4. třídy si připsaly dvě domácí vítězství

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Na ledě ve Valašském Meziříčí se neprohánějí jenom Bobři mužské kategorie, ale i jejich mladší následovníci ve věku 4. tříd. Ti odehráli dvě kola své soutěže na domácím ledě, když nejprve přivítali celek Zlína a o týden později Kroměříže. Jak si vedli? To se dozvíte v tomto článku.

Nejprve v sobotu 16.10. přivítali malí Bobři na svém stadionu hráče PSG Zlín. Přestože za domácí nenastoupil k zápasu ani jeden ćtvrťák, svého soupeře se nezalekli a naopak od začátku zápasu diktovali tempo hry. Hráči Zlína zase vyráželi k velmi nebezpečným brejkům. Oboustranně pohledný hokej však v první třetině ovoce v podobě gólů nepřnesl a skončil 0:0. Do druhé třetiny nastoupili malí Bobři s odhodláním zlomit střeleckou smůlu. Uběhlo pouze 8 vteřin a po souhře Lukáše Adámka s Vojtou Pernickým domácí vedli 1:0.Přesně po minutě hry se prosadila i druhá lajna domácích, kdy po přihrávkách Richarda Vávry a Elišky Veselé vstřelil gól Erik Siner. Druhá třetina potom pokračovala ve velkém tempu, domácí hráli nátlakově, ale Zlín měl několik velmi nebezpečných brejků a samostatných nájezdů. Brankáři na odou stranách však další změnu skóre nepřipustili.

Před třetí třetinou trenér Šilhán upozorňoval hráče, aby nepolevili v koncentraci a dotáhli dobře rozjetý zápas do konce! Jako by tušil co se stane. Malí Bobři najednou jako by dostali strach o výsledek a zbrkle se zbavovali puků! Výsledkem toho byl tlak Zlína, který završil kontaktním gólem Matěj Sebera po přihrávce Davida Kozubíka.Domácí však odpověděli bleskově. Další souhra Lukáše Adámka s Vojtou Pernickým vrátila Bobrům dvoubrankové vedení. 5 minut před koncem přišla černá minuta domácích, kteří se opět strachovali o výsledek a soupeř je dokonale potrestal. Po obléhání branky domácích a po nedůsledném bránění hosté na několik pokusů přece jen protlačili puk do sítě domácích Jakub Žáček (jiří Podešva). Ve svém tlaku nepolevili a za další 25 sekund uzamli Bobry do útočného pásma a dočkali se vyrovnání z hole Dominika Luži po přihrávkách Tadeáše Dřímala a Davida Nováčka. Minutu před koncem měli navíc hosté výhodu trestného střílení za faul. Domácí brankář však obrat ve skóre nepřipustil. Nakonec se štěstí obrátilo k domácím, když 38 vteřin před koncem po velkém závaru před bránou Zlína vytvořila první pětka takový tlak, že se puk přece jen dostal za brankovou čáru. Gól byl připsám Vojtovi Pernickému, který tak dovršil svůj hattrick!

Trenér Šilhán po zápase vyzdvihl výkony zejména kapitána Vojty Pernického a brankáře Michala Postavy, kteří měli velký podíl na vítězství v tomto zápase.

HC Bobři Valašské Meziříčí : HC PSG Zlím 4:3 (0:0, 2:0, 2:3)
branky:
Pernický (Adámek), Siner (Vávra, Veselá), Pernický (Adámek), Pernický - Sebera (kozubík), Žáček (Podešva), Luža (Dřímal, Nováček)

Sestava Bobrů: Postava, Tuček - Adámek, Frieb, Hruška, Ondřej, Pernický, Siner, Smejkal, Stodůlka, Sviták, Vávra,Veselá, Žlebek

Další sobotu 23.10.přivítali malí Bobři, opět doma, celek HK Kroměříž.První třetina probíhala podobně jako v minulém zápase. Domácí se tlačili do útoku, ale neměli dobře seřízené mířidla. Hosté potom využívali každou příležitost k rychlému protiútoku, které však pozorná obrana a domácí brankář spolehlivě likvidovali. Nástup do druhé třetiny se malým Bobrům opět povedl na výbornou. Lukáš Adámek za bránou vybojoval puk a předložil jej na hokejku Daniela Stodůlky, který s přehledem zasunul puk za záda hostujícího gólnana.Podobná situace nastala o 3 minuty později, to pro změnu Ríša Vávra posunul puk před bránu, kde čekal nikým nehlídaný Erik Siner a bylo to 2:0.

Hráče Kroměříže hodně táhly dopředu dvě holky v jejich týmu. O 3 - 4 roky starší holky (oproti našim hráčům) dělaly v obraně Bobrů pěkný vítr. (pozn. holky ročníku 1999 mohou nastupovat k zápasům 4. tříd). Právě na ně trenér hráče upozorňoval, aby nedostaly prostor se rozjet, pak už se těžko zastavují. Přesně tuto chybu vyrobili Bobři ve 27. minutě kdy Eliška Vozdecká krásně projela celé hřiště a vymetenou šibenicí nedala domácímu brankáři šanci. Od této chvíle se hrálo nahoru dolů a trenér Šilhán burcoval hráče, aby nedošlo k tomu co v minulém zápase, tj. strach o výsledek. Na obou stranách však byly pevné obrany a pozorní brankáři. Nakonec necelých sedm minut před koncem přišla pojišťující branka. V situaci dva na jednoho, přihrál Erik Siner úplně volnému Lukáši Adámkovi, který ukázkovým bekhendovým blafákem nedal brankáři hostů šanci. Zbytek zápasu už si malí Bobři pohlídali a dosáhli tak dalšího vítězství v soutěži.

Také po tomto utkání trenér Šilhán pochválil celý tým za bojovnost a přístup. Jmenovitě vyzdvihl výkony Lukáše Adámka a Daniela Stodůlky, kteří měli lví podíl na přísunu dalších bodů do tabulky soutěže.

HC Bobři : HK Kroměříž 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky:
Stodůlka (Adámek), Siner (Vávra), Adámek (Siner) - Vozdecká

Sestava Bobrů: Postava, Grygar - Adámek, Frieb, Leták, Kelnar, Ondřej, Pernický, Siner, Smejkal, Stodůlka, Veselá, Sviták, Vávra, Hruška

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka