V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Bobři z Valašského Meziříčí zajíždějí v již předposledním kole základní části na led celku VHK Vsetín, který se prozatím nachází na 6. místě. Vzájemný letošní zápas číslo 4 a pravé valašské derby tedy čeká fanoušky obou táborů již tuto středu, 3.března od 17.30 na vsetínském Lapači. Uhájí Bobři letošní vzájemnou neporazitelnost, nebo se budou poprvé radovat i domácí hokejisté? Na tuto odpověď si budeme muset počkat až po závěrečném hvizdu rozhodčího Kočího.

Bobři v minulém kole přivítali silný celek Zubrů z Přerova, nicméně po šedesáti minutách odešli poraženi a v tabulce se propadli na třetí místo se ztrátou jediného bodu na právě vedoucí Přerov. Druhý Hodonín se stejným počtem bodů je lépe umístěn jen díky lepšímu skóre. Bobrům v zápase chybělo hned několik hráčů základní sestavy, kteří laborují s nemocí. Vedle brankáře Michala Krumpocha také útočník Jan Matějný a v samotném zápase odstoupil po první třetině také kapitán Pavel Šebesta.

V tabulce šestý Vsetín si v minulém kole připravil velké překvapení pro své fanoušky a odvezl z Hodonína všechny tři body za vítězství 4:3. Nutno dodat, že tohoto výsledku dosáhl i bez všech extraligových posil ze Zlína, což ukazuje na stoupající formu před vyřazovacími boji v lize a také na to, že Vsetín umí zahrát dobře na lídra s jakoukoliv sestavou a bude v nadcházejícím zápase určitě velmi nepříjemným soupeřem pro hosty ze soutoku dvou Bečev.

Vsetín zatím vstřelil v soutěži 148 branek při 123 inkasovaných, hostující Bobři nastříleli soupeři branek 212, ale 131 inkasovali. Je zde tedy vidět útočná síla hostů, nicméně obranná činnost je zatím lepší na straně vsetínských.

Pro Vsetín však prozatímní šesté místo nemusí být konečné. Při zaváhání svých soupeřů může poskočit o místo vpřed, při svém zaváhání o místo také zpět. Vše se rozhodne právě v posledních dvou zápasech, ve kterých domácí změří síly právě s Bobry a poté i s Opavou. Reálně se v momentální situaci také jeví nasazení obou soupeřů již v prvním kole play-off, nicméně na konečné umístění a rozdělení dvojic si ještě počkejme.

Mezi tři tyče se zřejmě postaví opět Lukáš Plšek, jehož pozice však v letošní sezoně není tak pevná jak v minulé a průběžně jej střídá juniorský kolega v bráně Petr Hromada.

V obraně trenér Jurík společně s jednatelem klubu Pavelcem sází na zkušenosti Pavla Zavrtálka, Pavla Rajnohu, který je však zraněn a jeho start je zatím nejistý. Dalším bekem, na kterého se může management klubu spolehnout je slovenský obránce Jozef Šimek. Velkou posilou pro Vsetín je extraligový obránce Zlína Antonín Bořuta, který se po výborných výkonech právě ve vsetínském dresu probojoval až do základní sestavy Zlína. Jestli ovšem nastoupí i v derby, jakožto i ostatní zlínští hráči, není zatím jisté.

Mezi útočníky vyčnívá především Daniel Vaněk společně s Petrem Sakrajdou, kteří mají shodně po 30 kanadských bodech. Na záda jim dýchá zlínský Petr Mokrejš, jenž má pouze o dva body méně. Dalším velmi platným ofenzivním hráčem Vsetína je opět zlínský Jiří Ondráček, který v 18 odehraných zápasech získal úctyhodných 23 bodů. Zda do zápasu nastoupí i duo útočníků Josef Štraub a Robin Ševčík není také jisté. Dle klubového webu jsou zranění a není specifikován čas návratu. Dále můžeme v dresu žlutozelených vidět i bývalé hráče Bobrů, Daniela Tesaříka či Jakuba Ašera. Velmi oblíbeným hráčem vsetínských fanoušků je Josef Mikeš. Do sestavy se vrátil i Erik Hrňa, který právě v prvním startu za Vsetín v předchozím vzájemném zápase na vsetínském Lapači vstřelil po půlminutě utkání první branku domácích. Jinak vsetínský tým sází na své odchovance a dravé mladí, které dostává hodně příležitostí dokázat, že mohou být zabudování nastálo do kádru A mužstva.

Předchozí zápasy:
SHK Hodonín - Valašský hokejový klub 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
HC Bobři Val. Meziříčí - HC ZUBR Přerov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Sestavy v minulém kole:
Valašský hokejový klub: Plšek(Hromada) - Zavrtálek, Kapr, Tesařík, Vodák, Farda, Šimek, Matula, Knebl, Korčák, Tesařík, Hrňa, Vaněk, Kubo, Sýs, Klabačka, Mikeš, Ašer, Podešva, Vítek

HC Bobři Val. Meziříčí: Gleich (Popovič) - Blažek, Bokroš, Brunec, Dvořák O., Dvořák P., Dědek, Kovář, Krisl, Lhotský, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Tatarčík, Varga D., Varga Mir., Varga M., Vašut, Vnenk

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rozhovory
Michal Veselý | 4. 3. 2010

Taktika nám vyšla do puntíku, říká Robin Kovář

Reportáže
Michal Václav, Kristýna Guricová | 3. 3. 2010

Bobři i díky skvělému výkonu Krumpocha porazili Vsetín

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka