevníkům z Kroměříže nebojácně a po celou dobu prvního zápasu si udržovali mírný náskok. Díky výbornému výkonu celého týmu, vyhráli v poměru 4:7. Do druhého zápasu vlétli malí Bobři ještě s vétším odhodláním a soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí. Výborné napadání hned na půlce soupeře, spolehlivé bránění a krásné kombinace, zakončené brankou, posunovaly skóre až ke stavu 0:6. V tento okamžik na chvíli polevili naši v koncentraci a málem se jim to stalo osudným. Domácí během krátké chvíle stáhli náskok až na dvě branky. Zbytek zápasu se přelévala hra od jedné brány k druhé. Nakonec naši uhájili vítězství 6:9.
Po zápase trenér nejprve pochválil mužstvo za vítězství, ale potom důrazně připomněl zbytečné zdramatizování utkání. Místo pohodového dohrání zápasu a užívání si hokeje, si situaci úplně zbytečně zkomplikovali. V obou zápasech se střelecky předvedl Marek Kelnar ( 9 branek), který těžil ze spolupráce svých spoluhráčů Lukáše Adámka a Matěje Svitáka. Tito hráči připravovali střelci výborné pozice a po zásluze je oba trenér určil jako nejlepší hráče utkání.

HK Kroměříž "A" - HC Bobři Valašské Meziříčí "A" 4:7
branky Bobrů: Kelnar 5, Siner, Pernický

HK Kroměříž "A" - HC Bobři Valašské Meziříčí "A" 6:9
branky Bobrů: Kelnar 4, Adámek 2, Siner, Pernický, Sviták

sestava Bobrů: Postava - Adámek, Kelnar, Sviták, Pernický, Siner, Veselá

Poté nastopili proti sobě ke svému zápasu čtvrťáci. V posledním měření sil na našem stadioně, vedli hráči Kroměříže ještě minutu před koncem 5:4, ale 20 s před závěrečnou sirénou naši vyrovnali v powerplay. Vyrovnanost obou týmů byla vidět i v tomto zápase. Ani jeden ze soupeřů nepřevyšoval toho druhého v žádné činnosti a tak byl k vidění pěkný a vyrovnaný hokej. Naši se ujali rychle vedení, když po samostatné akci skóroval Šimon Kuchařík. Necelou minutu před koncem třetiny srovnal krok nenápadnou střelou Lukáš Zmeškal po asistenci Jana Dluhoše. Hned ve druhé minutě druhé třetiny, opět Lukáš Zmeškal, po asistenci Ondřeje Dofka prostřelil z dálky gólmana Bobrů a poslal domácí do vedení 2:1. Vedení však domácím vydrželo jen 94 vteřin, kdy po asistenci Šimona Kuchaříka vyrovnal Michal Škrhla na 2:2. 2 vteřiny před koncem prostřední části měli naši na svých hokejkách vedoucí branku, kdy po faulu domácích prováděl samostatný nájezd Jiří Brodek, ale bránu přestřelil. Rozhodující moment přišel v 9 minutě poslední části. Naši se dopustili nedovoleného zákroku a z nařízeného trestného střílení vstřelil rozdílovou branku Lukáš Světlík 2:3. Poslední, ale obrovskou šanci k vyrovnání měli malí Bobři 62 sekund před závěrečnou sirénou, kdy po faulu na Šimona Kuchaříka bylo nařízeno trestné střílení. Zodpovědnost na sebe vzal kapitán Tomáš Andris, ale brankář domácích David Židlík jeho střelu vystihl a zachránil tak vítězství pro domácí Kroměříž. Přes nepříznivý výsledek a velké zklamání v kabině, trenér Šilhán ocenil bojovnost a nasazení celého mužstva. "Dnes bohužel rozhodlo, že soupeř na rozdíl od nás, proměnil trestné střílení a to bylo to závaží, které jinak remízový zápas rozhodlo ve prospěch domácích. My se však nemáme za co stydět, naopak odjíždíme se vztyčenou hlavou a příště určitě zvítězíne." uvedl po zápase trenér Jaroslav Šilhán.

HK Kroměříž - HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2
branky: Zmeškal (Dluhoš), Zmeškal (Dofek), Světlík TS - Kuchařík, Škrhla (Kuchařík)

sestava Bobrů: Oczadly - Adnris, Brodek, Denk, Gorej, Kubenka, Kuchařík, Mžik, Škrhla, Vanduch

Teď nás čekají vánoční svátky. Chtěli bychom všem hráčům, rodičům, pracovníkům klubu a fanouškům popřát klidné a krásné vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2010.

Připomínáme, že 28. - 29. prosince se na našem zimním stadioně uskuteční velký Vánoční turnaj 4. tříd za účasti celků: HC Letci Letňany, HC Znojemští Orli, HK Dukla Trenčín, HC Slovan Bratislava a domácích Bobrů. Všichni jste zváni a když přijdete podpořit malé Bobry určitě se Vám odvděčí bojovným výkonem. "Za vítězství a slávu ...."

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka