V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Svoji výbornou formu chtěli mladší žáci předvést široké veřejnosti i na domácím turnaji, který uspořádali týden po ukončení soutěže, tedy v sobotu 5.3.2011 pod názvem „Jarní turnaj mladších žáků“. V celém turnaji nakonec nenalezli přemožitele a domácí turnaj vyhráli. Reportáže ze zápasů včetně odkazu na fotografie naleznete uvnitř článku.

FOTOGALERIE z turnaje mladších žáků možno prohlédnout ZDE (uživatelské jméno a heslo = bobr)

Poslední únorový víkend odehráli mladší žáci svůj poslední zápas v soutěži ligy krajského přeboru skupiny G, kdy vítězstvím 6:1 nad družstvem z Českého Těšína si upevnili svoji pozici a skončili tak v tabulce celkově na druhém místě, hned za prvním HK Kroměříž.

Tahákem turnaje měly být družstva ze Slovenska (Ružinov Bratislava, DOXXbet Žilina a HK Poprad). Bohužel kvůli stále probíhající soutěži těchto družstev byla jejich účast omluvena a na jejich místa byla pozvána taková moravská družstva, se kterými se ml. žáci nesetkávají v rámci své soutěže, ale potkávají se pouze příležitostně v rámci různých turnajů. Přesto se jednalo o velice kvalitní soupeře a očekávaly se dramatická utkání.

Účast na turnaji přijala tato družstva:
LHK Jestřábi PROSTĚJOV
HK Mladí Draci ŠUMPERK
HC STUDÉNKA
domácí HC Bobři VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Turnaj byl určen pro ml. žáky – ročník 1999 a mladší. Hrálo se 3 x 15 min čistého času, podle pravidel ČSLH. Celý sobotní den tak znělo stadiónem povzbuzování družstev ať už ze strany rodičů, diváků nebo hráčů navzájem, píšťalka rozhodčích nebo skandování hráčů po každém vítězném utkání.
Hrací systém „každý s každým“ dal možnost změřit si svoje síly se všemi účastníky turnaje.
Hned v prvním utkání nastoupili malí Bobři proti Jestřábům z Prostějova. V utkání, které bylo od začátku velmi opatrné se postupně začali prosazovat naší borci. Ve druhé minutě zavelel do útoku svým gólem kapitán družstva Tomáš Andris. Kluci postupně zlepšovali svůj tah na branku, zpřesňovali střely, kladli větší důraz na zakončení a dorážku puku. Před koncem 1 třetiny ještě stihnul upravit skóre na 2:0 Jirka Brodek. Soupeř se hned ve 4 min. druhé třetině dostal zpět do hry po kontaktním gólu, ale malí Bobři už více soupeři nepovolili. Postupně vrůstající tlak byl korunován góly Vojty Pernického, Tomáše Denka a nakonec i Ondrou Mžikem, který ve 40. min. pečetil na konečných 5:1. V utkání se velice dobře rozchytal brankář domácích Evžen Oczadly, který své družstvo velmi výrazně podržel a nakonec byl vyhlášen i nejlepším hráčem utkání. V rámci objektivity prováděl výběr nejlepšího hráče vždy trenér ze soupeřova družstva.

HC Bobři Valašské Meziříčí – LHK Jestřábi Prostějov 5 : 1 ( 2:0, 1:1, 2:0)
Nejlepší hráč domácích: Evžen Oczadly

Po jednozápasové přestávce se domácí představili hned ve svém druhém utkání proti HK Mladým Drakům ze Šumperka. Toto utkání bylo později vyhodnoceno jako jedno z nejdramatičtějších a v podstatě se jednalo o předčasné finále, které si mezi sebou kluci náležitě užili. V utkání se do vedení dostali Draci ze Šumperka až v 9 min první třetiny. Odpověď ze strany Bobříků přišla o minutu později v podobě vyrovnávacího gólu, který po individuální akci obstaral Jirka Brodek. Na další gól se pak čekalo až do závěru 2. třetiny, kdy po krásné kombinaci skóroval Filip Kubenka za asistence Šimona Kuchaříka. Ve 42 min. 3 třetiny se k puku dostal Dominik Vanduch a krásnou střelou mezi betony upravil stav utkání na 3:1. V té chvíli se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto, ale situaci zdramatizovali Mladí Draci vstřelením svého druhého gólu. V dramatické koncovce však již malí Bobři nepřipustili žádné překvapení a pohlídali si svůj křehký náskok až dokonce utkání.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Mladí Draci Šumperk 3 : 2 ( 1:1, 1:0, 1:1)
Nejlepší hráč domácích: Jiří Brodek

Do posledního zápasu turnaje nastupovali malí Bobři s vědomím, že ani prohra jim nezabrání ve vítězství v turnaji. Možná byla tato myšlenka příčinou zcela podprůměrného výkonu malých Bobrů. Ani první gól Petra Komáčky nic nezměnil na tom, že herní projev byl velice mizerný a hluboko pod představami trenérů a určitě i diváků. Teprve po oddechovém čase, který si trenér Šilhán vyžádal hned v polovině první třetiny, kdy hráči dostali velmi důraznou „slovní domluvu“, se hra výrazně zlepšila a kluci začali předvádět takový hokej, na jaký jsme zvyklí. Začali být důrazní na puku, začali více kombinovat a hlavně si začali více věřit. Do konce třetiny tak stihli pomocí gólů Tomáše Denka, Šimona Kuchaříka, Filipa Kubenky a Dana Stodůlky upravit stav na 5:0. Druhou a třetí třetinu si pak už kluci vysloveně užívali , takže se mezi střelce zapsali téměř všichni. Přestože na hattrick mělo nakročeno minimálně 6 hráčů (dali po dvou brankách), tak se to podařilo pouze Šimonovi Kuchaříkovi. Radost klukům nezkazily ani dva góly soupeře, které obdrželi v závěru utkání.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Studénka 18 : 2 ( 5:0, 7:0, 6:2)
Nejlepší hráč domácích: Filip Kubenka

Přestože na tomto turnaji malí Bobři přemožitele nenašli a získali tak plný počet bodů a tím pádem i celkové vítězství na turnaji, bylo vidět i to, na čem je třeba pracovat, pokud se kluci chtějí srovnávat s těmi nejkvalitnějšími soupeři. Výkon družstev byl celkem vyrovnaný, pouze trochu s odstupem byl výkon HC Studénky. Ale protože se jednalo o nejmladší tým tohoto turnaje, tak je potřeba vyzdvihnout i jejich bojovnost a odhodlání s jakou absolvovali celý turnaj. Určitě si odnesli sympatické ohlasy.

Velký dík patří všem, kdo se nějakým způsobem na turnaji podílel – hráčům, trenérům, rozhodčím i rodičům, zkrátka všem, kdo se přičinil za jeho bezchybný průběh. Veliké poděkování patří také Mlékárně Valašské Meziříčí spol. s r.o., která klukům sponzorsky darovala výrobky ze své produkce pro podporu dobrých výkonů (evidentně našim klukům pomohly), dále pak společnosti Váhala a spol. s.r.o. z Hustopečí nad Bečvou, kteří se společně s výrobky od rodičů postarali o žaludky a chuťové buňky trenérů a rodičů ve formě občerstvení v místním bufetu, včetně vstřícného přístupu majitele bufetu, který výborně doplňoval sortiment všeho co nebylo v naší nabídce. Všem trenérům a hráčům děkujeme za bojovnost a předvedené výkony, rodičům za fandění a podporu svých ratolestí a v neposlední řadě i celému realizačnímu týmu za organizaci celého turnaje.

V závěru turnaje byly vyhlášeny i individuální ceny pro nejlepší hráče turnaje. Naši borci získali dvě trofeje:

nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen Šimon Kuchařík (HC Bobři Valašské Meziříčí)
nejlepším útočníkem se stal Michal Janeček (LHK Jestřábi Prostějov)
nejlepším obráncem se stal Daniel Mader (HK Mladí Draci Šumperk)
nejlepším brankářem se stal Evžen Oczadly (HC Bobři Valašské Meziříčí)

Sestava Bobrů: Evžen Oczadly, Michal Postava Tomáš Andris, Michal Bártek, Michael Beránek, Jiří Brodek, Tomáš Denk, Petr Komáčka, Filip Kubenka, Šimon Kuchařík, Ondřej Mžik, Vojtěch Pernický, Daniel Stodůlka, Matěj Sviták, Michal Škrhla, Dominik Vanduch

Konečné umístění:
1. HC Bobři Valašské Meziříčí
2. HK Mladí Draci Šumperk
3. LHK Jestřábi Prostějov
4. HC Studénka

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka