Mladší žáci obsadili na domácím turnaji druhé místo!

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V sobotu 28.8.2010 proběhl na zimním stadioně "Přípravný hokejový turnaj" mladších žáků (ročníky 1999 - 2002). Na tento turnaj přijali naše pozvání tyto týmy: HC RT TORAX Poruba, HK Kroměříž, HK MLADÍ DRACI Šumperk. O průběhu turnaje se dočtete v následujícím článku.

Uvodní buly turnaje bylo vhozeno mezi hokejky domácích Bobrů a HC RT TORAX Poruba.
Pro tento zápas je nejlepší přirovnání "každý chvilku tahá pilku". Po dvou třetinách vyrovnaného boje, kdy se ani jednomu ze soupeřů nepodařilo gólově odskočit, odcházeli do šaten oba týmy za nerozhodného stavu 3:3.
Hned v úvodu třetí třetiny strhli Bobři vedení na svou stranu. Poté si však domácí vybrali slabší chvilku, kterou soupeř tvrdě potrestal a během 2 minut nasázel do domácí klece 3 góly. Bobři se i přes velkou snahu z tohoto KO úderu nevzpamatovali.

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC RT TORAX Poruba 4:6 (1:1, 2:2, 1:3)
Branky Bobrů: Brodek (Kuchařík, Komáčka), Brodek (Kuchařík), Komáčka (Brodek), Kuchařík (Komáčka)
Branky Poruby: Havránek, Vojtášek (Havránek, Toman)
Nejlepší hráči zápasu: Komáčka Petr - Toman Radim.

HK Kroměříž o.s. - HK Mladí Draci Šumperk 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Branky Kroměříže: Byrtus (Kudlička), Byrtus (Kudlička), Zmeškal (Dofek), Kudlička (Laciga)
Branky Šumperka: Oliš (Kesler), Oliš (Urban), Rutal
Nejlepší hráči zápasu: Hasala Marek - Urban Martin

Do dalšího zápasu nastoupili opět domácí Bobři. Trenér Šilhán udělal pár změn oproti ne příliš povedenému zápasu s Porubou.Naším soupeřem byl celek Kroměříže. Naši chtěli odčinit porážku z prvního zápasu, proto na svého doupeře doslova vlétli. V první třetině nejprve Adam Gorej (Kuchařík) a poté Šimon Kuchařík (Komáčka, Denk) upravili skóre na 2:0. Ani ve druhé třetině naši neubrali a během prvních dvou minut přidali další dvě branky. Šimon Kuchařík (Pernický) a Adam Gorej (Škrhla). Ke konci druhé třetiny ještě samostatnou akci zakončil Petr Komáčka a upravil na 5:0. Třetí třetina se dohrávala spíš z povinnosti. Naši přes burcování trenérů už nenašli tolik vůle a soupeře opět přitlačit. Přesto se našim podařilo náskok ještě zvýšit Michal Škrhla (Kelnar). Dvě minuty před koncem naši opět polevili v koncentraci, čehož soupeř využil ke vstřelení dvou branek. Laciga (Zmeškal), Dvořáček (Byrtus)

HC Bobři Valašké Meziříčí - HK Kroměříž o.s. 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Branky Bobrů: Gorej (Kuchařík), Kuchařík (Komáčka, Denk), Kuchařík (Pernický), Gorej (Škrhla), Komáčka, Škrhla (Kelnar)
Branky Kroměříže: Laciga (Zmeškal), Dvořáček (Byrtus)
Nejlepší hráči zápasu: Kuchařík Šimon - Laciga Filip

HK Mladí Draci Šumperk - HC RT TORRAX Poruba 5:10 (1:4, 1:5, 3:1)
Branky Šumperka: Šíp (Dušek), Urban, Kesler (Havlíček), Urban (Kesler), Urban (Dušek)
Branky Poruby: Plachý (Žídek), Plánka (Tröster), Janík (Pliska), Toman (Havránek), Toman (Havránek), Plachý (Janík), Vojtášek (Toman), Havránek (Vojtášek), Janík (Pliska), Vojtášek (Havránek, Toman)
Nejlepší hráči zápasu: Tröster Ondřej - Pliska Martin

HC RT TORRAX Poruba - HK Kroměříž o.s. 6:6 (2:2, 2:1, 2:3) 1:0 SN
Branky Poruby: Žídek, Havránek (Toman), Vojtášek (Toman, Havránek), Vojtášek (Havránek), Plachý (Janík), Janík (Vojtášek)
Branky Kroměříže: Byrtus, Laciga (Byrtus), Laciga (Zmeškal), Zmeškal (Dvořáček), Laciga (Zmeškal), Dvořáček (Zmeškal)
Nejlepší hráči zápasu: Havránek Marek - Kudlička Vojtěch

Do posledního zápasu dne nastoupili domácí Bobři proti Drakům ze Šumperka.Naši dobře věděli, že pouze vítězství v tomto zápase je postaví na stupně vítězů. Porážka by znamenala nepopulární 4. místo. Hned od začátku ukazovali malí Bobři hlad po vítězství. 1. minuta 1:0 Kuchařík (Komáčka). V 6. minutě zase po přihrávce Marka Kelnara zvýšil Adam Gorej. Poté hosté z ojedinělého útoku a nahození na bránu snížili Martinem Ondráčkem, ale to bylo z jejich strany všechno. Po celý zbytek zápasu se Bobři tlačili do zakončení a brankář Šumperka si musel připadat jako na střelnici.
Ve druhé třetině se konečně protrhli střelci domácích smůlu a k vidění bylo celkem 5 krásných branek. Ani v poslední třetině kluci neubrali z tempa a tak na konci zápasu svítilo na tabuli 11:1!

HC Bobři Valašské Meziříčí - HK Mladí Draci Šumperk 11:1 (2:1, 5:0, 4:0)
Branky Bobrů: Kuchařík (komáčka), Gorej (Kelnar), Komáčka (Kuchařík, Denk), Komáčka (Már, Pernický), Škrhla (Gorej, Brodek), Gorej (Brodek)Škrhla (Brodek, Andris), Komáčka (Denk), Komáčka (Kuchařík), Komáčka, Kuchařík
Branka Šumperka: Ondráček
Nejlepší hráči zápasu: Adam Gorej - Martin Ondráček
Sestava Bobrů: Oczadly, Postava - Andris, Adámek, Brodek, Denk, Gorej, Kelnar, Kubenka, Kuchařík, Mžik, Pernický, Stodůlka, Sviták, Škrhla, Vanduch, Komáčka, Már

NEJLEPŠÍ HRÁČI TURNAJE:
Brankář: Marek Hasala - Kroměříž
Útočník: Radim Toman - Poruba
Nejužitečnější hráč: Martin Urban - Šumperk
Obránce: Tomáš Denk - HC Bobři

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:
1. HC RT TORRAX Poruba
2. HC Bobři Valašské Meziříčí
3. HK Kroměříž o.s.
4. HK Mladí Draci Šumperk

Po skončení turnaje uvedl trenér Šilhán: "Na začátek sezóny jsme viděli krásný turnaj a výborné výkony všech týmů. Pozvali jsme vyrovnané týmy, takže do posledního zápasu nebylo jasné složení na stupních vítězů. Děkuji všem klukům za předvedený výkon. Je to pro nás další úspěch, ale také dobrá motivace do další práce, vždyť to toužené zlato nám porád nějak uniká. "

Závěrem bychom chtěli poděkovat divákům, kteří pro všechny kluky vytvořili parádní atmosféru. Nesmíme zapomenout na sponzory: MLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (jogurty), PEKÁRNA LEŠŇANKA (koblížky), PÁLENICI BUBLÍK POLIČNÁ, RESTAURACI U KLOKANA a samozřejmě firmě VÁHALA A SPOL HUSTOPEČE. Velký dík patří také všem rodičům, vedoucím a trenérům za perfektní přípravu celého turnaje.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka