Malí Bobři se utkali se Vsetínem

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V dalším kole krajské lidy 3 a 4 tříd zajížděli malí Bobři na led svého velkého rivala ze Vsetína. Zápasy těchto soupeřů po celou sezónu nabízely divákům krásnou podívanou a ne jinak tomu bylo i tentokrát na Lapači. Třetí třídy uštědřily svému sokovi několik debaklů. Čtvrté třídy prohrály 3:1

"B" tým třeťáků nastoupil proti svým vrstevníkům ze Vsetína nebojácně a rychle se ujal vedení. Svůj náskok kluci postupně zvyšovali a po druhé třetině už vyhrávali 9:1. Naši se tímto stavem pravděpodobně uspokojili a hráči Vsetína začali v poslední části hry mocně dotahovat. Konec zápasu se nesl za stále častějších nájezdů Vsetínských na branku Bobrů. Náskok z prvních dvou třetin byl však pro domácí nedostižitelný a Bobři tak zvítězili 6:9.

Do druhého zápasu nastoupili Bobři opět plně koncentrovaní na svůj výkon (možná i díky velmi důrazné domluvě trenérů Šilhána a Veselého). Začátek utkání byl sice vyrovnaný, ale postupem času se Bobři začali více prosazovat a tentokrát nepustili svého soupeře zpět do zápasu. Konečný výsledek 2:8.

VHK Vsetín "B" - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 6:9
branky Bobrů:
Hrabovský 2, Veselá 2, Žlebek 2, Převor, Ondřej, Hruška

VHK Vsetín "B" - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 2:8
branky Bobrů:
Převor 5, Hrabovský, Frieb, Žlebek

sestava Bobrů: Grygar, Veselý - Převor, Frieb, Hrabovský, Veselá, Smejkal, Žlebek, Hruška, Ondřej, Vávra

"A" tým Borbů chtěl i na Vsetíně potvrdit svoji vynikající formu. Od začátku zatlačili svého protivníka na jeho polovinu. Zatímco v útoku rozehrávali pohledné kombinace, tak v defenzivě pracovali velmi zodpovědně. Své góly postupně rozložili do všech třetin a zvítězili velmi přesvědčivě 0:9.

Druhý zápas začal stejně jako první. Bobři se rychle dostali do vedení. Hráči Vsetína však nechtěli připustit stejný průběh jako u prvního zápasu. stále se tlačili k naší brance a jejich snaha přinesla ovoce, když po chybě obrany nadvakrát překonali brankáře Bobrů. První třetina tak skončila 1:2. To co ve zbytku zápasu provedli Bobři hráčům VHK se nedá nazvat jinak něž těžké KO! Kombinace do prázdné brány, individuální akce přes celé hřiště a střelecká produktivita na straně malých Bobrů, odsoudila Vsetín do role statistů. Skóre narůstalo rychlým tempem a mimo brankáře se do střeleckých statistik zapsali všichni hráči v poli. Konečný výsledek 1:18 hovoří za vše!

Po zápase trenér Šilhán pochválil všechny hráče za přístup k zápasu. Žádné podcenění soupeře a obrovská touha po vítězství přinesla malým Bobrům velký úspěch.

Za zmínku stojí fantastický výkon druhé formace ve složení Pernický, Adámek, Siner, která se minimálně vyrovnala dokonale sehrané první lajně Kelnar, Sviták, Stodůlka. Ačkoli Lukáš Adámek chodí teprve do 1. třídy jeho milimetrové přihrávky posílali spoluhráči neomylně do sítě a také on velkou měrou přispěl k jednoznačnému vítězství Bobrů.

VHK Vsetín "A" - HC Bobři Valašské Meziříčí "A" 0:9
branky Bobrů:
Kelnar 3, Siner 3, Stodůlka 2, Pernický

VHK Vsetín "B" - HC Bobři Valašské Meziříčí "B" 1:18
branky Bobrů:
Kelnar 4, Siner 4, Pernický 4, Stodůlka 3, Adámek 2, Sviták

sestava Bobrů: Postava - Kelnar, Stodůlka, Sviták, Pernický, Adámek, Siner

Poté rozehrály svůj souboj na ledové ploše hráči 4. tříd. V brance Bobrů nastoupil tentokrát od úvodní minuty Michal Postava, jinak sestava Bobrů byla téměř kompletní. Jak bývá zvykem, vletěli Bobři na svého soupeře od úvodního vhazování. Výsledkem tohoto nástupu byla také úvodní branka. V čase 1:16, po asistenci Tomáše Andrise, protlačil puk do sítě Michal Škrhla. 0:1. Vsetín se však z úvodního šoku velmi rychle dostal, srovnal hru a do konce první části se hrál vyrovnaný a velmi pohledný hokej. Díky dvěma přesilovým hrám měli Bobři mírnou převahu. Do druhé třetiny šli hráči VHK s odhodláním srovnat skóre. Mírná převaha byla korunována v 17. minutě, kdy po krásné přihrávce zpoza brány od Adama Zetochy vymetl šibenici branky Bobrů Roman Půček. 1:1. V následné 18 minutě se naši hromadně vrhli do útoku. Domácí však založili rychlý protiútok a situaci 2 na 1 vyřešil, po asistenci Daniela Cabáka, střelou nad vyrážečku Daniel Paťava. 2:1. Po rychle inkasované druhé brance poslal Trenér Šilhám do branky Evžena Oczadlého.

Ani po této brance tempo utkání nepolevilo a Bobři se tlačili do útoku s cílem vyrovnat. Naproti tomu domácí nebezpečně hrozili z rychlých protiútoků. Důležitou se ukázala první přesilová hra Vsetína ve 25 minutě. Před vypršením tohoto trestu si domácí vytvořili velký tlak a tento završil už při hře 5 na 5 úspěšnou dorážkou Ondřej Paroušek po asistenci Daniela Paťavy. 3:1.

V přestávce před závěrečnou třetinou Bobři zmobilizovali své síly a na led přicházeli s odhodláním alespoň vyrovnat. Bobři se celou třetinu snažili tlačit do koncovky a domácí jim zase opláceli rychlými protiútoky. Když už se trenéři Bobrů chystali odvolat brankáře, naskočil v přemíře snahy na led hráč navíc, a tím měl Vsetín výhodu druhé přesilové hry v zápase. Přesto se malí Bobři nevzdali a po oddechovém čase se nastěhovali před bránu domácích a podpořeni dalším útočníkem se snažili zkorigovat výsledek. Během posledních dvou minut se domácím pouze dvakrát podařilo osvobodit vyhozením přes všechny čáry. Tlaku Bobrů však odolali a zvítězili v zápase 3:1.

Trenér Šilhán po zápase vyzdvihl vysokou kvalitu zápasu z obou stran. "Jak už jsem řekl několikrát. Prohrát se může, ale musí to být po boji a s hlavou nahoře! Nemáme se tady za co stydět, naopak. Opět jsme dokázali, že s námi musí počítat každý soupeř. Dobře už všichni ví, že naše bojovnost a srdce nás ženou za každé situace dopředu! Tento výsledek je pro nás velmi povzbudivý. Když si uvědomíme, že všichni střelci domácích pravidelně nastupují za páté třídy a jsou jedni z nejlepších, pak je vidět, že i Vsetín, který má neporovnatelně vetší základnu má z našich hráčů velký respekt!"

VHK Vsetín - HC Bobři Valašské Meziříčí 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
branky:
16:11 Potůček (Zetocha), 17:02 Paťava (Cabák), 25:29 Paroušek (Paťava) - 1:16 Škrhla (Andris)

sestava VHK Vsetín: Běhula, Calabová - Pitrman, Fusek, Janošek, Paroušek, Paťava, Klímek, Cabák, Půček, Zetocha, Štědrý, Kutěj, Mikulenčák, Kamas

sestava Bobrů: Postava, Oczadly - Andris, Brodek, Denk, Gorej, Kubenka, Kuchařík, Škrhla, Vanduch, Kelnar, Pernický, Stodůlka

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka