V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - O další zhodnocení sezony jsem požádal vítěze kanadského bodování Bobrů v uplynulé sezoně. Tímto hráčem je Lukáš Bacul, který do ValMezu zamířil před sezonou z Nového Jičína. Jak si Lukáš užívá mezi sezonového volna? I to se dočtete v tomto rozhovoru.

Jak bys zhodnotil uplynulou sezonu?
Já bych ji zhodnotil jako hodně špatnou a to jak herně tak výsledkově. Hlavně to období kolem Vánoc,tam jsme ztratili hodně bodů s těmi týmy ze spodku tabulky.


Sezona se pro nás tedy určitě lámala kolem Vánoc, kdy jsme ztráceli na konec tak drahocenné body, souhlasíš?
Ano, tam ještě dokonce byla i nějaká šance dostat se do té šestky a zaručit si tak play off , bohužel přišli nějaké zranění, pár hráčům odešla forma a potom už to nešlo dohnat,protože jak Hodonín, tak Opava vlastně pořád vyhrávali.

Po Novém roce jsme přešli na trošku defenzivnější styl, který slavil úspěchy. Pan sedlák k tomu řekl, že se herní systém měnil několikrát. Co bys k tomu řekl?
Já myslím, že jsme ten defenzivnější styl jsme měli hrát od začátku sezóny. Tady nebyl takový tým jako loni,který by dokázal vyhrávat 7:4 nebo 8:5. Pořád jsme se hnali dopředu,zbytečně jsme se propadali,soupeř nám dal 2,3 góly,zavřel to a my jsme museli jezdit pořád do plných. Když už jsme to dotáhli na rozdíl jedné branky,dostali jsme většinou nějaký smolný gól,který nás definitivně položil…

Před touto sezonou jsi opustil celek Nového Jičína, který ale trošku překvapivě dokráčel až do semifinále. Sledoval jsi jejich výsledky?
Vím, že se jim podařilo vyřadit Havířov,ale jinak jsem to moc nesledoval.

V uplynulé sezoně jsi patřil spolu s Lukášem Bokrošem k nebezpečným hráčům pro soupeřovy obránce. Výsledkem bylo tvé vítězství v klubovém kanadském bodování....
Tak je to určitě skvělý pocit pro každého hráče, když pomůže tomu svému týmu gólem nebo nějakou akcí po které padne gól,ale já osobně bych všechny ty kanadské body vyměnil za body do tabulky.

Co říkáš na herní systém II. ligy v uplynulé sezoně?
Já myslím, že byl hodně špatný.

Do baráže o I.ligu postoupil Šumperk. Myslíš si, že má na postup?
Určitě ano. Šumperk byl letos v té naší skupině jasně nejlepší a já myslím, že má tým na to, aby postoupil.

Je určitě ještě trošku brzo, ale máš už plány na příští sezonu?
Zatím to ještě moc neřeším,osobně bych rád ve ValMezu pokračoval i další sezónu, ale všechno bude záležet, jak se domluvíme s vedením.

Během sezony jsi měl několik zranění, hlavně tě trápila třísla. Jak to vypadá teď?
Ještě to není úplně ideální, ale sezóna skočila poměrně brzo,takže na doléčení je ještě dost času.

V průběhu sezony do ValMezu zamířil tvůj bratr Robin. Jak jsi jeho přítomnost vnímal?
Úplně normálně,jako kdyby přišel kdokoliv jiný.

V průběhu sezony jsi vystřídal několik spoluhráčů v útoku. S kým se ti hrálo nejlépe?
Nejlépe se mi hrálo s Honzou Matějným. U Matese jsem přesně věděl,co udělá. On je přesně ten typ hokejisty, který mi vyhovuje. U něj jsem věděl, že když bude mít tu možnost mi ještě nahrát,tak to udělá raději, než aby vystřelil nebo někde kličkoval. Na mě už pak jenom zbývalo najet si do volného prostoru a dát gól.Ty první 2 nebo 3 měsíce to byl asi nejlepší hráč, se kterým jsem kdy hrál, ale potom se Mates zranil, nechodil moc na tréninky a mě se trošku přestalo dařit. Začalo se prohrávat a už to nebylo ono.

Je nějaký gól, který si v uplynulé sezoně vstřelil, takový, na který rád vzpomínáš?
Určitě proti Vsetínu,byla tam parádní atmosféra.

Jak zatím užíváš mezi sezonového volna?
Tak musím se přiznat,že zatím víceméně odpočívám,bohužel to na moji postavě začíná být trošičku znát :-)

Na závěr bych tě poprosil o vzkaz fanouškům.
Nejprve bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří nás chodili podporovat a fandit nám. Byli opravdu skvělí, a i když ta naše hra ani výsledky určitě nebyly ideální,tak doufám že diváci budou chodit na hokej i v další sezóně a že ta další sezóna bude lepší než ta minulá a že příští rok tady to play off bude .

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka