Čtvrťáci Bobrů se střídavými výsledky

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Další zápasy mají za sebou 4.třídy Bobrů, ve kterých nejmenší hokejové naděje Valašského Meziříčí zaznamenali vítězství, remízu i porážku. Bobříci změřili své síly postupně s týmy Vsetína, Uherského Hradiště, Zlína a Kroměříží. Výsledky a krátké reportáže z jednotlivých zápasů najdete uvnitř tohoto článku.

Nejprve čekal malé Bobry na začátku prosince rival největší a divácky nejpřitažlivější - VHK Vsetín. Zápasy těchto týmů mají velkou podporu i v hledišti a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Rodiče a fanoušci hostů i Bobrů vytvořili bouřlivou atmosféru.

První třetina se hrála stylem nahoru dolů, ale obě obrany pracovaly zodpovědně a co prošlo, pochytali oba brankáři.
Druhá třetina začala svižně a čekalo se kdy padne první gól a nastartuje tradiční dostihy. Ve 20. minutě to byli Bobři, kteří během jednoho střídání dokonale zaskočili soupeře. Nejprve Lukáš Adámek (Pernický, Sviták) a půl minuty po něm Vojta Pernický (Adámek, Stodůlka) rozebrali Vsetínskou obranu a oba góly dovezla první lajna až do prázné brány. Po necelých pěti minutách opět řádila první pětka, která v rozmezí 19 sekund nasázela další 2 branky. Kombinace Vojty Pernického s Lukášem Adámkem byly pro soupeře přímo smrtící. Druhá třetina skončila výsledkem 4:0 pro Bobry.
Do třetí třetiny nastoupili hosté s velkým odhodláním poprat se ještě o výsledek, ovšem obrana Bobrů odolávala a když si hosté vypracovali šanci vychytal je spolehlivý brankář Bobrů Michal Postava. V 37 minutě byl i on krátký na pěknou přihrávku Mariana Žabčíka a střelu Terezy Sovjákové. Odpověď Bobrů byla téměř okamžitá, Po přihrávkách Lukáše Ondřeje a Marka Kelnara zasunul puk do brány Erik Siner. Během posledních 3 minut se s góly roztrhnul pytel. Nejprve opět souhra Adámek, Stodůlka a střílející Vojta Pernický 6:1. Poté si asistenci spolu s Danem Stodůlkou připsal i Vojta Pernický a Marek Kelnar se nemýlil. Ani Vsetínští nechtěli zůstat u jedné branky a Kryštof Šánek po přihrávce Václava Kočího snížil. Poslední slovo si vzala druhá lajna Bobrů a také slečna v řadách Bobrů se zapsala mezi střelce. Eliška Veselá po přihrávkách Marka Kelnara a Erika Sinera uzavřela účet tohoto zápasu 4 sekundy před koncem.

HC Bobři Valašské Meziříčí - VHK Vsetín 8:2 (0:0, 4:0, 4:2)

branky Bobrů: Adámek (Pernický, Sviták), Pernický (Adámek, Stodůlka), Pernický (Adámek, Sviták), Pernický (Adámek, Stodůlka), Siner (Ondřej, Kelnar), Pernický (Adámek, Stodůlka), Kelnar (Pernický, Stodůlka), Veselá (Kelnar, Siner).

branky VHK: Sovjáková (Žabčík), Šánek (Kočí)

Sestava Bobrů: Postava - Adámek, Hrabovský, Leták, Kelnar, Ondřej, Pernický, Siner, Beránek, Stodůlka, Veselá, Sviták, Vávra, Hruška, Převor

Sestava VHK: Chrástecký - Krňa, Pisklák, Vávra, Půček, Štědrý, Šánek, Nepustil, Cabák, Papšík, Sovjáková, Kutěj, Hájek, Kočí, Vindiš, Žabčík

Těsně před Vánoci zajížděli malí Bobři na horký led Uherského Hradiště. Soupeř který nám tradičně nesedí. A potvrdilo se to i tentokrát. Celý zápas jsme tahali za kratší konec, srážely nás obrovské chyby v obraně. Střelecké štěstí asi bylo také na jiném místě. Po celou dobu utkání jsme dotahovali skóre, a kdsyž jsme se přiblížili na dostřel, domácí okamžitě kontrovali. Konečný výsledek 9:6.

HC Uherské Hradiště - HC Bobři Valašské Meziříčí 9:6

branky Bobrů: Kelnar 3, Pernický 2, Adámek.

Prvním soupeřem v novém roce 2011 byl celek PSG Zlín, se kterým jsme v probíhajícím ročníku ještě neprohráli. Všichni jsme měli v paměti poslední zápas ve Zlíně, kdy nás domácí přetlačili a přestříleli a my jsme urvali šťastný bod pár sekund před koncem. Na tento zápas jsme se připravovali, aby se na ledě neděly podobné věci. Zlínští hráči nás velmi rychle vyvedli z omylu. Byl jich plný led. Lepší bruslení, držení puku, přihrávky a kombinace v útočném pásmu. To byly největší zbraně hostujícího celku. Naši se bránili a jen sporadicky vyráželi k rychlým protiútokům. Obrana Zlína je ovšem velmi rychle likvidovala. Ale jak už to ve sportu a zejména hokeji bývá, platilo staré známé pravidlo nedáš - dostaneš. Jeden z ojedinělých brejků zakončil po asistenci Lukáše Adámka a Dana Stodůlky, kapitán Vojta Pernický. Zbytek zápasu se nesl ve stejném duchu. Zlín nás tlačil a vytvářel si brankové příležitosti, které likvidoval brankář Bobrů Michal Postava. Také díky jeho výbornému výkonu skončil zápas nakonec 1:1p> Už druhý zápas po sobě proti tomuto soupeři vypadala hra jednoznačně. Hrálo se v podstatě na bránu Bobrů, ale nakonec Zlín nedokázal urvat vítězství na svou stranu.

HC Bobři - PSG Zlín 1:1

branky: Pernický (Adámek, Stodůlka) - Turzík (Jenáček)

sestava Bobrů: Postava - Adámek, Beránek Frieb, Hrabovský, Hruška, Leták, Ondřej, Pernický, Převor, Siner, Smejkal, Stodůlka, Sviták, Vávra, Veselá, Žlebek

Druhým soupeřem malých Bobrů byl v roce 2011 celek HK Kroměříž.
První třetinu hráli naši zodpovědně dozadu a podařilo se i skórovat. Branku vstřelil Vojta Pernický po přihrávce Lukáče Adámka. Do druhé třetiny vstoupili naši s odhodláním zvýšit svůj náskok, ale toto předsevzetí se sesypalo jako domeček z karet. Soupeř se jednoduše dostával do našeho pásma a trestal naše hrubé chyby. Hned ve druhé minutě bylo vyrovnáno. Gól vstřelila Šárka Zemanová po přihrávce Lukáše Světlíka.Za 40 sekund už hosté vedli. Světlík (Kudlička) A aby toho nebylo málo hosté ještě do konce druhé tčetiny svůj náskok pojistili. Světlík (Dluhoš)
Po velké bouřce v kabině chtěli malí Bobři něco s výsledkem udělat. Opět hrubá chyba hned v úvodu třetiny poslala do brejku střelce dne Lukáše Světlíka, který upravil na 1:4. Naši se z tohoto šoku dostávali velmi pomalu, ale přece jen se víc tlačili před bránu soupeře. Od poloviny třetiny už to byla ofenzíva jak má být, jeden útok za druhým, ale brankář hostů odolával. Až 4 minuty před koncem přece jen kapituloval. Po přihrávce Michaela Beránka se trefil Lukáš Adámek. Necelou minutu před koncem ještě vykřesal jiskřičku naděje Vojta Pernický, ale vyrovnat se už nepodařilo, i když až do konce zápasu hráli naši powerplay. V té však měli více šancí na skórování hosté.

HC Bobři - HK Kroměříž 3:4

branky Bobrů: Pernický (Adámek), Adámek (Beránek), Pernický

sestava Bobrů: Postava - Adámek, Beránek, Frieb, Hrabovský, Hruška, Kelnar, Leták, Ondřej, Pernický, Převor, Siner, Smejkal, Stodůlka, Sviták, Vávra, Veselá, Žlebek

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka